GeriSebze Yemeği Tarifleri Acı mantar yahnisi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acı mantar yahnisi tarifi

Acı mantar yahnisi tarifi

Bugün ne pişirsem diye düşünüyorsanız, size muhteşem bir tarifimiz var. Ülkemizin güzel mutfaklarından biri olan Karadeniz mutfağından, sofralarınıza kadar gelen mantar yahnisine bayılacaksınız. Giresun’da acı mantarla yapılan bu yemek, hem doyurucu hem de çok lezzetli. Et yahnisini kıskandıracak acı mantar yahnisi nasıl yapılır? Tarifi ve malzemeleri aşağıda…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram acı mantar
  • 3 adet kuru soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Tuz

Acı mantar yahnisi tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları bol su ile toprağı çıkana kadar yıkayın. Daha sonra mantarları hafif sıkın. Bu işlem sayesinde acılığı giderilir. Soğanların kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ardından geniş bir tencerede soğanları kızgın yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanların üzerine yıkadığınız mantarı da ilave edin. Domatesleri ve patatesleri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Mantarların üzerine salçayla birlikte ilave edin. Bir süre daha kavurduktan sonra 5 su bardağı kaynamış suyu karışımın üzerine dökün. En son mısır ununu da ekleyerek, mantar pişene kadar kaynatın. Mantar yahnisini sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.