Antep sarma tarifi
Gaziantep'in en güzel ve nefis tatlılarından biri, Antep sarma. Peki siz de bu muhteşem tatlıyı mutfağınızda hazırlamak ister misiniz? Bu yüzden baklavalık yufkayla hazırlayıp fırında pişirebileceğiniz pratik bir Antep sarma tarifi hazırladık. Çıtır çıtır yufkanın arasındaki fıstığın şerbetle enfes buluşması, sizi kendinizden geçirecek. Şimdiden afiyet olsun...
Yapımı için malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 100 gram tereyağı
- 500 gram toz Antep fıstığı
Şerbeti için:
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
Antep sarma tarifi Nasıl yapılır?
Şerbet için gerekli malzemeleri (limon suyu hariç) tencereye koyup kaynatın.
Ocaktan inmeye yakın limon suyunu koyup altını kapatın ve soğumaya bırakın.
3 adet yufkayı üst üste dizip üzerine toz Antep fıstığı serpin.
Çok ince olacak şekilde dürüm gibi sarıp tepsiye dizin.
Ardından tatlınızı kesin ve üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin.
Fırına verip güzelce kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca 10-15 dakika kadar bekleyip üzerine şerbetini gezdirin.
Bir süre dinlendirip servis edin.
Afiyet olsun...