GeriMutfak Tüyoları Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulye konservesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulye konservesi tarifi

Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? Evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulye konservesi tarifi

Çeşitli sebzelerle hazırlanan kışlık konserveler gibisi yok. Yazın taze fasulyeleriyle hazırlanan konserve de kış aylarında soframıza renk katıyor. Markette hazır almak yerine evinizde kendi taze fasulye konservenizi hazırlayabilirsiniz. Peki Taze fasulye konservesi nasıl yapılır? İşte evde domatesli ve zeytinyağlı pişmiş taze fasulya konservesi tarifi

Yaz lezzetlerini kış sofralarınıza taşımanın en güzel yollarından biri de taze fasulye konservesi. Fasulye konservenize mutlaka bir miktar şeker ilave edin. Böylece daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca kapağını açtığınız konserveyi kısa sürede tüketin. Malzemeleriniz hazırsa, taze fasulye konservesi yapımı hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

TAZE FASULYE KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER:

2 kilogram taze fasulye
1 kilogram domates
1 yemek kaşığı şeker
Zeytinyağı
Tuz

TAZE FASULYE KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

Fasulyeleri temizleyip kenarlarının kılçıkları ve uç kısımlarını alın. Ardından boş suyla yıkayın.

Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın.

Fasulyeleri geniş bir tepsiye dizin.

Üzerine domatesleri yerleştirin.

Tuz ve şekeri de ekledikten sonra zeytinyağını da gezdirip kısık ateşte 1,5 saat kadar tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.

Gerekirse ara ara zeytinyağı ekleyin.

Fasulyeler pişince üzerine bir miktar zeytinyağı ilave edip karıştırın.

Daha sonra kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve ters çevirin.

Kavanozları 1 gün sonra düz hale getirin.

Afiyet olsun...

False