MaviBahçe'de yemek festivali

Güncelleme Tarihi:

MaviBahçede yemek festivali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 12:18

MaviBahçe'de yemek festivali

Haberin Devamı

İZMİR'de, yeme ve içmeye dair birçok etkinliğin yer alacağı MaviBahçe Gastronomizmir Yemek ve Gurme Festivali, 13-17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

Gurme lezzetler, sokak lezzetleri, söyleşiler, workshoplar, yarışmalar, atölyeler, konserler gibi birçok aktivitenin yer alacağı festival 13-17 Mayıs tarihlerinde MaviBahçe'de düzenlenecek. Yemek tutkunlarını biraraya geleceği festivalde, özel ve sürpriz menüler de hazırlanacak.

Zengin bir programa sahip festivalde, İzmir kumrusu ve boyozu üzerine söyleşiler yapılacak. 'Evin Ustaları Yetişiyor' isimli yemek yarışmasında birbirinden güzel lezzetler birbiriyle yarışacak. Program kapsamında İzmir ve Türkiye'nin önemli restoranlarında görevli şefler yemek sunumları gerçekleştirecek. Festivalin ilk günü saat 20.00 gerçekleşecek Turbulence Orkestrası ft Garo Mafyan Konseri de etkinliğe renk katacak. Ünlü gurme ve şeflerin, TV programcıları ve yazarların da yer alacağı etkinlik 17 Mayıs günü sona erecek.

YEMEK SERGİLERİ AÇILACAK

Festival boyunca İl Kültür Müdürlüğü'nün İzmir Yemek Fotoğrafları Sergisi, Cüneyt Görgül Sanatsal Yemek Fotoğrafları Sergisi ve Türk Mutfağının Yıldızları Sebze Dekor Sergisi de katılımcılar tarafından gezilebilecek. Öte yandan festival kapsamında MaviBahçe'de hizmet veren 06 Patisserie, %100, Adabeyi, Alin's, Arifoğlu, Big Chef's, Coffeeshop Company, Caffe Locci'o, Defne Ağacı, Fratelli La Bufala, Gloria Jean's, Hayal Kahvesi, Macro Center, Midpoint, Sir Winston House'un şefleri özel şovlarıyla workshoplar düzenleyecekler.

ÜNLÜ GURME, ŞEF VE YAPIMCILAR BULUŞACAK

Ahmet Güzelyağdöken, sanatçı Garo Mafyan, gastronom-akademisyen Sırma Güven, MaviBahçe AVM Müdürü Vedat Özeren, Levent Alpat, Movenpick Otel Genel Müdürü Erhan Çetin, akademisyen Özlem Mekik, yapımcı Uğur Volkan, Movenpick Otel Şefi Murat Yıldız, Berrin Akar Rasuli, Dünya Şefler Birliği Temsilcisi Levent Alpat, Pelin Omurcuoğlu, Aşçılar Türk Milli Takımı Yıldızları, Cenk Doğar, TV Yapımcı-Şef Yunus Emre Akkor etkinliklere görüş ve deneyimleriyle katılacak.

HOLLANDALI AŞÇI HERPEN DENEYİMLERİNİ PAYLAŞACAK

Etkinliğe Hollandalı aşçı, fotoğrafçı ve gazeteci, Wilco Van Herpen da katılacak. 1999 yılında Türkiye'de yaşamaya başlayan Herpen, 2006 yılından beri İz TV'de Wilco'nun Karavanı adlı gezi programını hazırlayıp sunuyor. Herpen, deneyimlerini festivale katılacak ziyaretçilerle paylaşacak.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!