Ege’nin bereketli topraklarından çıkan zeytinden zeytinyağına, peynirden bala, el halısından gulete, pideden köfteye, domatesten kestaneye onlarca ürün değerini coğrafi işaretle de tescilliyor. Ege’nin 8 kentinin 215 ürünü coğrafi işaretli. 10’u ise Avrupa Birliği’nden de tescilli.
#1Aydın'ın Yenipazar ilçesinde mikrobiyolog Mustafa Elmas, dede mesleği pide ustalığı için kolları sıvadı. 650 metrekare kapalı alanla ilçenin en büyük işletmesinin sahibi olan Elmas, "Yenipazar pidesini zaten anlatmama gerek yok, muhteşem bir lezzet" dedi.
#Nerede Ne YenirAKADEMİK kariyeri bir kenara bırakan 30 yaşındaki Umut Kuruüzüm, Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki küçük arazisinde solucan gübresi üretmeyi seçti. Kariyer kavramını "mutlu olduğun işi yapma" olarak nitelendiren Kuruüzüm, her geçen gün yaptığı işten daha fazla keyif aldığını söyledi.
#AydınAkademik kariyeri bir kenara bırakan 30 yaşındaki Umut Kuruüzüm, Aydın’ın Yenipazar İlçesi’ndeki küçük arazisinde solucan gübresi üretmeyi seçti. Kariyer kavramını "mutlu olduğun işi yapma" olarak nitelendiren Kuruüzüm, her geçen gün yaptığı işten daha fazla keyif aldığını söyledi.
#GübreYeni Asır gazetesi’nin ilk kadın genel yayın yönetmeni Şebnem Bursalı, oyuncu Melike Yalova ve eski bakan Yüksel Yalova’yla antik kentlerin kalbinin attığı, Ege’nin sayısız güzelliğini barındıran Aydın’dayız. Aydınlılarla bir başkaldırı destanı zeybek oyunlarını ve Aydın Menderes, Adnan Menderes, İsmet Sezgin gibi isimleri yetiştiren memleketlerini konuştuk.
TEKRARLAYAN streslerin sağlığımızın en büyük düşmanlarından biri olduğu kesin. “Yeni hayat”ın özellikle şehirlerde yaşayanlar ve çalışanlar için stresi azaltmayı son derece güç bir süreç haline getirdiği de tartışılmaz. Bu nedenle hepimizin stresi azaltmaya değil, onu daha akıllıca yönetmeye çalışmamızda fayda var. Bunu yapmazsak, her geçen gün biraz daha “stres yorgunu” olmamız kaçınılmaz... Akapunktur uzmanı Dr. Tayfur Yağcı, stresi yenmek ve olumsuz etkilerini önlemek için yapılacak en akıllı şeyin “seyahat terapisi” olduğunu belirtiyor. Gezmenin, yeni yerler görmenin, keşfetmenin bir kişinin ruhuna ve bedenine yapabileceği en iyi terapi yöntemi olduğunu ifade eden Yağcı, şunları anlattı:
#1Coğrafi işaretli, küçük ama leziz kestanelerinin yanı sıra pide ve börekleri de ünlü Aydın’ın. Hemen her ilçesinde ya hamuru ya harcındaki farklılıktan ötürü özel bir pide var. Paşalara layık böreği, kaymaklı pideleriyle tam bir lezzet üssü Aydın’ı gezelim...
#Gastronomi