Döner benim şahsi meselem. Ama sadece benim değil, Almanların bile şahsi meselesi artık. Bu ülkede sosisi, hamburgeri dahi solladı. Türkiye’nin en ünlü şeflerine ve gurmelerine, “Yabancı bir misafirinize İstanbul’da döner yedirecek olsanız nereye götürürdünüz” diye sordum, şehrin en iyi dönercileri ortaya çıktı. İki tane de ben ekledim... Eğer döner seviyorsanız ve bunları tatmadıysanız İstanbul’da yaşamıyorsunuz demektir.
#Savaş Özbey1867’den günümüze uzanan döner kebap kültürünün ve İskender markasının 3’üncü kuşak temsilcisi 74 yaşındaki Yavuz İskenderoğlu ile Bursa’da bir araya geldik. İşte Türk mutfağının global tanıtım elçilerinden İskenderoğlu ile sohbetimizden lezzet dolu anekdotlar.
#İskender KebapTürkiye’nin farklı lokasyonlarından incili restoranları ve yüzlerce lezzet noktasını buluşturan İncili Gastronomi Rehberi 2023, düzenlenen muhteşem bir etkinlik ile tanıtılarak raflardaki yerini aldı! Bu özel gecede, 2023’ün incileri de ödül töreni ile sahiplerini buldu. Peki, bu yıl inci kazanan restoranlar hangileri oldu? İncili Gastronomi Rehberi’ne bu yıl, geçen yıldan farklı olarak hangi yenilikler eklendi? İşte detaylar…
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. 4 ve 5 İnci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#Sponsorlu İçerikBir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu hazırlanan, ‘İncili Gastronomi Rehberi’ ödül töreni gerçekleştirildi. Hürriyet Gazetesi ve Karaca iş birliğiyle hayata geçen, 4 ve 5 inci alan restoranlara ödüllerinin verildiği törende gastronomi dünyası buluştu. Gecede ayrıca Jumbo’nun katkılarıyla ‘Asırlık Mekanlar’a da ödülleri takdim edildi.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan “İncili Gastronomi Rehberi” ödül töreni önceki akşam gerçekleştirildi. The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenen gecede gastronomi dünyasının önde gelen isimleri bir araya geldi.
#İncili Gastronomi RehberiBursa'da, yaklaşık 150 yıllık tarihi İskender kebapçısının 4'üncü kuşak temsilcisi Oğuzhan ve Kayhan İskender İskenderoğlu, işletmede çalışan bazı personelin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kayhan İskenderoğlu, çalışanların, çeşitli yöntemlerle 12 yıl da yaklaşık 7 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti.
#GazetehaberleriBursa'da, yaklaşık 150 yıllık tarihi İskender kebapçısının 4'üncü kuşak temsilcisi Oğuzhan ve Kayhan İskender İskenderoğlu, işletmede çalışan bazı personelin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kayhan İskenderoğlu, çalışanların, çeşitli yöntemlerle 12 yıl da yaklaşık 7 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti. Çalışanlardan birisinin kasadan para aldığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
#BursaBursa'da, yaklaşık 150 yıllık tarihi İskender kebapçısının 4'üncü kuşak temsilcisi Oğuzhan ve Kayhan İskender İskenderoğlu, işletmede çalışan bazı personelin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kayhan İskenderoğlu, çalışanların, çeşitli yöntemlerle 12 yıl da yaklaşık 7 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti. Çalışanlardan birisinin kasadan para aldığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.
#BursaTürkiye’nin en eski markaları onlar... Kimi asırlık, kimi birkaç asrı devirmiş. Yıllar içinde üretimleri de, tarzları da, işleyişleri de başkalaşmış. Pek çok zorluğa meydan okuyup hayatta kalmışlar ve uzun ömürlerini kaliteden ödün vermemeye borçlular...
#GazetehaberleriTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili GastronomiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan ‘İncili Gastronomi Rehberi’ 2020 yayımlandı. Bir yılı aşkın süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar düzenlenen davette sahiplerini buldu. Davete yeme-içme dünyasının yanı sıra cemiyet hayatının ünlü simaları da katıldı.
#İncili Gastronomi RehberiTürkiye’nin ilk ve tek özgün gastronomi derecelendirme sistemiyle hazırlanan 2020 İncili Gastronomi Rehberi yayımlandı. Bir yılı aşkın bir süredir titizlik ve şeffaflıkla yapılan değerlendirmeler sonucu İnci kazanan restoranlar Shangri-La Bosphorus’da yapılan ödül töreniyle sahiplerini buldu.
#TürkiyeTarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit, tağşiş listesine giren korsan İskender kebapçı; markanın asıl sahibini sıkıntıya soktu. Gıda sektöründe vatandaşı kandıran firmaların ifşa edilmesini doğru bulduğunu belirten İskender Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İskenderoğlu, yasal boşluklardan faydalanan bazı firmaların kullandığı ismin kendileri gibi birçok firmayı zedelediğini söyledi.
#İskender KebabıÇeşit çeşit balıklardan şişe dizilen kebaplara ve neredeyse kağıt kadar ince açılan baklavalara kadar ülkemiz damak tadına düşkün gezginler için adeta bir cennet... Peki, bu çeşitlilik içinde Türkiye'de mutlaka tadılması gereken lezzetler neler ve bu tatları denemek için rotanızı nerelere çevirmelisiniz dersiniz? İşte size Türkiye'den 8 lezzet durağı
#Türk YemekleriBURSA’nın sembolü ‘İskender Kebabı’ Dubai, İtalya ve Fransa’dan sonra, Brüksel’de de Türkiye’yi temsil etti. Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 400 kişiye İskender kesen Yavuz İskenderoğlu, tadı damaklarında kalan Avrupa Parlamentosu üyelerinin kendisini tebrik ettiklerini söyledi.
Gaziantepli İbrahim Erim ve Gökhan Güvener’in İstanbul’da kurduğu ‘Cellini Masaj Koltukları’ Çin ve Hong Kong’da ürettirdiği koltuklarla sektörde Türk markası oldu. Yılda ortalama 1 000 masaj koltuğu satan firma, Avrupa’ya ihracat yapıyor, yakında Senegal’e de ihracata başlayacak. Gökhan Güvener, “Banka, sigorta, call-center şirketleri çalışanları için masaj koltuklu dinlenme bölümleri kuruyor” diyor.
Kahve falıyla bilinen Melekler Kahvesi, Yunanistan’a şube açma kararı aldı. Melekler Kahvesi’nin sahibi Levent Ünalan, Atina’da mantı, sarma yenilebilen, nargile ve kahve içilip fal bakılabilen bir yer açmak için girişimlerine başlarken, “Önce bir şube açarak koşulları göreceğiz. Bir anlamda krizin falına da bakmış olacağız” dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Bursa'da ağırladığı Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan'a otelde kendisi için düzenlenen yeni ve daha büyük olan suiti tahsis ettirdi. İskender kebabını dünya markası yapan Yavuz İskenderoğlu ise konuk cumhurbaşkanının uçağına 135 porsiyon iskender kebabı gönderdi.
BURSA'da dün partisince düzenlenen açık hava mitinginde gördüğü coşkulu kalabalıktan mutlu olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yorgunluğunu İskender kebabı yiyerek attı. Döner bıçağıyla kendi kestiği kebabı yiyen Baykal, “Kalabalık ve heyecan beni çok mutlu etti. Şimdi ise keyif kebabı yiyorum” dedi.