Yaşlılık; yetişkinliğin devamı olarak, bedende ve zihinde bir takım çoğu geri dönüşsüz sorunların olduğu, yaşamın son evresi olarak değerlendirilebilir. Aynı zamanda kişinin fiziksel aktivitesinin azalmasına rağmen, zihinsel olarak tam bir bilgelik evresi olarak değerlendirilebilir. Bazı insanlar yaşlılık psikolojisine girer ve kendisini kötü hissetmeye başlar. Peki bunun sebepleri neler? Psikiyatrist Yrd. Doç.Dr. Rıdvan Üney, anlatıyor.
#Yaşlılık PsikolojisiSağlık sektörü hem Türkiye hem de globalde hızlı büyüyen sektörlerden. Bu alanda yapılan yatırımlar artıyor, gelişen teknolojinin etkisi, nüfusun yaşlanması yeni branşları ortaya çıkartıyor. Bu, yeni personel ihtiyacını da beraberinde getiriyor.
#Sağlık SektörüAdnan Menderes Üniversitesi personel alımı ile bünyesine 117 yeni kadro açacak. Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi bünyesine alınacak olan 117 personel alımı için başvuru şartları ve detayları yayımlandı. İşte, hemşire, güvenlik görevlisi, memur gibi pozisyonlarda yapılacak olan Adnan Menderes Üniversitesi 117 personel alımı başvuru detayları ve kontenjan bilgileri
#Adnan MenderesBoğaziçi Üniversitesi 209 personel alımı ile bünyesine pek çok unvanda istihdam sağlayacak. KPSS puanının şart koşulduğu başvuru sürecinde, ortaöğretim, lisans ve ön lisans alanlarından alım gerçekleşecek. İşte, Boğaziçi Üniversitesi 209 personel alımı hakkında detaylı bilgiler
#Boğaziçi ÜniversitesiYaşlanma doğal bir süreç olduğu kadar; genetik, yaşam şekli, kişinin geçirdiği hastalıklardan ve yaşadığı coğrafyadan etkilenir. Sağlıklı gen yapısına sahip kişilerin kolay kolay vücutlarının yıpranması beklenmez. Kişinin psikolojik yapısında da ailenin genetik özellikleri taşınır.
#Lazerİleri yaşlardaki insanların en büyük psikososyal sorununun yalnızlık olduğunu belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kültürümüzdeki geniş çekirdek aile kavramının yalnızlık sorununa çok değerli bir çözüm sunduğuna dikkat çekiyor. İleri yaştaki kişilerin bilgi ve birikimlerini çocuklarına ve torunlarına aktarmasının önemli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nevzat Tarhan, dede-torun ilişkisinin çocuğun sosyalleşmesine katkılarının büyük olduğunu vurguladı.
#AileANKARA ÜNİVERSİTESİ ADLİ BİLİMLER ENSTİTÜSÜ VE ADLİ BİLİMCİLER DERNEĞİ ADLİ PSİKOLOJİ KOMİSYONU’NUN DÜZENLEDİĞİ, GAZİ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ, EGE ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ VE ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ’NİN DESTEKLERİ İNCİRLİOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NIN EV SAHİPLİĞİNDE II. ADLİ PSİKOLOJİ SEMPOZYUMU İNCİRLİOVA ERBEYLİ MAHALLESİ İNCİR ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ KONFERANS SALONU’NDA BAŞLADI.
Şirket yöneticileri ve liderlere etkili iletişim teknikleri dersi veren Aşkım Kapışmak, üç siyasi liderin iletişim ve beden dillerini inceledi. “Üç liderimizi kardeş olarak hayal etsek Kılıçdaroğlu sakin, barışçıl ağabey; Erdoğan popüler, mükemmeliyetçi ve azimli ortanca kardeş; Bahçeli ise zor geçinilen, hırslı ve tartışmacı en küçük kardeş olurdu” diyor