GeriSalata Tarifleri Amasra salatası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Amasra salatası tarifi

Amasra salatası tarifi

Amasra salatası hem tadıyla hem de görüntüsüyle bir kez tadanı hayran bıraktıracak cinsten. Domatesten reyhana, turşudan pancara pek çok malzemenin aynı tabakta buluştuğu bu salata misafir sofralarınızın aranan lezzeti haline gelecek. İşte rengarenk görüntüsüyle Amasra salatası tarifi...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet domates
  • 1 adet salatalık
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 demet marul
  • Reyhan
  • Taze soğan
  • Tere
  • Semizotu
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Kekik
  • Nane
  • 1 küçük kase karışık turşu
  • 5-6 adet zeytin
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1/4 kırmızı lahana
  • 1 adet turşuluk kırmızı pancar
  • 1-2 adet turp

Sosu için:

  • 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sirke
  • 1 limon
  • Tuz

Amasra salatası tarifi Nasıl yapılır?

Tüm malzemeleri iyice yıkayıp süzün.

Marulları servis tabağına yerleştirin.

Üzerine salatalık, yeşil biber, taze soğan, uzun uzun doğranmış kuru soğan ve yuvarlak şekilde kesilmiş domatesi ekleyin.

Ardından doğranmış yeşillikleri, kırmızı lahana ve turşuyu da ekleyin.

Pancar turşusunu yarım ay şeklinde keserek servis tabağının kenarına dizin.

Havuç, turp, zeytin ve kırmızı biberi de dilediğiniz gibi doğrayıp tabağı süsleyin.

Sos malzemelerini de bir kasede karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin.

Afiyet olsun...