Sizin için, kahvaltılarımızı renklendiren başka bir tarif paylaşıyoruz: Yumurtalı ekmek! Hoş sohbetlerin yapıldığı yumurtalı ekmekli kahvaltı sofralarını özlediyseniz, işte en zahmetsiz tarifiyle yumurtalı ekmek malzemeleri ve yapılışı.
#Yumurtalı EkmekYumurtalı ekmek nasıl yapılır sorusunun yanıtı, sabah kalktığında canı kahvaltıda değişik lezzet isteyen vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Türk mutfağında sabah ve ya akşam saatlerinde keyif yapmak amacıyla yapılan yumurtalı ekmek, sofraları süslemeye devam ediyor. Peki, yumurtalı ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi
#Yumurtalı EkmekÜlkemin en sevdiğim yemeklerinden biri, geçmişi 16’ncı yüzyıla uzanan gnocchi... En klasiği patates, un ve yumurtayla yapılanı ama malzemeler bölgeden bölgeye değişebiliyor. Hatta kimi yerlerde farklı isimlerle anılıyor. Örneğin, Toskana’da adına ‘gnudi’ deniyor, pişmiş ıspanak ve bolca ricotta peyniriyle yapılıyor. Sicilya’daysa ‘artakalan pirinçleri değerlendirme’ yemeği olarak karşımıza çıkıyor. Size gnocchi çeşitlerini anlatacağım ve domates soslusunun tarifini vereceğim.
#GnocchiSoğanlama Osmanlı saray mutfağının en önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Evde kolay malzemelerle en hızlı şekilde aperatif bir yemek olan soğanlama MasterChef yarışmasıyla yeniden gündeme geliyor. Peki, soğanlama nasıl yapılır? İşte, Osmanlı usulü soğanlama tarifi, malzemeleri ve yapılışı…
#Masterchef SoğanlamaBirbirinden maharetli Gelinim Mutfakta gelinleri çiçek soğan tarifiyle mutfaklarımıza geliyor. Güçlü bir doğal antibiyotik olduğu bilinen soğanın en lezzetli haline siz de tanık olmak istiyor ve çiçek soğan nasıl yapılır merak ediyorsanız, işte çiçek soğan tarifi ve malzemeleri…
#Çiçek SoğanSoğanlama, saray mutfağı içerisinde yer alan önemli ve pratik lezzetlerden birisidir. Standart malzemeler ile leziz bir yemek yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan olan soğanlama, aynı zamanda yeşil mercimek ve yumurtadan aldığı protein desteği ile oldukça faydalı bir menü oluşturmaya da imkan tanıyor. Peki, soğanlama nedir nasıl yapılır? İşte, soğanlama malzemeleri ve tarifi
#SoğanlamaPide tarifi ve yapımı araştırılan konular arasında yerini aldı. Ramazan ayının ilk orucu 24 Nisan’da tutuldu. On bir ayın sultanı bu yıl nisan ve mayıs aylarında idrak ediliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında evlerinde kalan vatandaşlar marketlere de belirli aralıklarla gittikleri için evde ekmek yapmaya başlamışlardı. Ramazan ayının gelmesi ile beraber, “Evde pide nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı araştırılmaya başlandı. İşte püf noktaları ile ramazan pidesi tarifi…
#Pide TarifiHerhalde hamburger sevmeyen yoktur. Çocuklar kadar büyüklerin de bayıldığı bu lezzet bombasının her türlüsünü yiyebileceğiniz çok sayıda mekan mevcut. Ancak siz derseniz ki “Ben hamburgerimi evde yapmak istiyorum” o halde bilmeniz gereken her şeyi bu içeriğimizde bulabileceğinizi söyleyebiliriz. Özellikle hamburger köftesini evde yapmak isteyenler için tarifimiz ve ipuçlarımız içeriğimizde…
#Hamburger Köftesi Nasıl YapılırDavet sofralarına çok yakışan bir tavuk yemeği önerimiz var: Tavuk sarma. Karışık sebze, ıspanak gibi farklı iç harçlarıyla yapılan tavuk sarmayı bu kez tahinli sosla yan yana getirdik. Peki, tavuk sarma yapmanın püf noktaları neler? İşte, tahinli tavuk sarma tarifi
#Tavuk SarmaKahvaltı sofrasının zengini makbuldür. Siz de yanı fikirdeyseniz bu tarifimize mutlaka bir göz atın. Zira enfes bir çemen hazırladık. Çeşit çeşit baharatlarla tat kazanan bu kahvaltılığın yanında bir de güzel bir taze ya da kızarmış ekmek oldu mu başka hiçbir şeye ihtiyacınız kalmayacak. İşte nefis çemen tarifi…
#Çemen TarifiSaç örgüsü şeklinde yapılan paskalya çöreği pastanelerde aşina olduğumuz lezzetlerden biri. Hem tatlı hem de tuzlu alternatifleri olan paskalya çöreğini her evde bulunan malzemelerle siz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. İşte, adım adım paskalya çöreği tarifi...
#Paskalya ÇöreğiYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiO tam bir yoğurt canavarı, yoğurt olmadan hiçbir şey yiyemiyor. Etli yaprak sarmasına bayılıyor, tatlıyı bile aç karnına tercih ediyor, “Kokoreç için ölürüm” diyor, Arnavutciğeri ve işkembe çorbasının hastası. Tek korkusu, diyetisyeninin bu röportajı okuyacak olması çünkü şu sıralar sıkı bir yemek ve aşk diyetinde
Musa Dağdeviren lezzet peşinde hem Anadolu’yu hem Asya’yı arşınlamış bir yemek araştırmacısı. Yıllarca biriktirdiği deneyimlerini Kadıköy Çarşısı’nda Çiya adlı lokantasında müşterilerinin beğenisine sunuyor. Yemek macerası beş yaşındayken ailesinin fırınında başlamış. Kendi deyimiyle iyi bir hamurkâr ama abisi gibi tırnak vurma efsanesi değil