Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüyle ilgili iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Duruşmada sanıklardan Çağatay Aksu, ''Ben Şule'yi gördüğümde pencereden sarkar şekildeydi ve elleri açıktı. Ayak bileğinden tuttum. Doğaüstü güçlerimin olduğunu düşünüyorum. Birine dokunmadan tecavüz etme, dokunmadan boğma ve dokunmadan aşağıya atma'' dedi.
#Şule ÇetBazı filmler vardır ki, içinde kan, dehşet içeren fiziksel unsurlar olmasa bile sizi gerim gerim gerer... İşte "psikolojik gerilim" olarak adlandırılan bu türdeki filmler, birçok otorite tarafından sinemanın en baba filmleri olarak kabul edilir. Bu yazımızda sizin için, bu türün en iyi örneklerini bir araya getirdik. Elbette psikolojik gerilim türünün muhteşem filmlerini bir yazıyla sınırlamak olmaz. Ancak yine de bu filmlerin psikolojik gerilim türünün en bilinen örnekleri olduğu bir gerçek.
#Christopher NolanFobi yani gerçek bir tehlike kaynağı olmadığı halde duyulan korku, çoğu insanda karşılaşılan bir durum. Gençlerde en çok sosyal fobiye rastlanıyor. Yazılı sınavda gösterdiğiniz başarıyı sözlü sınavda gösteremiyorsanız ‘sosyal fobi’ kurbanı olabilirsiniz. Tedavisi mümkün olan bu durumu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu ile konuştuk. Balcıoğlu’na göre, korku, sıkıntı ve fobi arasında sıkı bir yakınlık var ve fobiler anksiyeteye (kaygıya) karşı bir ego savunması olarak ortaya çıkıyor. Balcıoğlu şunları anlatıyor:
Anksiyete bozuklukları da depresyon kadar yaygın bir ruhsal problemdir. Anksiyete, insanı fizyolojik, psikolojik ve davranışsal boyutlarda etkiler. Anksiyete bozuklukları geniş bir yelpaze olup, değişik şekillerde ve yoğunlukta yaşanabilir. Ortak noktaları, yoğun kaygı yaşıyor olmaktır.