Anne kurabiyesi tarifi
Anne kurabiyesi çocukluğun en güzel anılarından biridir. Akşamüstü okuldan eve geldiğinizde sizi kapıda karşılayan portakal kokusudur. Akşam yemeğinden önce 1 bardak sütün yanında yenen o lezzet bombasıdır. Siz de Şam kurabiyesi olarak da bilinen anne kurabiyesinin lezzetini özlediyseniz, tarifi ve malzemeleri aşağıda. Afiyet olsun…
Yapımı için malzemeler
- 2 adet yumurta
- 3/4 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet portakal
- 6-7 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
Anne kurabiyesi tarifi Nasıl yapılır?
Portakalın kabuklarını rendeleyin ve suyunu sıkın.
Portakal suyu, portakal kabuğu, yumurta, şeker, sıvı yağ ve yoğurdu derin bir kasede çırpın.
Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
Unla birlikte kabartma tozunu da ekleyin.
Hamur toparlanana kadar yoğurduktan sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.
Parçaları pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye yerleştirin.
Üzerine tereyağı sürüp toz şeker serpin.
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra tepsiyi fırına verin.
Kızaran kurabiyeleri fırından alıp ılındıktan sonra servis edin. Afiyet olsun…