GeriEt Yemeği Tarifleri Arap tavası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Arap tavası tarifi

Arap tavası tarifi

Arap tavası, Hatay mutfağının en sevilen yemeklerinden biri. Hazırlanması ve pişirilmesi oldukça kolay olan bu yemek, evde de kolayca yapılabilir. Tek yapmanız gereken sebzeleri doğrayıp kıymayla karıştırmak ve tepsiye yaymak. Pişerken gelecek enfes kokulara dayanmakta güçlük çekeceğiniz Arap tavasının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 750 gram orta yağlı kıyma
  • 6 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 6 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 baş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pul biber
  • 2 su bardağı su

Arap tavası tarifi Nasıl yapılır?

Tüm sebzeleri küçük küpler halinde doğrayın.

Yemeği pişireceğiniz fırın tepsisinde kıymayı sebzelere ekleyin ve karıştırın.

Salçayı, sıvı yağı, tuzu ve suyu da ekleyip tüm malzemeyi güzelce harmanlayın.

Malzemeyi üstünü elinizle düzleyerek tepsiye güzelce yayın.

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.

Eğer suyunu fazla çekerse pişirme aşamasında 1 çay bardağı kadar sıcak su ilave edebilirsiniz.

Yanında cacıkla servis edin. Afiyet olsun...