Armutlu fındık ezmeli kek tarifi
Mineral açısından oldukça zengin bir meyve olan armutla yapılan enfes bir kek tarifi...
Yapımı için malzemeler
- 200 gram fındık ezmesi
- 600 gram armut
- 2 yemek kaşığı limon suyu
- 250 gram margarin
- 150 gram toz şeker
- 1 paket şekerli vanilya
- Tuz
- 5 adet yumurta
- 250 gram un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 200 gram toz fındık
- 3 yemek kaşığı badem likörü
- 50 gram dilimlenmiş fındık
Armutlu fındık ezmeli kek tarifi Nasıl yapılır?
100 gram fındık ezmesini küçük parçalara bölüp bir tabağa yerleştirin ve 30 dakika boyunca buzlukta bekletin. Armutları soyun, dörde bölün ve çekirdeklerini çıkarın. 250 gram armudu 1 santimetre eninde küp şeklinde doğrayın. Dörde böldüğünüz armutlardan kalanını üçer ince dilimlere bölün. Küp doğradığınız ve dilimlediğiniz armutları ayrı ayrı kaplarda birer yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın.
Oda sıcaklığında bekletilmiş yağ, şeker, vanilya, bir tutam tuz, yumurtalar, un, kabartma tozu, toz fındık ve viski likörü ile temel kek hamuru tarifine göre bir hamur hazırlayın. Önceden dondurduğunuz fındık ezmesi ve armut küplerini hamura katıp harmanlayın.
30 santimetre uzunluğunda, 2 litre hacimli bir kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. Hamuru kalıba dökün. Armut dilimlerini üzerine paylaştırın. Önceden 180 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 30-40 dakika pişirin. Pişme süresinin yarısında kekin üzerini yağlı kağıt ile örtün.
Keki kalıbının içinde soğumaya bırakın. Dilimlenmiş fındığı yağsız bir tavada kavurun, soğumaya bırakın. 100 gram fındık ezmesini benmari usulü yumuşatın. Keki kalıptan dikkatlice çıkarın. Fındık ezmesini bir bıçak yardımıyla kekin üzerine ve yanlarına sürün, üzerine fındık dilimlerini serpiştirin.