Hamuru, bohçasının katlama biçimi, iç harcı, pişirme yöntemi, sosu ve nasıl ikram edildiği yöreden yöreye değişse de değişmeyen tek şey mantının lezzeti. Miktarına bağlı olarak genellikle yapımı imece gerektiren mantı yöresel ve geleneksel Anadolu mutfağının sosyal terapi yemeklerinden de biri.
#Nilhan ArasBu çorbayı sevmeyen yok. İster hazır mantıyla yapın, ister kendi hazırladığınız mantıyla yapın, çok olacağını garanti ediyoruz. İçindeki tavuk suyu, didiklenmiş tavuk etiyle şenlenen çorbamız yenmeye doyulmuyor. Çorba tariflerinin arasında en sevdiğim çorba çeşidi tavukla ve tavuk suyu çorbalardır. İşte, iftar menüsü arayışında olanlara çorbadan tatlıya Ramazan 18. gün menüsü...
#İftar MenüsüGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenTürk mutfağının en meşakkatli yemeklerinden mantıya alternatif bir önerimiz var: Tavuklu börek mantı. Hazır yufkadan yapılması nedeniyle oldukça pratik olan tavuklu börek mantıyı davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, tavuklu börek mantı nasıl yapılır? İşte, gerekli malzemeler ve yapılışı
#Tavuklu Börek Mantıİftar menüleri Ramazan ayında 'Bugün ne pişirsem?' diye düşünen ev hanımlarının imdadına yetişiyor. Çorba, ana yemek, pilav, salata veya tatlı tariflerinden oluşan örnek iftar menülerini sizler için derlemeye devam ediyor. Peki, bugünün menüsünde neler var? İşte mantar çorbası, kozalak mantı, ceviz pare tarifinden oluşan iftar menüsü!
#İftar MenüleriTürkiye’ye gelen yabancılar yemeye doyamıyor, yurtdışına giden Türkler en çok onları özlüyor. Döneri, kebabı, çiğköftesi, lahmacunu bir yanda, kuru fasulyesi, mantısı, karnıyarığı öbür yanda… Her biri başlı başına ülkeyi sevme sebebi... Peki en iyisi hangisi? Hurriyet.com.tr okurlarına sorduk. Oylamaya 45 bin kişi katıldı, birinci yaprak sarma oldu. Bununla yetinmedik, yemek yazarlarımız Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’dan favorileri öğrendik, Türkiye’nin önde gelen şeflerinden görüşlerini aldık. Yemeksepeti.com rakamlarına baktık. Akademisyenlerden, yemek yazarlarından Türk mutfağını neyin özel kıldığını öğrenmeye çalıştık. İşte Hürriyet Pazar’ın dev yemek dosyası…
#Çiğköfte