Airfryer kabak dolması tarifi: Airfryer'da kabak dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer?
Kabak dolması, hem doyurucu hem de lezzetiyle, tarif listelerinin favori tariflerinden. Tercihe göre etli ve etsiz veya zeytinyağlı olarak hazırlanabiliyor. Ayrıca aifryer'la da kısa sürede yapılıyor. Yanında yoğurt eşliğinde de ayrı güzel oluyor. Peki Airfryer'da kabak dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? İşte Airfryer kabak dolması tarifi ve yapımı...
Yapımı için malzemeler
- 4 adet kabak
- 200 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- 1 tutam dereotu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Kuru nane
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
Airfryer kabak dolması tarifi: Airfryer'da kabak dolması nasıl yapılır, kaç dakikada pişer? Nasıl yapılır?
Soğanın kabuklarını soyup minik küp halinde doğrayın.
Dereotunu da temizleyip incecik kıyın.
Kabakların sap kısmını alın ve ortadan ikiye kesin.
Taban kısımlarını düzelttiğiniz kabakların iç kısmını oyun.
Daha sonra soğan, kıyma, dereotu, salça, su, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
En son olarak pirinci ilave edip karıştırın.
Hazırladığını iç harç ile kabakları doldurup airfryer haznesine yerleştirin.
Üzerlerini kapatmak için domatesleri kabakların üzerini örtecek büyüklükte kesin.
Domatesleri kapak olarak yerleştirin.
2 su bardağı sıcak su ve 1 yemek kaşığı domates salçasını bir kasede karıştırıp dolmaların üzerine gezdirin.
Airfyer'ı 180 derece ve 40 dakikaya ayarlayıp dolmalarınızı pişirin.
Dilerseniz üzerinde tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...