GeriPilav Tarifleri Ala pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ala pilav tarifi

Ala pilav tarifi

Ala pilav, Kastamonu mutfağına ait bir tür bulgur pilavı. İçindeki mercimeğiyle ve yumurtasıyla oldukça da doyurucu ve besleyici bir yemek olan ala pilav, özellikle kış aylarında mutlaka denemeniz gereken yemeklerden. Kısa sürede yapıp afiyetle yiyebileceğiniz ala pilavın malzemeleri ve pişirme aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ince bulgur
  • 500 gram yeşil mercimek
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet kuru soğan
  • 50 gram tereyağı
  • Tuz

Ala pilav tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru haşlamaya başlayın.

Biraz yumuşayan bulgurlara mercimekleri ilave edin ve suyunu çekene kadar ağır ateşte pişirin.

Kuru soğanı incecik doğrayın.

Tereyağını tavada eritip soğanı yağda kavurun.

Yumurtaları da bu karışma ekleyip güzelce karıştırın.

Soğanlı yumurtaları bulgurlara ekleyin ve harmanlayın

Biraz dinlendirdikten sonra pilavınızı taze soğanla servis edebilirsiniz.