GeriEt Yemeği Tarifleri Alinazik kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Alinazik kebabı tarifi

Alinazik kebabı tarifi

Gaziantep’in en sevilen kebabının kolayını bulduk! Yetmedi tarifini yazdık!  

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 büyük boy patlıcan
  • 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
Kıyma sosu için:
  • 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı
  • Pul biber
Süslemek için:
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz

Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları közleyin, soyun, tuz ve karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin.

Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın. Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın.

Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin. Biber ve domatesi 4’er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.