Alinazik kebabı tarifi
Gaziantep’in en sevilen kebabının kolayını bulduk! Yetmedi tarifini yazdık!
Yapımı için malzemeler
- 4 büyük boy patlıcan
- 5 çorba kaşığı süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı
- Pul biber
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Yarım demet maydanoz
Alinazik kebabı tarifi Nasıl yapılır?
Patlıcanları közleyin, soyun, tuz ve karabiberle baharatlandırarak bıçakla kıyın. Sarımsakları ekleyip ince ince kıymaya devam edin.
Bir tavada zeytinyağını kızdırın içine, kıyma, tuz ve karabiber ekleyip kavurun.
Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış sarımsakla beraber harmanladığınız patlıcanı tavaya alıp iyice ısıtın. Ardından patlıcanları tavadan alıp yoğurtla karıştırın.
Servis için patlıcanı tabağa yayın. Üzerine kavrulmuş kıymayı ve 1 tutam kıyılmış maydanozu serpin. Yanlarına domates ve biber yerleştirin. Üzerine toz biberle kızdırdığınız tereyağı gezdirerek servis edin. Biber ve domatesi 4’er eşit parçaya bölün, izli tavayı ocakta ısıtın ve iz alana kadar pişirin.