Aydan Üstkanat yeni kitabı ‘Enginar’da başlangıçtan ana yemeğe enginarla hazırlanan çeşit çeşit yemek anlatıyor. Üstkanat’la kitabın yaratım sürecini hatta yazmalara doyamayıp hemen peşinden çıkardığı ‘Çanak’ isimli devam kitabını konuştuk, leziz tarifler aldık.
#Melis YılmazÖnümüzdeki iki hafta boyunca sürecek olan yarıyıl tatilinde ailece gidebileceğiniz şehir gezisi önerilerim var. İlginç müzelerden tarihi yerlere, eğlenceli etkinliklerden yerel lezzet adreslerine oğlumla deneyimlediğim, işinize yarayacağını düşündüğüm pek çok seyahat tavsiyesi bu yazıda bir arada!
#Sömestrda Gidilecek YerlerTürkiye’nin önde gelen işinsanları sosyal medyada yüz binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Güler Sabancı’dan Caroline Koç’a, Ümit Boyner’den Nevzat Aydın’a kadar birçok işinsanı Twitter ve Instagram’ı aktif kullanıyor. Sosyal medyada en çok takipçisi olan patron ise Abdurrahim Albayrak.
#GazetehaberleriŞam rejimi ile Hizbullah güçlerinin kuşatması nedeniyle açlıktan ölümlerin başladığı Suriye kasabası Madaya'da yaşanan dram, dünya kamuoyunda endişeli gözlerle izlenirken; bazı Esad yanlıları bu trajik olayla dalga geçerek büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor.
#Madaya‘Anne ben yemek stilisti olacağım’ dese bir zamanlar terlikle kovalanacaklar, şu an el üstünde tutuluyor. Dünya hızla değişirken artık meslekler de değişiyor. İşte onlardan ikisi; yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığı.
#Yemek FotoğrafıGeçtiğimiz yıl, Fikir Sahibi Damaklar grubu, Lüfer Yok Olmasın başlıklı bir kampanya başlatmıştı. Son birkaç aydır da Greenpeace yoğun bir çalışma yürütüyor bu konuda. ‘Seninki Kaç Santim’ çalışması, yavru balık yemenin yanlış olduğunu ve böyle giderse özellikle İstanbul Boğazı’nda balık kalmayacağını anlatmaya çalışıyor. Farkındalık için seferber olan örgüte destek de sosyal ağlarda çığ gibi büyüyor. ‘Denizlerin kralı’ lüferi yok olmaktan kurtarmaya çalışan projeye bir desten de Cibalikapı Balıkçısı’ndan geldi. İstanbul’da iki şubesi bulunan 9 yıllık balık lokantası, yavru balık katliamını önlemek için çiftlik balıklarına mönüsünde yer vermeye başladı. Mönüdeki en radikal değişiklik, ithal somon ızgara.