Yaz geldi; plajlarda, restoranlarda çocuk çığlıkları baş gösterdi. Pek çok kişi çocukların gürültüsünden sık sık rahatsız oluyor ve bunu dile getiriyor. Gizem’le Melis ne yapılması gerektiği konusunda pek anlaşamıyor ama sonuçta saygı ve sevgi noktasında buluşuyorlar…
#ÇocukŞu sıralar İstanbul sokaklarında yürürken çevrenize biraz daha dikkatli bakın. Dün başlayan 17. İstanbul Bienali kapsamında her an karşınıza sürpriz bir mekânda, sürpriz bir eser çıkabilir. Contemporary İstanbul yarından itibaren 17’nci edisyonuyla sanatseverlerle buluşuyor. Sadece bunlarla da sınırlı değil. Borusan Contemporary’den Sakıp Sabancı Müzesi’ne, Dirimart’tan Meşher’e birçok yerde yeni sergiler açıldı. Biz de şehri renklendirip daha da güzelleştiren sanat etkinliklerini gezdik; gittiğimiz semtlerin lezzet duraklarına uğramayı da ihmal etmedik.
#17. İstanbul BienaliYazın bunaltıcı havası yerini sonbaharın serinliğine bırakıyor. Bu güzel mevsimle kültür-sanat sezonu da açılıyor. 17. İstanbul Bienali’ni ve İstanbul Tiyatro Festivali’ni heyecanla bekliyoruz. Kings of Convenience ve Travis konserlerini iple çekiyoruz. Bir Orhan Pamuk kitabı ve ‘Black Panther’ filmi yolda... Bizi bekleyen filmler, oyunlar, konserler, kitaplar, albümler ve sergileri alanında uzman gazetecilere sorduk. Yeni yerler keşfetmek isteyenleri de unutmadık.
#Kültür-Sanat SezonuAntik Mısır dönemine ait Giza Piramitleri, yaklaşık 4.500 yıldır insanlığı büyülüyor. Her biri binlerce kilo ağırlığındaki milyonlarca taş blokla inşa edilmiş olan bu dev yapıların gizemleri bugün bile tam olarak aydınlatılabilmiş değil. Dahası bilim insanlarının her keşfi yeni soruları beraberinde getiriyor. İşte ayrıntılar...
#Mısır Piramitleriİnsan sevdiği için neleri göze almaz ve neler yapmaz ki! Hele sevdiği ile birlikte bir gelecek planlıyorsa. Üstelik ortak çocukları da varsa... Deyim yerindeyse dünyaları alıp sevdiğinin önüne serer insan, sırf onun bir dakikalık mutluluğunu görebilmek uğruna.
#Cristiano RonaldoKahramanmaraş merkezli iki depremin yol açtığı felaket, tüm Türkiye’yi bir kez daha birbirine kenetledi. Yurdun dört bir yanında, deprem bölgesine gönderilmek üzere yardımlar toplanırken özellikle çocukların yolladığı oyuncaklar ve üzerine iliştirdikleri notlar göz yaşartıyor.
#DepremKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda 1995 yılından 2011 yılına kadar 17 yıl boyunca Meclis Başkanlığı yapan Şahin Balcıoğlu, 2020 yılından bu yana da KMTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Kahramanmaraş’ın ticaret ve sanayisinin gelişmesine yönelik yaptığı çalışmalar kamuoyu tarafından dikkat çekerken, Balcıoğlu’dan kentin tanıtımı adına yürüttüğü projeleri dinledik.
#KahramanmaraşEski uygarlıklardan bazılarının etkisi günümüze kadar sürmektedir. Dolayısıyla bu medeniyetler merak konusu olmaktadır. Heybetli ve gizemli piramitleri ve mumyalanmış firavunları ile çağımıza kadar izdüşümü olan bu uygarlıklardan birisi de hiç şüphesiz Mısır medeniyetidir. İşte Mısır medeniyeti nerede kurulmuştur, özellikleri nelerdir, antik mısır uygarlığı nasıl yok oldu ve konu hakkında çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Mısır Medeniyeti Nerede Kurulmuştur?Son dakika haberine göre, İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda 9 ay süren çalışmanın ardından 28 ilde nitelikli dolandırıcılık yaptığı belirlenen 20 suç örgütü üyesi 235 şüphelinin yakalanması amacıyla sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak "Çekirge" adı verilen operasyon başlatıldığını bildirdi.
#Çekirge Operasyonu'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve yöneticileri hakkında toplamda 2 milyon 278 bin 393 lira mağduriyeti olan 130 kişinin şikayetçi olmasına ilişkin 75 sayfalık yeni bir iddianame hazırlandı. İddianamede Çiftlik bank kurucusu Aydın'ın o dönem Rus sitelerinde yaygın olan 'Çılgın Tavuklar' isimli oyundan esinlendiği, sisteme yeni katılımcıların dahil edilerek yatırılan paraların artırılması yönünde piramit satış içerikli bir sistem oluşturduğu öne sürüldü.
#Mehmet AydınDaniel Craig’i son kez James Bond olarak izleyeceğimiz ‘Ölmek İçin Zaman Yok’, hüzünlü bir veda sonatı tadında. ‘Majestelerinin Ajanı’, 25’inci sinema serüveninde bir virüsü dünyaya yaymak isteyen Lyutsifer Safin’e karşı mücadele ediyor, bir yandan da kırık kalbini tamir etmeye çalışıyor.
#James Bondİstanbul’daki Şerefiye Sarnıcı ‘modern müzecilik’ anlayışıyla yeni bir kültürsanat merkezi haline getirildi. Başlı başına bir eser olan sarnıca tek çiviçakılmadan gerçekleşen bu çalışmada dünyanın ilk ‘360 derece projection mapping’ uygulaması kullanıldı. Mekânın tamamının bir ekrana dönüşmesi anlamına gelen bu çalışmadan yola çıkıp kentteki sarnıçları gezelim...
#HürriyetBabil'in Asma Bahçeleri oldukça ilgi gören yapılardan birisidir. Nerede olduğu ve gerçekte var olup olmadığı çok merak edilmektedir. Babil'in Asma Bahçeleri nerede ve gerçek mi, Babil'in Asma Bahçeleri hikayesi ve hakkında bilgileri derledik.
#Babil'in Asma Bahçeleri Nerede Ve Gerçek Mi?8. Sınıf Fen Bilimleri Besin Zinciri ve Enerji Akışı konu anlatımında besin zincirinin ne olduğunu araştırmak, besin piramidinin nasıl oluşturulduğunu öğrenmek, canlılar arası besin zincirinin ne denli bir önem arz ettiğini belirtmek ve enerji akışı unsurlarını belirlemek için detaylıca hazırlanan yazımızı, sizin için derledik.
#8. Sınıf Fen Bilimleri Besin Zinciri Ve Enerji Akışı Konu AnlatımıHûd suresi okunuşu, anlamı ve tefsiri Müslümanlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Mekke döneminde inen sure, 123 ayetten oluşmaktadır. Adını içinde söz konusu edilen Hûd peygamberden alan surede başlıca tevhit, peygamberlik, öldükten sonra dirilme ve ceza konuları ele alınmakta ve bunlar bazı peygamberlerin kıssalarıyla desteklenmektedir. İşte Hud suresi Türkçe ve Arapça okunuşu…
#Hud