Adana böreği tarifi
İçindeki üç çeşit peyniriyle, çıtır çıtır yufkasıyla görenlerin ağzını sulandıran benzersiz bir lezzet Adana böreği. İftar sofralarınıza yakışacak bir börek tarifi arıyorsanız, Adana böreğinden güzelini bulamazsınız. Mutlaka tadına bakmalısınız.
Yapımı için malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1 paket su böreklik yufka
- Tost peyniri
- Kaşar
- Dil peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
Adana böreği tarifi Nasıl yapılır?
Derin bir kaseye erimiş tereyağını ve 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı alın.
Böreği pişireceğiniz tepsinin tabanını iyice yağlayın.
Baklavalık yufkalardan 10 tanesini iyice yağladığınız tepsinin içine yerleştirin.
Her katın arasını iyice yağlayın.
Böreklik yufkayı kaynar suya sokup çıkarın ve baklavalık yufkaların üzerine yerleştirin.
Üzerini tost peyniri ve diğer peynirlerle kaplayın.
Su böreklik yufkalarınız ve peynirleriniz bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Her seferinde yufkaları iyice yağlamayı unutmayın.
En üst katman yufka olacak.
Ardından kalan baklavalık yufkaları da böreğin üstüne yine aralarını yağlayarak dizin.
Elinizle bastırarak böreğin kaynaşmasını ve yassılaşmasını sağlayın.
En üstünü iyice yağlayıp kare şeklinde dilimleyin.
Kısık ateşte ocağın üzerinde sallaya sallaya altını iyice pişirin.
Ardından başka bir tepsiye alt üst ederek onu da aynı şekilde pişirin.