Bir zamanlar Brangelina olarak anılan Brad Pitt ile Angelina Jolie'nin birlikteliğini "yolun sonuna" götüren kavgayla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Jolie'nin, eski eşi Pitt hakkında neden soruşturma başlatılmadığını öğrenmek amacıyla kimliğini gizli tutarak açtığı dava dosyasında yer alan çarpıcı bilgiler ABD basınına yansıdı.
#Angelina JolieOnlar bir dönem gösteri dünyasında "gerçek aşkın kanıtı" olarak gösterilen bir çiftti. Üçü biyolojik, üçü de dünyanın dört bir yanından evlat edindikleri altı çocuklarıyla renkli ve sevgi dolu bir aile olarak nitelendiriliyorlardı.
#Angelina JolieMikoloji bilimi şimdiki teknolojilerde kullanılan önemi yüksek bilim alanlarından bir tanesidir. Mikoloji bilimi hakkında bilgiler edinebilirsiniz. Mikoloji nedir ve neyi inceler? Sizler için araştırıp hazırladık.
#Mikoloji NedirCanlılar ortak özelliklerine göre gruplara ayrılmaktadır. Canlıların taşıdığı ortak özelliklere göre gruplara ayrılmasına ise sınıflandırma denmektedir. Canlı varlıklar; yapısına, hareket özelliklerine, üreme ve beslenme şekline göre sınıflandırılmaktadır. Canlılar dört sınıfa ayrılmaktadır; hayvanlar, bitkiler, mikroskobik canlılar ve mantarlar. İşte, canlıları tanıyalım konu anlatımı.
#5. Sınıf Fen Bilimleri Canlıları Tanıyalım Konu AnlatımıPlastikler, hafiflik, esneklik, dayanıklılık, kolay işlenebilme ve ekonomik olma gibi avantajları nedeniyle günlük hayatımızın her alanında kullanılan polimerik malzemelerdir. Dünyadaki plastik tüketimi son 70 yıldır katlanarak artmıştır. 2050 yılına kadar, dünya yüzeyine 33 milyar ton plastik atığın daha ekleneceği tahmin edilmektedir.
#Plastiğin ZararlarıŞehir adını İngilizce konuşulan ülkelerin ilk üniversitesinden alıyor. Okul mimari güzelliği, bilimsel saygınlığıyla günümüz gezginleri açısından da etkileyici. Tarihi sokaklarda adımlamak, matematikten müziğe, hatta Kürt sorununa kadar uzanan sohbetlerde harika aksanlı İngilizceyi dinlemek ruhunuza masaj etkisi yapacak. Oxford, akademik yaşamın yanı sıra doğası, güzel restoranları, yayımcılıktan sağlığa dinamik endüstriyel yapısı, bin yıllık gelenekleri, Thames Nehri ile eskiden olduğu kadar güzel ve cazip.
#OxfordDünya için zaman daralıyor. Plastik istilası, denizleri, deniz canlılarını ve insan sağlığını tehdit eden boyutları çoktan aştı. Denizlerde 150 milyon tondan fazla plastik bulunduğu tahmin ediliyor. Plastik istilası böyle devam ederse 2025’te denizlerde 3 ton balığa karşılık 1 ton plastik, 2050’de ise balıktan çok plastik olacak. Marmara Denizi’ndeki her 10 çöpün 1 tanesi plastik, her 7 plastiğin 4 tanesi de kara kökenli. Karadeniz daha da kötü durumda. Karadeniz’deki her 10 çöpün 5 tanesi plastik, her 5 plastiğin yüzde 50’si yabancı gemiler kaynaklı. Türkiye, 31 Aralık 2019’a kadar plastik poşet kullanımını yılda kişi başına 90’a düşürmeyi hedefliyor.
#PlastikYılbaşı akşamı fazlaca tükettiğiniz alkol, kuruyemiş, (biz önermesek de kaçırdığınız) cips, pane, turşu gibi tuzlu besinler vücudunuzda su artışına neden olacaktır. Aşağıdaki yer alan önerileri gün boyu uygulayabilirseniz yeni yılda kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sağlıklı ve keyifli bir yeni yıl geçirmeniz dileği ile...
#YılbaşıYılbaşı akşamı fazlaca tükettiğiniz alkol, kuruyemiş, (biz önermesek de kaçırdığınız) cips, pane, turşu gibi tuzlu besinler vücudunuzda su artışına neden olacaktır. Aşağıdaki yer alan önerileri gün boyu uygulayabilirseniz yeni yıla girerken kendinizi daha iyi hissedersiniz. Sağlıklı ve keyifli bir yeni yıl geçirmeniz dileği ile...
Ertuğrul Özkök, yeni kitabı ‘Bir Beyaz Türk’ün Hafıza Defteri’nde kendi yaşamından yola çıkarak, Türkiye’deki ayrışmayı ve çözümünü anlatıyor. Formülü basit: Herkesin kendi hayat tarzı ve inançlarıyla yaşayacağı ‘melez’ bir Türkiye. En büyük engelin Başbakan Erdoğan’ın kişiliği olduğunu düşünüyor, “Şansı varsa unutulur yoksa hiç iyi hatırlanmayacak” diyor.