Milyonlarca üniversiteli adayının beklediği YKS tercih süreci resmen başladı. Alınan bilgiye göre, üniversitelerde bu yıl toplam 1 milyon 58 bin 345 kontenjan bulunuyor. Tercihler 25 Temmuz – 2 Ağustos tarihleri arasında alınacak. YKS TBS ne demek? sorusu da tercih sürecince merak ediliyor. İşte YKS tercihlerindeki TBS’nin anlamı!
#YKS TBTYükseköğretim Kurulunca (YÖK) üniversite sınavlarına giren adayların doğru tercih yapabilmelerini sağlamak amacıyla üniversiteler ile binlerce adayın bilgilerinin yer aldığı YÖK Atlas Sistemi, YKS tercihleri öncesi yüz binlerce üniversiteli adayına yol gösterecek. Peki, YÖK Atlas tercih ekranı nasıl kullanılır?
#YÖK Atlas Tercih EkranıYGS sonuçlarının bugün açıklanmasını bekleyen adaylar sık sık ÖSYM'nin sonuç sayfasını ziyaret ediyor. Üniversite adayları YGS sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin 'https://sonuc.osym.gov.tr' adresi üzerinden görüntüleyebilecekler. Peki, sonuçlar saat kaçta açıklanacak? Net bir saat var mı? YGS sonuçlarında son durum detayda!
#Ygs Sonuçları8-9 Haziran tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) 2.8 milyonu aşkın üniversite adayı katıldı. Böylesine büyük bir katılımla gerçekleştirilen sınavlar çok ciddi bir organizasyonu gerektiriyor. Devletimizin ilgili bütün birimlerinin yakın iş birliğiyle sınavların tam bir güven ortamında ve başarılı bir şekilde tamamlandığını büyük bir memnuniyetle müşahede ettik. Bununla ilgili olarak, emeği geçen bütün kurum, kuruluş ve şahıslara bir kez daha teşekkürlerimi sunmak isterim.
#Konuk YazarSaatte 800 kilometre hızla giden bir uçakta internete nasıl bağlanabiliyorsunuz? O kadar yüksekte yiyecekler ve içecekler nasıl ısıtılıp hazırlanıyor? En önemlisi de 40.000 fit yükseklikte tuvaletler nasıl çalışıyor? Uzmanlar teker teker anlattı...
#Uçak TuvaletleriAvrupa'yı günlerdir etkisi altına alan sıcak dalgalarının ilkine Kerberos, ikincisine ise Kharoon adı verildi. Bu isimlerin Yunan mitolojisindeki iki karaktere ait olduğunu biliyoruz ama neden seçildiklerini biliyor muyuz? Kharoon ve Kerberos isimleri bize ne anlatıyor? Daha da önemlisi bazı bilim insanları bu isimlendirmeye neden karşı çıkıyor? Tüm cevaplar haberimizde...
#KerberosCumhurbaşkanı Erdoğan, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde, Yeni Altay Tankının testleri için TSK'ya Teslimi Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Hedefimizi tam bağımsız savunma sanayii olarak belirledik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında "Diğer savunma projelerinde olduğu gibi, Altay tankının geliştirilmesi süresince de pek çok zorlukla karşılaştık. Projemiz engellenmeye çalışıldı. Her stratejik üründe olduğu gibi buna da çamur atıldı. Gizli, açık ambargolarla süreç sabote edilmek istendi. Maruz kaldığımız onca saldırıya rağmen yılmadık, pes etmedik, geri adım atmadık. Mevcutla yetinmek yerine, daha iyisini, daha modernini, bugünün değil, yarının teknolojisiyle mücehhez olanını üretmek için canla başla çalıştık" ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanDünya yemek trendlerini takip eden Taste Atlas, binlerce kullanıcıyla yaptığı araştırma sonucunda ‘Dünyanın En İyi Mutfakları’ listesini yeniledi. Türkiye de listede kendine ilk 20’de yer buldu. Haberi böyle okuduğunuzda elbette ‘büyük gurur’. Ancak detaylara bakınca; belli bir mutfak kültürü olmayan ABD’nin daha üst sıralarda olması ya da benzer bir mutfağa sahip olduğumuz ‘komşu’ Yunanistan’ın ikinciliğe oturması gibi, ‘Keşke biz de ilk 10’a girebilseydik’ diyor haliyle insan. Sosyal medyada da farklı kafalardan aynı ses çıkınca ben de ‘Bizim neyimiz eksik?’ sorusuna cevap aradım.
#GastronomiGün geçmiyor ki “metaverse”e yönelik yeni bir haber ya da gelişme ile karşılaşmayalım… Forbes’da yer alan bir makale “metaverse ile ilgili Twitter paylaşımlarının geçen yıl %19,425 artış gösterdiğini” belirtti. 2021’in son günlerinde, metaverse özelinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, “Z kuşağı metaverse’deki sanal mağazalarda alışveriş yapma konusunda oldukça pozitif düşünüyor”.
#HürriyetCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin ekonomi ile ilgili sorularına yanıt veren Erdoğan, "Tayyip Erdoğan’ın böyle zikzakları yok. Ben hiçbir zaman faizin yükseltilmesini savunmadım, savunmuyorum ve savunmayacağım. Farklı düşünenler de çıksa Tayyip Erdoğan aynı noktadadır. Asla bu konudan taviz vermem" dedi. Cumhurbaşkanı, asgari ücretle ilgili de "Asgari ücret arttı diye işçi çıkarma gibi bir durumla karşılaşacağımızı da zannetmiyorum.Kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyiz" diye konuştu. Erdoğan, son dönemde stokçuluğun yaygınlaştığı iddiasına da "Yapılması kesinlikle yasaktır" dedi ve stokçuluk yapanlara 'Ahlaksızlar, edepsizler' diyerek tepki gösterdi. Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasıyla ilgili de "Madem helalleşmeden bahsediyorsun, helalleşmek isteyen kalkıp da helalleşmek istediklerine bu şekilde gayri milli diye hitap eder mi?" şeklinde konuştu.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanKızamık sadece kızamık değilmiş... Son yıllarda aşı karşıtlığı nedeniyle hortlayan kızamık, dünyadaki bilinen en bulaşıcı virüslerin başında geliyor. Üstelik kızamığın başka hiçbir virüste olmayan çok sinsi, çok tehlikeli ve oldukça öldürücü bir etkisi var: Bağışıklık amnezisi. Bilim insanlarının bile 'nasıl'ını açıklamakta zorlandıkları bu durumdan kaçınmanın yolu ise çok ama çok basit: Aşı.
#KızamıkKuralların, baskının olmadığı, tüm alışverişlerde kripto paranın kullanıldığı, özgürlüğün sınırsız olduğu bir toplum hayaliyle yola çıktılar ama sonuç hüsran oldu. İşte üç meraklı milyonerin dev bir fiyaskoya dönüşen çılgın projesi...
#Kripto Para‘Go Türkiye’ internet portalı ülkemizin değerlerini 80 ülkeye dijital olarak pazarlıyor. Bakanlık Tanıtma Genel Müdürü, TGA Yönetim Kurulu Üyesi Timuçin Güler, Türkiye markası için gastronominin yerini anlattı: “Üç-beş yemekle tanıtım kısır olur. Sadece tatlılarımız bile başka hiçbir ülkenin sahip olamayacağı kadar zengin.”
#YazarYÖK’ün üniversite öğrencilerine dijital kayıt imkânı sunan e-Kayıt sistemi, ağustos ve eylülde e-Devlet'e girişlerin yüzde 85.3'ünü oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisinin Veri İhtiyaç Envanteri çalışmasına göre, YÖK ve üniversiteler, en çok veri talep edilen kurumlar arasında üst sıralarda yer aldı, en çok ihtiyaç duyulan veri olarak da ‘diploma bilgisi’ öne çıktı.
#YökPandemi sürecinin başlaması ile birçok ülke kendi vatandaşı olmayan kişilere sınırlarını kapattı. Ülkelerde her ay yeni seyahat kısıtlamaları gündeme gelmekte ve vize başvuru merkezleri tekrar kapanma riski taşıyor. Bu belirsiz dönemde yurt dışında eğitim görmeyi hedefleyen öğrencilerin kafalarında soru işaretleri olması kaçınılmaz. “İçinde bulunduğumuz belirsiz dönemde yurt dışında eğitim görmek hala mümkün mü?” ve “Sektör ne gibi kayıplar yaşadı?” gibi soruları yurt dışı eğitim sektöründe hizmet veren Linda Kılıçcan, Funda Aytaçoğlu, Edip Başol ve Tuğba Çubukçu ile konuştuk.
#Hazal Şenkoyuncu39 yılı geride bırakan YÖK, yeni yaşında üniversitelerde kaliteyi ve liyakatı önceleyen yenilikçi çalışmalara ‘Yeni YÖK’ mottosuyla imza atmaya hazırlanıyor. Yeni YÖK'ün akademide liyakata dayalı araştırma görevlisi ve öğretim üyesi alımlarının merkezi bir planlamayla kritik teknoloji alanlarında yapılması için başlattığı çalışmalar artarak sürecek. Projenin son aşamasında, YÖK tarafından liyakat sahibi nitelikli doktoralı gençler ile üniversiteler ülkede ilk defa uygulanacak kurgu ile bir platformda eşleştirilecek. Anadolu'daki yeni gelişen üniversiteleri nispeten daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesinin hedeflendiği ‘YÖK Anadolu Projesi’nin ise bu ay içerisinde gerçekleşmesi planlanıyor.
#YökCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Limanı'nda balıkçılık sezonu açılışına katıldı. "Biz ne hak yeriz ne de hakkımızı yediririz." diyen Erdoğan, "Akdeniz ve Ege'de korsanlığa, haydutluğa asla eyvallah etmeyiz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Eski sömürgecilerin gazına gelerek Türkiye'ye karşı efelenenlere yakın tarihlerini yeniden okumalarını tavsiye ediyorum." diye konuştu.
#ErdoğanYÜKSEKÖĞRETİM Kurulu'nca (YÖK) üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası'ndan (YÖK Atlas) 2016 yılından bugüne kadar bütün sene boyunca toplam 33 milyon 617 bin kişi faydalandı. YÖK Atlas programına en çok Türkiye'den giriş yapılırken, sırasıyla Amerika, Almanya ve Hollanda izledi. Programa Azerbaycan, KKTC, Umman, Fransa, Katar gibi farklı kıtalarda yer alan ülkelerden de giriş yapıldığı görüldü.
#YökYükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversite ve bölüm tercihi yapacak adayların daha bilinçli karar vermesini sağlamak amacıyla 2016'da hizmete sunulan Yükseköğretim Program Atlası (YÖK Atlas), hayata geçirildiği günden bu yana “üniversite tercih dönemlerinde” toplam 9 milyon 112 bin kişi tarafından kullanıldı
#YÖKSınavda aldığınız puan değil, başarı sıralamanıza bakarak tercih yapın. ‘Ölü tercih’ efsanesine inanmayın. Doğru olan, tercihlerin isteklerinizle örtüşen bir sırada yazılması. Tercih yelpazeniz genişse şansınız da o kadar yükseliyor. Tercihlerinizi sisteme girerken kodları doğru yazdığınızdan emin olun.
#Gazetehaberleri