GeriMutfak Tüyoları ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR? Evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR? Evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR? Evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

Altı ezmeli kabap veya ezmeli kebap, Gaziantep mutfağının nefis tariflerinden biri. Bu lezizz kebabın yapımı da köfte hazırlamak kadar pratik. Akşam sofranıza lezzet katacak altı ezmeli kebabının tadını yiyenler unutamayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? İşte evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...

MasterChef'te yarışmacılar ana kadroya dahil olmak için kıyasıya mücadele ediyor ve birbirinden güzel farklı tarifler hazırlıyorlar. Gecenin yemeğini en iyi şekilde yapıp sunan yarışmacı ana kadroya girecek. Yarışmacılar programın yeni bölümünde altı ezmeli kebap hazırlayacak. Peki altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifini ve malzemelerini sizin derledik. Şimdiden afiyet olsun...

ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ

1 kilogram kuzu kıyma
100 gram kuyruk yağı
2 kilogram domates
10 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 demet maydanoz
Karabiber
Tuz

ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR Evde altı ezmeli kebap tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları

ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?

Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.

Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.

Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.

Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.

Pişen domateslerin kabuklarını soyun.

Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.

Sivri biberleri çok ince doğrayın.

Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.

Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.

Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.

İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

False