Yerebatan Sarnıcı ziyaret saatleri ve giriş ücretileri merak ediliyor. İstanbul'un tarihi yapılarından biri olan Yerebatan Sarnıcı restorasyon sürecinin ardından ziyaretçilere açılmıştı. Peki Yerebatan Sarnıcı hangi günler açık? İşte 2022 Yerebatan Sarnıcı giriş ücretleri
#Yerebatan SarnıcıYerebatan Sarnıcı giriş ücreti 2022 yılında yoğun ilgi görüyor. İstanbul'un en görkemli ve gizemli tarihsel yapılarından birisi olan Yerebatan Sarnıcı restorasyon sonrası açılıyor. 2017'de başlayan restorasyon çalışmalarının ardından sarnıç yeniden ziyaret edilebilecek. Peki, Yerebatan Sarnıcı giriş ücreti ne kadar? Yerebatan Sarnıcı açık mı, ne zaman açılacak?
#Yerebatan SarnıcıKurul, son günlerde gündeme gelen Yerebatan Sarnıcı'nın ivedilikle güçlendirilmesi gerektiği ve Koruma Bölge Kurulunun konuyu bir tülü karara bağlamadığı yönünde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
#Yerebatan SarnıcıYerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yaklaşık 4 yıldır devam eden restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. 6 ay içinde tamamlanması planlanan çalışmaların ardından, bu alanın da ziyarete açılması hedefleniyor. Yerebatan Sarnıcı'nın titizlikle devam eden restorasyon şantiyesindeki ustalar, babalarından devraldıkları işleri, büyük bir tutkuyla yapıyor.
#Yerebatan SarnıcıBotter Apartmanı, Bulgur Palas, Hasanpaşa Gazhanesi, Çubuklu Silolar, Büyükada Taş Mektep… Bunlar İstanbul’da çok uzun süre atıl kaldıktan sonra restore edilip, ücretsiz olarak kamuya açılan tarihi mekânlardan yalnızca birkaçı. Restorasyonları gerçekleştiren İBB Kültür Varlıkları Dairesi çatısı altında çalışan İBB Miras’ın kurucusu Mahir Polat ile buluştuk; hem kendi geçmişini dinledik hem güncel kültürel miras meselelerini konuştuk.
#Bulgur Palasİtalyan Tasarım Günü'nün yedincisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilip tasarım merkezine dönüştürülen Casa Botter binasında, İstanbul İtalya Başkonsolosu Elena Clemente’nin de katıldığı özel bir etkinlikle kutlandı.
#İtalyan Tasarım Günü‘Yaşarken eseri en yüksek fiyata satılan sanatçı’ Jeff Koons geçen hafta İstanbul’daydı. Şehrin tarihine, kültürel yapısına, mimari eserlerine hayranlığını dile getiren Koons ve eşi Justine’le İstanbul’da sıradışı bir tur yaptık. Perşembe Pazarı’nı da Perili Köşk’ü de gezdik, Çinili Hamam’a da girdik, Çukurcuma’ya da uğradık, Valens Su Kemerleri’nin altından da geçtik... Gittiğimiz her yerde bolca fotoğraf çeken Koons, tarih ve sanat dolu bu geziden çok keyif aldı. Yakın zamanda da Türkiye’de bir sergi yapmayı arzu ediyor.
#Saffet Emre TonguçArtık yaz mevsiminin sonuna geldiğimiz şu günlerde deniz, kum ve güneş tatilini bir kenara bırakıp kültür, sanat ve tarihin izinde yola koyulmaya ne dersiniz? Uzmanlarımıza ‘Mutlaka görülmesi gereken müze ve eserler hangileri?’ diye sorduk. 8 şehirden birbirinden güzel 15 müzeyi önerdiler.
#RotaUNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Türkiye’nin UNESCO’daki en iyi eserlerinden seçilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki 4 yıllık restorasyon çalışmaları tamamlandı. MS 542 yılında Bizans İmparatoru Jüstinyen tarafından yaptırılan ve dünyanın en eski su sarnıcı olan Yerebatan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle ziyarete açıldı.
#Yerebatan SarnıcıBayram geldi ve uzun bir tatil var önümüzde. Kimimiz çoktan denize güneşe kavuştuk programlarımızı yapıp kimimiz bayram ziyaretleriyle geçirecek kalan zamanı da. Bir de İstanbul’un tadını çıkarmak için bu boş günleri bekleyenler var, işte bu yazı onlar için. Size keşif yolculuğunuzda yol gösterecek bazı ipuçları vereceğim. Olur da bu satırlar size ilham verirse, rotanıza uygun bir İstanbul kitabımı alın yanınıza ve keyfine varın.
#Hürriyetİstanbul’daki Şerefiye Sarnıcı ‘modern müzecilik’ anlayışıyla yeni bir kültürsanat merkezi haline getirildi. Başlı başına bir eser olan sarnıca tek çiviçakılmadan gerçekleşen bu çalışmada dünyanın ilk ‘360 derece projection mapping’ uygulaması kullanıldı. Mekânın tamamının bir ekrana dönüşmesi anlamına gelen bu çalışmadan yola çıkıp kentteki sarnıçları gezelim...
#Hürriyetİstanbul Sultanahmet'te 1800'lü yıllarda yaptırılan tarihi 'Leman Esma Kasay Han' 120 milyon liraya satışa çıkarıldı. İstanbul'un kalbinde yer alan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerine komşu olan bina, Ayasofya'ya 70 metre, Yerebatan Sarnıcı'na 30 metre, Sultanahmet Camii'ne ise 100 metre uzaklıkta. Aile büyüklerinin satıştan tek bir isteği var o da, yeni alıcının bu handa bulunan kültürü ve tarihi koruması. Satışla ilgili Lüks Konut Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Ailenin çok hassas olduğu bir konu var. Yurt dışından gelecek taleplere ikinci üçüncü sırada bırakıyoruz. Burayı önce kendi kültür mirasımızı yaşatacak bir aileye vermek istiyoruz" dedi.
#Leman Esma Kasay Hanİstanbul Sultanahmet'te 1800'lü yıllarda yaptırılan tarihi 'Leman Esma Kasay Han' 120 milyon liraya satışa çıkarıldı. İstanbul'un kalbinde yer alan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerine komşu olan bina, Ayasofya'ya 70 metre, Yerebatan Sarnıcı'na 30 metre, Sultanahmet Camii'ne ise 100 metre uzaklıkta. Aile büyüklerinin satıştan tek bir isteği var o da, yeni alıcının bu handa bulunan kültürü ve tarihi koruması. Satışla ilgili Lüks Konut Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, "Ailenin çok hassas olduğu bir konu var. Yurt dışından gelecek taleplere ikinci üçüncü sırada bırakıyoruz. Burayı önce kendi kültür mirasımızı yaşatacak bir aileye vermek istiyoruz" dedi.
#İstanbulYerebatan Sarnıcı'nın restorasyonu sırasında sütun başlarında gergi boşlukları belirlenirken çökme riski tespit edildi. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, "Bizim şu an itibarıyla bir saniye bile bekleyecek zamanımız yok" dedi.
#Yerebatan SarnıcıYerebatan Sarnıcı'nın restorasyonu sırasında sütun başlarında gergi boşlukları belirlenirken çökme riski tespit edildi. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, "Bizim şu an itibarıyla bir saniye bile bekleyecek zamanımız yok" dedi.
#Yerebatan SarnıcıBir şehir düşünün ki, asırlar boyu simgesi hep su olmuş. Dünyanın en güzel suyoluna sahip oluşuyla hep kıskanılmış, Boğaz’a âşık olmak için bir kez görmek yetmiş. Ama aynı şehir, yine asırlar boyunca hep su sıkıntısıyla anılmış. O sıkıntının çözüm yolları ise bugüne hayranlık uyandıran mimari ve mühendislik harikalarının ulaşmasını sağlamış. Su sorununa karşı hayat kurtaran sarnıçlar, şehrimize Bizans döneminden yadigâr. Osmanlı da bu sarnıçları bir süre kullanmış sonra asıl işlevi için değerlendirmese de günümüze dek korunması sağlanmış. İşte o değerlerden biri daha sekiz yıl süren restorasyon çalışmalarından sonra hayatımızda. Şerefiye Sarnıcı… Yerebatan Sarnıcı’ndan daha eski olan Şerefiye Sarnıcı İstanbul’un tarihi hazineleri arasında yerine aldı. Neredeyse 2 bin yıldır suyun izindeki İstanbul’u keşfetmek isterseniz en yenisi Şerefiye’den başlayıp, uğramanız gereken üç önemli adres var.
#Şerefiye Sarnıçı Açıldı