Dünyanın en büyük yayıncılık buluşması olarak kabul edilen Uluslararası Frankfurt Kitap Fuarı önceki gün sona erdi. Bu yıl 76’ncı kez gerçekleştirilen fuar, pandemi dönemi öncesindeki gibi olmasa da hem katılımcı hem de fuar boyunca gerçekleştirilen etkinlikler açısından oldukça başarılı geçti.
#ALMANYATüm dünyada fuarların, festivallerin ertelenip iptal edildiği, fiziki buluşmaların yerini sanal buluşmalara bıraktığı bugünlerde Makedonya’nın Üsküp kentinde Yunus Emre Enstitüsü desteğiyle “Pro-za Balkan” ismiyle önemli bir festival yapıldı.
#Volkan ÇelebiDünyanın en büyük ikinci yayıncılık buluşması 48’inci Londra Kitap Fuarı (The London Book Fair) kapılarını ziyaretçilere açtı. Türkiye ulusal standında, 61 yabancı dilde yayınlanan Türk edebi eserleri ile birlikte 500’e yakın güncel yayın tanıtılıyor.
#Yayıncılık BuluşmasiMübadele dönemini ele alan “Yakamoz” isimli filmin çekimleri bitti, post-prodüksiyonu devam ediyor. Müzikleriyle de büyük ilgi uyandırmaya hazırlanan filmde; Niran Ünsal sürprizi var. Usta sanatçı, “Bir Fırtına Tuttu Bizi” isimli meşhur türküyü ilk defa Yunanca söyledi.
#Niran Ünsal13 bin metrekarelik bir alan... Silme kitap dolu... Dahası; yüzlerce yazar, şair, çizer de orada... Bir kitapsever için bundan daha iyi ne olabilir? TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan kitap fuarı bugün açıldı. Bu yılki teması ‘Felsefe ve İnsan’, onur yazarı Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, onur konuğu ülkesiyse Almanya...
#Felsefe Ve İnsan“İçerik hala kral. Dijital ise oyunun ciddi bir parçası” diyen Arzuhan Doğan Yalçındağ, bölgede etkin bir oyuncu olmak için arayışlarının sürdüğünü anlatıyor. “İçeriğe yatırım yapmaya devam edip birbirini destekleyen TV ve dijitali birlikte büyütmeyi hedefliyoruz” diyen iş kadını Ortadoğu’da ve Avrupa’da fırsatlara baktıklarının sinyallerini veriyor.
2013'te Mersin'de yapılacak Akdeniz Oyunları Bilgilendirme toplantısına katılan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapma yolunda Mersin'deki organizasyonun büyük önemi olduğunu, ilk ev sahibi olan Yunanistan'ın şike yaparak ev sahipliğini aldığını daha sonra da ekonomik krizi gerekçe göstererek organizasyonu yapmaktan vazgeçtiğini söyledi.
PARİS Kitap Fuarı’nda Türk Standı’nın gerçekleşmesini sağlayan Ulusal Komite ile, Fransız yayıncılarıyla görüşerek onlarla Türk yayıncılar arasında bağlantı kuran, onların bizim kitap fuarlarımıza gelmeleri konusunda anlaşma yapan yayıncılarımızdan da söz etmek gerekiyor.
Türk edebiyatının seçkin eserleri, 26-31 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Paris Kitap Fuarında görücüye çıkacak. Türkiye'den fuara katılacak 20'yi aşkın yazar, çevirmen ve sanatçının arasında Ayşe Kulin, Mine G. Kırıkkanat, Nazlı Eray, İskender Pala, Ataol Behramoğlu gibi ünlü yazarlar da yer alacak.