GeriTatlı Tarifleri Acı badem ezmesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acı badem ezmesi tarifi

Acı badem ezmesi tarifi

Protein ve kalsiyum oranı yüksek olan lezzetli bademin tarifi sizlerle...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram badem içi
  • 500 gram toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı badem ekstresi

Acı badem ezmesi tarifi Nasıl yapılır?

Badem içlerini bol soğuk suyla yıkadıktan sonra kaynar derecedeki suyun içine atın ve en az 5 dakika kadar bekletin. Bademlerin iyice yumuşayan kabuklarını tek tek soyun. Tekrar soğuk su altından geçirip süzülmeye bırakın. Bir robotun içinde çekip, iyice ezin, püre haline getirip bir kenarda bekletin.

Bir tencereye toz şeker, su ve limon suyunu koyarak, şerbet gibi pişmeye bırakalım. Şeker iyice eriyip, şurup kaynayıp, koyulaşmaya başladığında püre olmuş bademleri, şerbetin içine atın ve birlikte 5 dakika kadar kaynatın. Ocağın altını kapatıp, karışımı soğumaya bırakın. Eğer varsa badem ekstresini de tencerenin içine ilave edin.

Soğuyan şerbetli badem ezmesini elinizle yoğurup, ister kurabiye kalıplarıyla isterseniz elle şekil vererek bir tabağa dizin. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ya da düz ve kenarları yüksek bir tepsinin içini ıslatıp, bademli hamuru içine yayın. Buzdolabına atıp, bir gece bekletin. Dilimleyerek ikram edin.

İsterseniz badem şekerlerinizi kapaklı bir kutuda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.