Bol lifli ve proteinli yapısıyla diyetlerin vazgeçilmezi olan yulafı sadece sütle karıştırıp yemek zorunda değilsiniz. Bu sağlık deposu besini cilt bakımından koku gidericiye kadar pek çok farklı şekilde kullanabilirsiniz. Yulafı kullanmanın 5 farklı yolu…
#Yulaf İle Zayıflamaİf diyeti, sıklıkla araştırılan diyetlerden biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da önem taşıyan diyetler arasındadır. bu bakımdan İf diyetinin ne olduğunu öğrenebilir ve nasıl yapıldığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. İf Diyeti nedir? Nasıl yapılır? Ne kadar süre yapılmalıdır? İf diyeti listesi hakkında tüm detayları derledik.
#İf DiyetiDeğerli bir arı ürünü olan kestane balı faydaları ile tüm zamanların favori besin kaynakları arasında yer alıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen kestane balı kullanımı da bir o kadar dikkat gerektiriyor. Fazla ve yanlış tüketiminin vücuda zararları bulunabileceği kestane balı doğru kullanıldığı takdirde pek çok hastalığa fayda sağlayabilir. Peki, kestane balı nasıl olur, neye iyi gelir? İşte kestane balı faydaları ve kullanımı...
#Kestane BalıCennet hurması, bir diğer bilinen adıyla Trabzon hurması birçok kişinin tadını dahi bilmediği, bilenlerin ise bayılarak yediği oldukça lezzetli bir meyvedir. Tatlı/kekremsi hoş bir tada sahip olan bu kırmızı ve turuncu karışımı meyvenin sağlığa olan harika yararlarına bir göz atalım.
#Cennet HurmasıSağlıklı şekilde büyümek ve gelişebilmek için mutlaka dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Özellikle vücudumuzun ihtiyacı olan tüm besin kaynaklarını, ailemizin bize hazırladığı yiyecekleri ile almalıyız. Şimdi Sağlıklı beslenmek için neler yapılmalı ve nelere dikkat edilmeli inceleyelim. İşte 3. sınıf hayat bilgisi dengeli beslenme konu anlatımı.
#3. Sınıf Hayat Bilgisi Dengeli Beslenme Konu AnlatımıDünya Emzirme Haftası, anne sütünün ve emzirmenin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanır. Annelerin bebekleriyle özel bir iletişim kurduğu emzirme dönemi her kadın için özeldir. İlk defa çocuk sahibi olan ebeveynlerin emzirme ile ilgili akıllarına pek çok soru gelebilir. İşte bu merak edilenleri ve emzirme ile ilgili bilinmesi gerekenleri uzmanlardan öğrendik.
#Emzirme Dönemi“İlk 6 ay bebeğinize sadece anne sütü vermeniz yeterlidir. 6. aydan sonra ufak ufak ek gıdaya başlanmalı ve 2 yaşa kadar ek gıdanın yanında bebek mutlaka anne sütü almalıdır” diyen Diyetisyen Başak İnsel, anne sütünü artıran besinler ve içecekler konusunda bilgi verdi.
#Süt Artıran TatlılarGünümüze kadar ulaşan boza, bilinen en eski Türk içeceklerinden biridir. Günümüzde eski Osmanlı coğrafyası ile Orta Asya coğrafyasının bazı kısımlarında yapılıp tüketilir. Kış günlerinin vazgeçilmezi olan boza genellikle sarı leblebiyle sunuluyor. Peki, boza nasıl yapılır?
#Boza NedirSon zamanların trend konusu olan ‘sağlıklı’ beslenmekte en çok konuşulan konulardan bir tanesi ‘kahvaltıda ne yemeliyiz’. Kahvaltıda doğru besinler tercih edildiğinde günün geri kalanında daha zinde olma ihtimaliniz artar. Dahası algılarınız açık olur bu sayede insanlarla iletişiminiz de kolaylaşır. Çoğu insan yoğun bir iş hayatına sahip olduğu için tüketimi daha hızlı olan besinleri tercih ediyor, bunun nedeni ise kimsenin saatlerce yemek hazırlamak istememesi. Eğer sabah kahvaltı hazırlamak için yeterli vaktiniz yoksa, granola sizin için ideal bir seçenek olabilir.
#DiyetÜlkemizde de son yıllarda kullanımı yaygınlaşan yulaf ezmesi, dünyadaki en sağlıklı tahıllar arasındadır. Hem tatlı hem de tuzlu tariflerin içerisinde kullanabileceğiniz yulaf ezmesi, önemli bir vitamin, mineral, lif ve antioksidan kaynağıdır. Peki yulaf ezmesi nasıl yenir? İşte ilk defa kullanacaklar için basit yulaf ezmesi tarifleri!
#Yulaf EzmesiHem tatlı hem de tuzlu gıdalarda sıkça kullanılan Uzak Doğu kökenli bir baharat olan tarçının faydaları adeta saymakla bitmiyor. Lezzeti kadar sağlığa faydaları da tarçına mutfaklarımızda yer vermek için geçerli bir sebeptir. Peki tarçının faydaları neler? Tarçın hangi hastalıklara iyi geliyor?
#TarçınUZMAN DİYETİSYEN ŞEFİKA AYDIN SELÇUK, 40 YAŞINDAN SONRA METABOLİZMANIN YAVAŞLADIĞINI BELİRTEREK, İLERİ YAŞTA KİLO KORUMA NASIL OLABİLİR, NELER YAPILMALI? KONUSUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. SELÇUK, “METABOLİZMAYA SİZİN KONTROLÜNÜZDE YAPABİLECEĞİNİZ EN BÜYÜK DESTEK SPOR YAPMAK VE DENGELİ BESLENMEKTİR” DİYE KONUŞTU.
Bedenimizi birikmiş kirlerden, zehirlerden arındırmak yani detoks yapmak günümüzde bir tür sağlık kontrolü-vücut bakımı haline geldi. İyi de nasıl yapılacak bu detoks? Nerede yapılacak? Kim yapmalı, kim yapmamalı? Hangi uzman(lar)ın kontrolünde olmalı? Yoksa bu kadar ince ayara gerek yok mu?..