Kelimelerin doğru bir şekilde kullanılması için ne şekilde yazıldığı araştırılmaktadır. Yayınevi kelimesi yazımında oldukça fazla hata yapılan bir kelime olarak bilinmektedir. Yayınevi nasıl yazılır? Yayınevi kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı? Yayınevi kelimesinin ne şekilde yazıldığını bilmek ve doğru bir şekilde kullanmak için detayları derledik.
Dil devriminden sonra literatüre giren yayın kelimesi, ''yaymak'' fiilinden türetilmiştir. Bir kitabın redakte edildiği, editörlük işlerinin tamamlanıp basıma hazırlandığı yere yayınevi denir. Bir yayınevinde, editörler, redaktörler ve genel yayın sorumlusu çalışır. TDK’ya göre Yayınevi nasıl yazılır? Yayınevi kelimesinin doğru yazımını örnek cümleler ile birlikte derledik.
#Nasıl YazılırÖzellikle kadın sorunlarını, kendi deyimiyle ‘insanın içini acıtacak’ şekilde yüzümüze vuran hikâyeleriyle, edebiyatımızın en üretken isimlerinden, sayısız ödül sahibi yazar Ayla Kutlu bu ay 84. yaşını kutluyor. Onunla Ankara’daki evinde buluştuk, hem eski albümleri karıştırdık hem de hiç eskimeyen kadın meselelerini konuştuk. Kendi hikâyesi de romanları gibi inişli çıkışlı, çetrefilli, mücadeleci...
#Ayla KutluDil devriminden sonra literatüre girmiş olan basımevi kelimesi, kitap, ansiklopedi, dergi ve gazete gibi süreli, süresiz tüm yayınların kopyalanıp çoğaltıldığı yer anlamına gelir. 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren, Arapça kökenli bir sözcük matbaa kelimesinin yerine basımevi kullanılmaya başlanmıştır. Bu kelimenin ayrı mı yoksa bitişik mi yazıldığı ise sık sık karıştırılıyor. Basımevi nasıl yazılır? Basımevi kelimesinin TDK'ya göre doğru yazılışını örnek cümleler ile birlikte derledik.
Hukukçu ve özellikle avukatlara meslek yaşamları boyunca ışık tutacak başucu kaynağı niteliğindeki ‘Avukatın Öz- El Kitabı - Avukatlık Rehberi’, Platon Hukuk Yayınevi’nden çıktı. Anayasa hukukçusu Prof. İbrahim Kaboğlu’ndan deneyimli avukat Zafer İşeri’ye her biri alanında uzman 20’den fazla hukukçunun uygulamaya yönelik tecrübelerini paylaştığı kitap, bir avukatın yaşam boyu karşılaşılabileceği ihtilafların önlenmesi için yararlı bilgiler içeriyor.
#Avukatın Öz- El KitabıTürkçede fazla ya da eksik harf kullanılarak yanlış yazılan birçok kelime bulunuyor. Bazı kelimelerde ise harfler birbirine karıştırılmaktadır. Örneğin ''Herkes'' sözcüğünün ''herkez'' şeklinde yanlış yazılmasının nedeni ''s'' ve ''z'' harflerinin birbirine karıştırılmasıdır. 8. sınıflar için yazımı karıştırılan sözcükleri örnek kelimelerle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Yazımı Karıştırılan Sözcükler Konu AnlatımıTürkçemizde farklı amaçlar ile bir araya gelmiş pek çok birleşik sözcük bulunmaktadır. Bu sözcükler değişik kurallara göre bir araya gelerek anlamlar çıkarabilir. Şimdi birleşik sözcükleri ele alacağız ve neye göre yazıldığına bakacağız. İşte 8. sınıf Türkçe birleşik sözcüklerin yazımı konu anlatımı.
#8. Sınıf Türkçe Birleşik Sözcüklerin Yazımı Konu Anlatımı‘Beren ve Lúthien’in önemi J.R.R. Tolkien’in bu hikâyeyi ‘Yüzüklerin Efendisi’ mitolojisinin çekirdeği olduğunu belirtmesinden kaynaklanıyor. Hikâye, Leyla ile Mecnun gibi bütün büyük aşk hikâyelerinin klişelerini içeriyor: Ölümlü fakir genç, zengin ve ölümsüz lordun kızına âşık olur, kız da oğlana...
#Beren Ve LúthienHürriyet Kitap Sanat dergisinin ilk sayısında, geleceğin 10 yazarı soruşturmasının dikkat çeken detaylarından birisi, listedeki üç yazarın kitaplarının Raskol’un Baltası etiketiyle yayımlanmış olmasıydı. Aslında bu bir tesadüf değil, zira Raskol’un Baltası yola çıktığı 2012’den beri genç kalemlere, yeni yazarlara kapısını açıyordu. Peki kimdir Raskol’un Baltası’nı taşıyanlar, o balta neden havada?
#KitapsanatYazın dünyamızın en değerli kalemlerinden Selim İleri, son romanı "Mel'un"u anlattı. Toplumun yüzyıllardır kendini tekrarlayan sorunlarını, hezeyanlarını, sağ-sol ayırt etmeksizin hedefe koyan yazar, yayın sektörünün eşik bekçilerini de sert bir dille eleştirdi.
Fransa’nın prestijli yayınevi Gallimard, 100. kuruluş yıldönümünde dünyaca ünlü 31 romancıdan 20. yüzyılı temsil eden romanı seçmelerini ve bir yazı kaleme almalarını istedi. Bu isimler arasında yer alan Yaşar Kemal, Erich Maria Remarque’ın Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok kitabını seçti. Bu roman, Naziler tarafından meydanlarda yakılan kitapların başında geliyordu.
Geçtiğimiz perşembe gecesi Brüksel’e odaklanan Türkiye’nin cuma gecesi Semra Hanım’a kilitlenmesi, bana Türk Edebiyatı’nın konusunu kaynanalardan alan en meşhur eserini, Hüseyin Rahmi Gürpınar’ın 1927’de yayınladığı ve içerisinde Türk Edebiyatı’nın en güzel kaynana tiplemesinin bulunduğu ‘Kaynanam Nasıl Kudurdu?’ isimli romanını hatırlattı.
Sarışın dediysek İsveçli demedik herhalde – Bu ne vicdansızlık – Buna meslekte ‘haberi salçalamak’ derler – Dün fortçuluk, bugün yatağın aldındaki o dergiler, haydi bakalım... – Cenaze ilanlarımız da bir tuhaflaştı – Ya ‘Bina Çingene pembesi olsun’ derlerse – Suratı 150 milyar edermiş...
Ortadoğu ekonomisi konusunda iki uzman bir araya gelerek yeni bir pencereden dünyaya bakmamıza yardımcı oluyor. Roger Owen ve Şevket Pamuk'un birlikte hazırladıkları kitap, birinci dünya savaşından bu yana ulusal ekonomi analizlerini içeriyor. Kitapta ayrıca, geçen yüzyıl, dünya, Ortadoğu ve özellikle Türkiye ekonomisini merak edenler için ayrıntılı bilgiler yer alıyor.<br>