Tarım ve Orman Bakanlığı, 2100 yılına kadar Türkiye’nin yerüstü ve yeraltı su kaynaklarının iklim değişikliğinden nasıl etkileneceğine yönelik çalışmasını tamamladı. Buna göre, 2030’a kadar ülkenin su kaynakları yüzde 20, 2100 yılına kadar ise karla kaplı alanlar yüzde 44 azalacak. Kişi başı günlük ortalama, 229 litre olan su tüketimi, hanelerde ve bireysel su kullanımında verimliliğin artırılmasıyla 2030 yılında 120 litreye kadar düşecek. Bakanlık tarafından paylaşılan bilgilere göre madde madde bizi bekleyenler...
#Tarım Ve Orman BakanlığıBirleşmiş Milletler, 19 Kasım’ın Dünya Tuvalet Günü olduğunu belirterek yetersiz kanalizasyon sistemlerinin dünya genelindeki hayati yeraltı ve yer üstü kaynaklarını kirlettiğini vurguladı. BM’in su ve sıhhi tesisat faaliyetlerini koordine eden BM-Su ise dünya genelinde 3,6 milyar insanın kalitesiz tuvaletlerle yaşadığını belirtti.
#BmTaliban ekonomik krizdeki Afganistan'da işçi maaşlarını "buğday'la ödeyeceğini açıkladı. Yoksullara iş imkanı sağlamak amacıyla hayata geçirilecek "İş Karşılığında Buğday Projesi"nde çalışacak işçilerin her birine günlük 10, mühendislere 16,5 kilogram buğday verilecek.
#AfganistanIsparta ili sınırlarında yer alan Eğirdir, her mevsim ve günün her saatinde renk değiştiren Eğirdir Gölü, tapusu Eğirdir halkı tarafından Ulu Önder Atatürk’e verilen Can Adası, Türk Silahlı kuvvetlerinin meşhur Dağ Komando Okulu, dünyada eşine az rastlanan Kasnak Meşesi ve Sığla Ormanları, Türkiye’nin en önde gelen Kemik Hastalıkları Hastanesi, elma, şeftali bahçeleri, denizi aratmayan plajları ve sadece Eğridir’de görülen Apollon Kelebeği ile tarih ve doğa zengini bir yerleşim, aynı zamanda doğa ve kültür turizminden hakettiği ilgiyi tam anlamıyla göremeyen bir ilçe.
#Uğur ÇelikkolUlusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mız kutlu olsun. 23 Nisan, millet, ulus, yurttaş ve birey olabilmeyi Atatürk Devrimi’ne borçlu olduğumuzun kesin ve gerçek tarihidir. 624 yıllık ‘hanedan-payitaht’ yönetimi, ümmetçi anlayışla hareket etmiş ve yıkıma sürüklenmiştir. Türklük ve millilik kavramları, Büyük Atatürk’ün başlattığı kurtuluş mücadelesi ile güçlenmiştir. Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde varlığını koruyabilmiştir. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı; faşist ve ırkçı zihniyeti reddeden, evrensel bir düşünce sistemidir.
#23 NisanÜlkemizde pilot uygulama olarak kurulan ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi, çevreci yatırımları ile de ön plana çıkıyor. OSB’ler arasındaki en büyük su üretim tesisi, atık suları ileri teknoloji ile işleyerek sanayinin kullanımına sunuyor.
#GazetehaberleriVan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu'ndan çok önemli kuraklık uyarısı geldi. Yaşanacak kuraklığın koronavirüsten daha büyük bir tehlike ve tehdit oluşturduğunu belirten Alaeddinoğlu, “Türkiye’nin önemli bir kısmı yakın gelecekte hem içme hem de kullanma suyu sorunuyla karşı karşıya gelecek” dedi. Son günlerde düşen yağışların çok bir anlam ifade etmediğini söyleyen Alaeddinoğlu, ''Şu an yağan kar yağışının miktarı çok az, belli yerlere lokal olarak çok yağmış olabilir ama bir bütün olarak düşünüldüğünde toplam yağışın yeterli olmadığını, bu yağışların ekim veya kasım aylarında düşmesi gerektiğini biliyoruz. Ocak ayındayız, bu süreç içinde yağmayan yağışın bugün düşüyor olması hiç bir şey ifade etmiyor'' diye konuştu.
#VanYeryüzü pek çok farklı katmandan oluşur. Bu katmanlar çekirdeğe kadar iner ve her birinin birçok değişik görevleri vardır. Bu konu ile ilgili alan ise jeoloji olarak öne çıkıyor. Pek çok insan jeolojinin ne demek olduğunu ve görevlerin ne olduğunu öğrenmek için internetten araştırma yapıyor. Peki, jeoloji nedir? Jeolog ne demek? Jeoloji neyi inceler hakkında kısaca bilgiler.
#Jeoloji Nedir?Aslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”
#Timur ErkAslında sanayici olmasına rağmen yıllardır sağlık alanında da önemli çalışmalar yürüten Timur Erk, Türk halkını beslenmeyle ilgili hayati hatalar konusunda uyarıyor. Türk Böbrek Vakfı Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erk, gıdaların raf ömrü uzadıkça insan ömrünün kısaldığını, rafine tuzun Alzheimer ve kanser riskini artırdığını, obeziteyle mücadele için nişasta bazlı şekerle vedalaşılması gerektiğini söyledi ve ekledi: “İlave şeker ve tuzu kesebilsek, böbrek hastalıklarındaki artış da sıfıra yaklaşır.”
#Timur ErkÇevre Mühendisleri Odası, Uşak Karma Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden 10 bin metreküp çamurun yayılması sonrasında kritik uyarıda bulundu. Denizli-Uşak karayoluna taşarak trafiği kapatan olayla ilgili ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu şöyle konuştu:
#GazetehaberleriAltın madeni için sürecin başladığı Gökçeada’da karara tepki yağdı. Belediye Başkanı Ünal Çetin, ‘‘Maden çıkarılmasını bırakın sondaj yapılmasına da karşıyız. Önceki yıllarda yapılan sondajların ardından yeraltı sularımızın yeri değişti’’ dedi.
#GazetehaberleriNapalyon, "Eğer dünya bir ülke olsa başkenti İstanbul olurdu" diye boşuna dememiş. Yıllardır İstanbul’da yaşıyorum. Ancak yeni hikayelerini öğrendikçe daha da hayran oluyorum bu kente. Çoğu zaman mitingleri takip etmek, ara sıra da gezmek için gittiğim Kazlıçeşme'de meğer neler varmış?.. Ama en ilginci ise sürekli önünde geçtiğim 'Kazlı Çeşme'nin varlığını yeni öğrenmem oldu.
#KazlıçeşmeMersin Üniversitesi (MEÜ) Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Kumbur, 2040 yılında iklim değişikliği ile değişen yağış modelleri ve artan nüfusla yükselen su talebi nedeniyle, dünya genelindeki ülkelerin yaklaşık olarak beşte birinde ciddi derecede kuraklık ve su sıkıntısı beklendiğini söyledi.
#2040MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, İzmir'in çöp sorununun çözümü için bir değil kuzey, güney ve batı akslarında üç tesis kurulmasını önererek, kentin bugünkü evsel katı atıklarından, günde 280 bin metreküp biyogaz ve bu biyogazdan da 450 bin kwh elektrik enerjisi üretmek mümkün olduğuna dikkat çekti.
#İzmir