GeriTatlı Tarifleri Antalya usulü kabak tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Antalya usulü kabak tatlısı tarifi

Antalya usulü kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı Türkiye’nin her yerinde çok sevilir ancak Antalya’da yapılan tahin soslu kabak tatlısının lezzeti bir başkadır. Oldukça da pratik olan Antalya usulü kabak tatlısını balkabağı mevsiminde mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun diyoruz…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 kilogram balkabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 su bardağı ceviz içi

Antalya usulü kabak tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Balkabağı dilimlerinin dış sert kabuklarını ayıklayın.  

Dilimleri üç eşit parçaya bölüp çukur bir kaba alın.

Üzerine şeker gezdirin ve bu şekilde 24 saat bekletin.

Sularını salan balkabaklarını tencereye aktarın.

Tencereyi ocağa alıp orta ateşte pişmeye bırakın.

Tatlı kaynamaya başlayınca altını kısın.

Kabaklar kolayca bıçak saplanabilir kıvama gelene kadar pişirdiğiniz tatlıyı ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kabakları tabaklara bölüştürdükten sonra üzerine tahin gezdirin.

Son olarak üzerine dövülmüş ceviz serpip servis edin. Afiyet olsun…