GeriÇorba Tarifleri Acılı bulgur çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı bulgur çorbası tarifi

Acılı bulgur çorbası tarifi

Çorbalar özellikle kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmezleri. Şöyle bol malzemeli biraz da acılı bir çorba, hem karnımızı doyuruyor hem de içimizi ısıtıyor. Acılı bulgur çorbası da böyle bir çorba. Sizin için acılı bulgur çorbasının malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda tek tek anlattık. İşte acılı bulgur çorbasının malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet sivri biber
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Acılı bulgur çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Bulguru yıkayıp süzün.

Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın, domatesleri rendeleyin.

Sıvı yağı tencerede kızdırıp önce soğanları kavurun.

Ardından yeşil biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Salçayı ve rendelenmiş domatesi de ekleyip biraz daha kavurun.

Bulguru, et suyunu ve sıcak suyu ekleyip kaynatın.

Tuzu ve acı biberi de ekleyip çorbayı kıvam alana kadar pişirin.

Servis sırasında üzerine kuru nane serpin. Afiyet olsun…