Yüksek Ateş haberleri sayfasında Yüksek Ateş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 12917 Yüksek Ateş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Çocuklarda yüksek ateş, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı açısından da yüksek öneme sahip konular arasındadır. Bu bakımdan çocuklarda yüksek ateş kaç derecedir öğrenebilir nasıl düştüğü hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sizin için çocuklarda yüksek ateş kaç derecedir ve nasıl düşer? Çocuklarda yüksek ateşe ne iyi gelir ve nasıl düşürülür detaylarıyla derledik.
#ÇocukPek çok anne baba için çocuklarının yüksek ateş nedeni ile havale geçirmesi ya da epilepsi hastası olması nedeni ile endişe edilmesi gereken durumların da başında gelir. Epilepsi hastalığı zamanla tamamen geçer mi sizler için derledik.
#EpilepsiYüksek vücut sıcaklığı pek çok hastalığın belirtisi olabilirken, Covid-19 ile hayatımızda daha da önemli hale geldi. Covid-19 belirtilerinin başında gelen yüksek ateşin enfeksiyona dair etkili bir gösterge olup olmadığı tartışması ise son zamanlarda gündemde yerini aldı. Birçok uzman vücut sıcaklığını etkileyen pek çok faktör olduğunu ifade ederek, bu konuda bir standart belirlenmesine karşı çıkıyor. Tüm detaylar haberimizde...
#Covid-19Koronavirüsün adeta yıkıp geçtiği Hindistan bu kez de orman tifüsü ya da dang hummasına benzeyen hastalık yayılmaya başladı. Özellikle çocukları etkileyen ve kurbanlarını çok hızlı öldürdüğü söylenen hastalık, kısa sürede 30 bin kişiye birden bulaşarak büyük panik yarattı.
#HindistanAteşlenme sebeplerinden, çocuklarda alt ve üst solunum yolunda enfeksiyon olması, mide - bağırsak gibi organlarda oluşan kusma ve ishal enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, kas iltihapları, menenjit ve zatürre akla gelen ilk sebeplerdendir. İltihabın vücuda girmesi sonucunda metabolizma kendini savunmaya başladığında ateş meydana gelir.
#Sağlık YanınızdaVaka sayılarındaki artışla birlikte toplumun en büyük korkusu haline gelen COVID-19’a yakalanılması halinde ne yapmak gerekiyor? Vitamin takviyesi almalı mı, bütün gün yatıp uzanmalı mı? Evde maske takmalı mı? Evde bir kişi bile COVID olduysa, herkesin ayrı odalarda izole olması; ortak alanlarda maske, mesafe kuralına uyulması şart. İşte göğüs hastalıkları ve yoğun bakım uzmanı Doç. Dr. Serpil Öcal’ın uyarı ve tavsiyeleri:
#GazetehaberleriTunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Kıraçlar köyünde Uğur Ekici'ye (31) ait yaklaşık 500 küçükbaş hayvandan 17'si, yüksek ateş sonrası telef oldu. Diğer hayvanlarında da yüksek ateş çıkmaya başlayınca, onları köyün yakınındaki Keban Baraj Gölü'ne götürerek yıkayan Ekici, hayvanlarını telef olmaktan kurtardı.
#TunceliÇocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Gebeşoğlu, çocuklarda sıklıkla rastlanan idrar yolu enfeksiyonunun yüksek ateş gibi farklı belirtiler gösterebileceğine dikkat çekerek kalıcı hasar bırakmaması adına tedavi sürecinin önemli olduğunu söyledi.
#ÇocukÇocuk doktorlarının en sık karşılaştığı şikayetlerin başında gelen ateş yüksekliği annelerinde kabusu olmaya devam ediyor. Peki hangi ateş durumlarında endişelenelim, ateşli çocuğumuzun ateşini sakinliğimizi koruyarak nasıl kontrol altına alalım? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Melike Özberk Koç, çocuk sahibi olan ebeveynlere ateş konusunda önemli bilgiler veriyor.
#AteşYüksek ateşiniz mi var? Yutkunma güçlüğü mü çekiyorsunuz? Boğazınızın çevresinde ağrılı bezeler mi elinize geliyor? Karnınızın üst tarafında dolgunluk ve ağrı mı hissediyorsunuz? Aynı zamanda bulantı, iştahsızlık ve kilo kaybı mı yaşıyorsunuz? Bu belirtiler varsa çok korkmanıza gerek yok, öpücük hastalığı geçiriyor olabilirsiniz. İç Hastalıkları Uzmanı Ayça Kaya, öpücük hastalığı ile ilgili bilgi verdi.
#SağlıkMauritius-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında bulunan 10 yolcunun yüksek ateş şikâyeti üzerine uçağa Hudut Sağlık Ekipleri davet edildi. Yapılan kontrollerde olağan dışı bir durum yaşanmadığı ve yolcuların transit seferlerine devam ettiği açıklandı.
#THYŞanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Çocuk Bölümü'nde, çocuğunun ateşi düşmediği için öfkelenen Abdulkadir K., nöbetçi doktor Bahaddin Ahmet Yalçın'ın başına parke taşıyla vurdu. Kanlar içinde kalan doktor ameliyata, saldırgan baba gözaltına alındı.
#Şanlıurfaİlk kez 1967 yılında Japonya'da Tomisaku Kawasaki tarafından keşfedilen Kawasaki hastalığı hızla yükselen ateş, deride döküntüler, lenf bezlerinde şişkinlik gibi belirtiler ile kendisini gösteriyor. Hızlıca teşhis edilip tedavi edilebilirse tüm şikayetler ortadan kaybolurken, tedavide geciktiği takdirde hayati risk taşıyabiliyor.
#ÇocukYenidoğan çetesinin ardından pek çok aile, yenidoğan sağlığına ve bakımına ilişkin soruların yanıtlarını arıyor. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hemşirelik Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Şerife Kartal Erdost yenidoğan sağlığında dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Yenidoğanın bireyselleştirilmiş gelişimsel bakım modelinde; iyileştirici çevre, pozisyon ve dokunma, beslenmenin iyileştirilmesi, aile ile iş birliği, cildin korunması, güvenli uyku, stres ve ağrının azaltılması hedeflendiğini belirten Erdost, “Yenidoğan yoğun bakım ünitesi hemşiresinin bakanlık tarafından sertifikalandırılmış olması gerekiyor. Yenidoğan hemşirelerinin gelişimsel bakımı uygulayabilecek yeterlilikte ve donanımda olması gerekir” dedi.
#YenidoğanBursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde halsizlik ve baş dönmesi şikayetiyle gittiği Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde yer olmadığı için özel bir hastaneye sevk edilen 20 yıllık sedef hastası Fatma Işık (27), 2 gün sonra hayatını kaybetti. Işık’ın ailesi ihmal iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Fatma Işık'ın ablası Gökçe Üneşi, "Bursa'nın hiçbir yerinde boş yoğun bakım ünitesi yoktu. Bize, özel bir hastanenin yoğun bakımında yer olduğunu söylediler. Oraya giderken kardeşimin bilinci açıktı. Güle oynaya, konuşarak gittiği hastaneden cenazesini aldık” diye konuştu.
#BursaGeçen yıl tedaviye karşı inatçı grip salgını yaşandı ve 2023-2024 grip sezonunda 45 binden fazla kişi grip komplikasyonlarından hayatını kaybetti. Bu yıl ise grip erken başladı ve grip aşısı geçen sezonun aksine dörtlü yerine üçlü bir bileşime sahip. Peki bu yıl grip mevsimi nasıl geçecek? Aşıdaki bu değişimin nedeni nedir? Grip aşısını hangi ay yaptırmak daha etkili? Prof. Dr. Reşit Mıstık ile mercek altına aldık.
#SağlıkHaziran ayında Almanya'da tespit edilen Covid XEC varyantı, hızla yayılarak 15 ülkede görüldü. Covid XEC varyantının, havaların soğumasıyla daha da etkili olabileceğini belirten uzmanlar "daha yeni başlıyor" uyarısında bulundu.
#CovidABD'de yaşayan 18 yaşındaki genç John Procter, önce baş ağrısı ve baş dönmesi şikayetiyle daha sonra kusma ve yüksek ateş şikayetiyle hastaneye gitti. Hastanede yapılan testleri negatif çıkan John, felç oldu. Solunum cihazına bağlanan John'a, 10 kişiden 8'inde hiçbir belirti göstermeyen Batı Nil Virüs'ü teşhisi konuldu.
#Batı Nil VirüsüSon günlerde adından sıkça söz ettiren virüs türlerinden birisi olan Doğu At Ensefaliti Virüsü, bulaş riski dolayısıyla merak edilen virüs türleri arasında yer alıyor. Ölümcül risk barındırması nedeniyle pek çok vatandaş tarafından tüm riskleri ile araştırılan Doğu At Ensefaliti Virüsü, araştırılmaya başlandı. Peki, Doğu At Ensefaliti Virüsü nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir ve virüsten nasıl korunulur?
#Doğu At Ensefaliti VirüsüMaymun Çiçeği tartışmaları devam ederken, Sağlık Bakanlığı 2024 yılında 6 kişide Batı Nil Virüsü (BNV) tespit edildiğini bildirdi. Açıklama sonrası gözler bu yeni virüse çevrildi. İşte enfekte sivrisinek sokmasıyla bulaşan A’dan Z’ye Batı Nil Virüsü ve Sağlık Bakanlığı’nın uyarıları...
#Sağlık BakanlığıOropouche virüsü, özellikle tropikal ve subtropikal bölgelerde yaşayan ya da bu bölgelere seyahat eden kişiler için risk oluşturabilir. Bu virüsün neden olduğu salgınlar, büyük popülasyonları etkileyebilir ve halk sağlığı açısından önemli bir tehdit oluşturabilir. Peki, Oropouche virüsü nedir, belirtileri nasıl? Oropouche nasıl bulaşır?
#Oropouche VirüsüDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Margaret Harris, M çiçeği (mpox) ile mücadelede kitlesel aşılama yerine virüsün bulaştığı bölgelerde “hedefli aşılama” yapılması gerektiğini söyledi. M çiçeğinin yayılmasının Covid-19’a göre daha kolay olduğunu belirten Harris, "İnsanların Covid-19 gibi bir durumla karşı karşıya olduğumuzu düşünerek endişelenmelerine gerek yok" dedi.
#M ÇiçeğiMaymun çiçeği virüsü, fareler ve sincaplar gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte olmuş bireylerden bulaşıyor. Virüsün neden olduğu vücut döküntülerine dokunmak, bu döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak ve vücut sıvılarıyla temas etmek en önemli bulaş nedenleri arasında yer alıyor. Peki, çiçek aşısı maymun çiçeğinden korur mu? Maymun çiçeği tedavisinde çiçek aşısı mı kullanılıyor? İşte, o detaylar
#Maymun ÇiçeğiSon dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "DSÖ Acil Durum Komitesi bugün toplandı ve bana (M çiçeği virüsüyle ilgili) durumun uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu oluşturduğu tavsiye görüşünü bildirdi. Bu tavsiyeyi kabul ettim" dedi.
#DSÖDünya Sağlık Örgütü (DSÖ), M çiçeği (mpox) virüsünün dünya genelinde yayılmaya devam ettiği uyarısında bulundu. Virüsün hem insanlardan hem hayvanlardan bulaşabildiği konusunda da uyaran DSÖ, belirtilerin bulaştıktan sonraki 5 gün ila 21 gün arasında ortaya çıktığını vurguladı.
#DSÖMadrid’de yaşayan 74 yaşındaki bir adam, bir kene tarafından ısırıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Hastanede Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi konuldu.Peki, ülkemizde durum ne? Bu virüse karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz?
#Kırım Kongo Kanamalı AteşiMuğla'nın Bodrum ilçesinde, aile sağlığı merkezinde hasta yakınlarıyla çıkan arbedede kalp krizi geçiren doktor Mustafa Hürkal Tezvar'ın (63) yoğun bakımdaki tedavisinin ardından durumunun iyiye gittiği belirtildi. Doktor Tezvar'ı darbettiği iddiasıyla tutuklanan Engin Seymen (55) ve adli kontrolle serbest bırakılan kız kardeşi Ö.S.A.'nın (48) sağlık merkezinde, olay öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin görüntüleri ortaya çıktı.
#Muğlaİspanya'da, yüzde 40'lara varan ölüm oranına sahip 'Ebola benzeri' virüs nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) virüsüne karşı bir aşı bulunmuyor ve maalesef ölümlere neden olabiliyor. Peki ülkemizde son yıllarda KKKA vakalarında artış yaşandı mı? Kene ısırığına bağlı ölümcül göz kanaması nasıl yaşanıyor? Bu virüse karşı kendimizi nasıl koruyabiliriz? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Süda Tekin ve Prof. Dr. İftihar Köksal ile konuştuk.
#KeneMuğla'nın Bodrum ilçesinde, aile sağlığı merkezinde hasta yakınlarıyla çıkan arbedede kalp krizi geçiren doktor Mustafa Hürkal Tezvar'ın (63) yoğun bakımdaki tedavisinin ardından durumunun iyiye gittiği belirtildi. Doktor Tezvar'ı darbettiği iddiasıyla tutuklanan Engin Seymen (55) ve adli kontrolle serbest bırakılan kız kardeşi Ö.S.A.'nın (48) sağlık merkezinde, olay öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin görüntüleri ortaya çıktı.
#Muğla