Bebek sahibi olmak isteyen çiftler için en doğru zaman, yumurtlama dönemidir. Bir kadın adet döngüsü sırasında hamile kalabilir. Peki, yumurtlama dönemi kaç gün sürer, belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Pınar Kadiroğuları, bu konu hakkında bilgi verdi.
#Yumurtlama Dönemiİnsan vücudunda yer alan iki tür kan hücresi vardır. Bunlar beyaz ve kırmızıdır. Beyaz kan hücreleri çeşitli tiplerde oluşur. BASO kan hücreleri bu hücrelerden biridir. Bu hücrelere bazofiller de denir. Sizler için bilinmesi gerekenleri derledik.
#BASO NedirKadınlarda adet; ergenlik döneminden menopoz dönemine kadar her ay gerçekleşen vajinal bir kanamadır. Menstüasyon, adet ya da regl olarak da adlandırılmaktadır. Bu adet döneminde gerçekleşen kanama süresi her kadında değişiklik göstermektedir. 21 gün ile 35 günde bir şeklinde olmaktadır. Kadınlarda bulunan rahmin adet kanaması ile gebeliğe hazırlanmasıdır. Kadınlarda adet ile ilgili merak edilen detaylar.
#KadınYumurtlama dönemi, bebek sahibi olmak için en uygun zamanı gösterir. Bu süreç kişiden kişiye değişir. Yumurtlama döneminin hesaplanması için de belli yöntemler kullanılır. Peki Yumurtlama dönemi ne zaman başlar? Yumurtlama dönemi kaç gün sürer? Yumurtlama dönemi hesaplama
#Yumurtlama Dönemi Ne Zaman BaşlarHamile olduğunu anlamak için çeşitli belirtiler bulunmaktadır. Vücutta meydana gelen bir takım reaksiyonlar ise hamilelik belirtisi olarak araştırılmaktadır. Vajinal akıntı ise hamilelik ile ilgili olup olmadığı araştırılan konular arasında yer almaktadır. Akıntı hamilelik belirtisi mi? Vajinal beyaz, sarı ve kokulu akıntılar hamilelik belirtileri midir tüm detayları ile derledik.
#AkıntıAstronot balıkları pek çok kişinin ilgisini çeken balık türlerinden birisidir. Akvaryum severler tarafından çok sık araştırılan astronot balıkları kendine has pek çok özelliğe sahiptir. Peki astronot balığı nedir ve özellikleri nelerdir? Astronot balığı bakımı, yemi ve üremesi hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.
İnfertilite ya da halk arasında bilinen adıyla kısırlık günümüzde pek çok çiftin yaşadığı bir sorun haline geldi. Hem kadın hem de erkekte görülebilen infertilite için yaş ve gen faktörü oldukça önemlidir. Peki, İnfertilite (Kısırlık) nedir, nasıl teşhis edilir? İşte infertilite belirtileri, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#İnfertilite“Giyilebilir cihazlar”dan beklentilerimiz ve bu terimin çağrıştırdıkları, teknolojideki gelişmeler ve artan uygulama çeşitliliği ile zamanla değişti. Bu durum aslında son derece normal ve diğer teknolojiler açısından da geçerli. Gelişmekte olan teknolojiler ile ilişkimiz zamanla bir zemine oturuyor ve belirli bir süreç doğrultusunda teknolojileri anlamlandırmaya başlıyoruz.
#Ergi ŞenerMenopoz her kadının belli bir yaştan sonra karşılaştığı hormonal durumdur. Kadınların bu süreçte halk dilinde bilinen şekliyle adetten kesilmesi sonucu bazı belirtiler ortaya çıkar. Yumurtlama döneminin sonlandığı menopozda vücutta bazı değişimler görülmektedir. Peki, menopoz belirtileri nelerdir, kaç yaşında başlar? İşte menopoz ile ilgili tüm merak edilenler…
#MenopozVücudumunuzla ilgili hemen hemen her şeyi bilmemiz gerekiyor. İster karşı cins olsun, ister kendi cinsimiz olsun sağlık açısından bu çok önemlidir. Özellikle kadınlar kendi vücutları hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalıdır. Peki, Menstrüasyon nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Menopoz, kadınlar için önemli bir dönemdir. Orta yaşlarda meydana gelen bu süreçte çeşitli şikayetlerde ortaya çıkabiliyor. Peki menopoz nedir, belirtileri nelerdir? İşte menopoz döneminde dikkat edilmesi gerekenler...
#MenopozSağlıklı bir kadın için ergenlikte ilk adet kanamasının gelmesiyle adet dönemleri başlamış olur ve bu dönemler menopoza girene kadar 28-30 günde bir devam eder. Birçok sebeple adet döngüsünde aksamalar meydana gelebilir. Sadece stres, yer değişikliği, mevsim değişikliği bile ufak tefek aksamalara neden olabilir. Bu nedenle birkaç günlük ufak tefek gecikmeler önemli değildir. Gerçek bir adet gecikmesinden bahsedebilmek için beklenen adet gününün üzerinden en az bir hafta geçmesi gerekir.
#Adet GecikmesiVajinal akıntılar herhangi bir hastalık ile ilişkili olmayabileceği gibi rahim ağzı kanseri gibi ciddi hastalıklar ile beraber olabilir. Bu yüzden tüm kadınlara yıllık jinekolojik muayenelerini olmalarını ve uzun süren, tekrarlayan vajinal akıntı şikayetleri için yıllık kontrollerini beklemeden bir jinekoloğa muayene olmalarını öneririm.
#Vajinal AkıntıKadınlarda en sık görülen sağlık sorunlarından biri olan vajinal enfeksiyon, kötü koku, ağrı, kaşıntı, tahriş gibi sorunları beraberinde getiriyor. Vajinal bölgenin doğal ortamının bozulmasının enfeksiyonlara davetiye çıkardığını hatırlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Alparslan Baksu,vajinal enfeksiyona dair merak edilenleri anlattı.
#AileVajinit dediğimiz vajinal mukozanın iltihabı, kadın-doğum polikliniklerine en sık başvuru sebebi olan hastalıklardan birisidir. Doğurganlık çağındaki kadınların %90’u hayatlarında en az bir kez bu enfeksiyonları geçirmektedir. Özellikle yaz aylarında, risk faktörlerinin de artmasıyla, kadınlarda yaşam kalitesini önemle oranda olumsuz etkilemektedir.
#VajinaYapılan bir araştırmaya göre kadınların yüzde 62’si düzenli regl olmuyor. Peki regl düzensizliğinin sebepleri nelerdir? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Evrim Aksoy, konuyla ilgili bilgiler verdi ve önemli uyarılarda bulundu.
#SağlıkMenopoz, kadınların karşılaştığı durumlardan birisidir. Özellikle orta yaşlarda ortaya çıkan menopoz durumu, yumurtlama döneminin sona ermesi de denilebilir. Peki, menopoz nedir ve belirtileri nelerdir? İşte, menopoz yaşı hakkında merak edilen bazı bilgiler ve belirtileri hakkında merak edilen hususlar
#Menopoz Ne DemekGebelik planlayan bir kadının öncelikle genel olarak sağlıklı olduğundan emin olması önemlidir. Bunun için gebelik öncesi bir jinekolojik muayene ve kan testleri yapılmalıdır. Eğer jinekolog bu muayene ve testlerde gerekli görürse kardiyoloji, endokrinoloji gibi diğer bölümlerden konsültasyon isteyebilir.
#Yumurtlama Dönemi