Başlıktaki yemekleri Bolonya’daki ‘Future Food Institute’ yani Gıdanın Geleceği Enstitüsü’nde aldıkları eğitim sonrası iki genç şefimiz hazırladı; İtalyanlar bayıldı, ben de oradaydım. Gıdanın geleceği için bu akademide neler yapıldığını incelerken İtalyanların en gastronomik şehrinde midemiz de bayram etti.
#Ebru ErkeTrend analiz şirketi WGSN’in bu yıla ilişkin tahminlerinde yiyecek ve içecek alanında öne çıkan başlıklardan biri ‘deneyimsel yeme’ oldu. Pandemi sona erdiğinden beri etkileşim, heyecan ve şov sunan restoranlar, kulüpler ve kafeler büyük ilgi görüyor. Bu etkinliklerin en popülerlerinin peşine düştük.
#WGSNSürdürülebilirliği mutfakların ana disiplini haline getirme amacıyla düzenlenen 35 Yaş Altı 3 Şef Yarışması’nın kazananları Prag’da eğitim alırken yanlarındaydım. Onlara bu deneyimin iş yapış şekillerini, menülerini nasıl değiştireceğini sordum.
#Ebru ErkeMacaristan’ın başkenti son yıllarda gastronomi ataklarıyla dikkatleri üzerine topluyor. Michelin yıldızının ülkeye gelmesi haliyle yeni Macaristan mutfağı hakkında merak uyandırmayı başardı. Üst düzey gastronomik bir deneyim yaşamak isteyenlerin şehirden iyi bir izlenimle ayrılacağı muhakkak. Öyle mekânlar var ki ağzınıza attığınız her lokma hafızanızda yer edecek kadar güçlü izler bırakacak.
#SeyahatÜçü de hem mutfağın hem ekranın yıldızları... Onları görmek isteyen binlerce kişi saatler öncesinden çekim yapacakları mekânın kapısında toplanıyor. MasterChef Türkiye yarışmasının jürisindeki şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk. Hangi şef Monica Bellucci’ye yemek yapmak istiyor? Kendi yemese de sofrasında mutlaka ekmek olmasını isteyen kim? Somer Sivrioğlu “Ondan tevazuyu öğrendim” derken kimi kast ediyor? Cevapları burada...
#GazetehaberleriMart festivallerle geliyor. Fethiye’den İrlanda’ya uzanan geniş bir coğrafyada danstan yemeğe çok sayıda organizasyon seçeneği var. Baharın habercisi ve bahar bereketinin getirdiği lezzetlerle damaklara da hitap eden yerel festivaller çoğunlukta. İşte yurtiçi ve yurtdışından birkaç öneri…
#FestivalMasterchef yarışmasının sevilen yarışmacılarından Rıfat Yurttaş'ın kişisel bilgileri merak ediliyor. Masterchef yarışmasının bitmesine çok az bir süre kala yarışmacıların hakkındaki bilgiler izleyiciler tarafından internette araştırılıyor. Peki Masterchef yarışmasından geçtiğimiz haftalarda elenen yarışmacı Rıfat Yurttaş kimdir ve kaç yaşında?
#Rıfat Yurttaş KimdirAdana sokaklarını ağzım açık geziyorum. Ankara’da mıyım, Beyrut’ta mı? Nehir kenarında palmiyelerin koynuna zarifçe uzanan oteller, Seyhan’a bakan villalar Miami’yi andırıyor. Taş Köprü’nün güzelliği, etrafının yoksulluğuysa Bağdat’ı... Kıkır kıkır gülen başörtülü kızlar, hemen arkalarında bir başkası, sanki Selena Gomez ve sokakta klip çekiyor. Dükkânların önünde, modifiye arabalarda artist gibi oturan gençler Bollywood’dan mı fırlamış, Kolombiya’dan mı? Ayrı bir gezegen burası. Adanalı tanıdıklarımın neden böyle delidolu olduğunu anlıyorum içimden gülerek. Alev alev yanıyor bu şehir. Biraz aşağısı sıcacık Akdeniz, yukarısıysa Toroslar’ın gürül gürül akan alüvyonlarıyla yıkanmış Çukurova... Orhan Kemal’in ‘Bereketli Topraklar’ı. Yaşar Kemal’i de püskürtmüş dünyaya, Yılmaz Güney’i de. Adana uzun zamandır ilk kez bir siyasetçisiyle gündeme geliyor. Tamam, son seçimlerin esas yıldızı Ekrem İmamoğlu’ydu, sonra Mansur Yavaş atağa kalktı. Şimdi bu gruba bir isim daha eklendi: CHP’li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar. Belediye meclisinde, “Ne bakıyon ters ters” demesi, canı sıkılınca “Yeter lo!” diye kesip atması gerilimden illallah eden pek çok insanın yüzünü güldürdü. 26’ncı Uluslararası Altın Koza Film Festivali’ni bahane edip Zeydan Karalar’ı ziyarete gittik. Siyasetin bu yeni fenomenini ve Türkiye’nin en matrak kentini yakından tanıdık.
#Zeydan KaralarAntalya'da bir restoranın yaptığı yarışmaya katılan Ceren Yılmaz (21), 46 dakikada 315 çöp şiş yiyerek yeni bir rekora imza attı. Daha önce de 255 çöp şiş yiyerek rekor kıran Yılmaz, kendi rekorunu yeniledi. Yılmaz'ın, yarışma sonunda 3 kilo aldığı görüldü.
#Üniversite