CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, ‘15 Temmuz’ temalı 4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı’nın açılışına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında gençlere ‘kitap’ ve ‘Twitter’ mesajları verdi. Fuarın 19 ülkeden 300 yayınevinin entelektüel birikimini de İstanbul’a taşıdığını belirten Erdoğan, özetle şunları söyledi:
#Cumhurbaşkanı Recep Tayip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kendi tarihimizi yazmayınca, bizim edebiyat camiamız bu konuları eserlerinde işlemeyince maalesef başkalarına esir oluyoruz. Bu ülke on yıllar boyunca 'Gece Yarısı Ekspresi' gibi üçüncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemekle uğraşmıştır. Emin olun bu mücadele farklı bir şekilde bugün de devam ediyor" dedi.
#CumhurbaşkanıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz kendi tarihimizi yazmayınca, bizim edebiyat camiamız bu konuları eserlerinde işlemeyince maalesef başkalarına esir oluyoruz. Bu ülke on yıllar boyunca 'Gece Yarısı Ekspresi' gibi üçüncü sınıf kara propaganda filmlerinin lekesini temizlemekle uğraşmıştır. Emin olun bu mücadele farklı bir şekilde bugün de devam ediyor" dedi.
#ErdoğanCumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP’ye isim vermeden sert sözlerle yüklendi ve “Önümüzdeki süreçte ne bölücü terör örgütü ne de onun güdümündeki parti asla muhatap alınmayacaktır” dedi. Barış bildirisini imzalayan akademisyenler için “Bu zihniyetten tiksiniyorum” diyen Erdoğan, 19. Muhtarlar Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:
#ErdoğanCumhurbaşkanı Erdoğan'ın 19. Muhtarlar Toplantısı'nda gözaltına alınan akademisyenler hakkındaki eleştirilerine devam etti. Erdoğan, rahmetli sanatçı Cem Karaca'nın 'Yarım Porsiyon Aydın' şarkısına atıfta bulunarak aydınları eleştirdi.
#Cem KaracaBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 Şubat Stadyumu'nda düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş İl Kongresi'nde konuştu. Tiyatroların özelleştirilmesiyle ilgili kararı eleştirenlere tepki gösteren Erdoğan, "Bunlar sanatı toplum için yapmazlar. Sanatı sanat için yaparlar" diye konuştu.
Acıkan, üşüyen herkesin aklından sıcacık bir mercimek çorbası mutlaka geçer. Kimi sebze suyuyla pişiriyor, kimi üzerine biberli yağ gezdirip servis ediyor. Her haliyle mutfağımızın en özel lezzetlerinden biri o... Jürimize mercimek çorbası en iyi adresleri sorduk.
#Mercimek ÇorbasıVaktiyle AB’ye uyum süreci için yasaklanacağı haberleriyle ortalığı karıştırıp şarkılara konu olan kokoreç, vazgeçilmezimiz. Sakatatla arası olmayana bile kendini sevdiren bu lezzet, çoğumuzun favori sokak yemeği. Kimi iri kıyım İzmir usulü seviyor, kimi içi alınmış ekmeği bol yağa bandırıp domates ve baharatla yiyor, kimiyse uykuluğa sarılı halka dilim tercih ediyor. Peki, onu en iyi hangi dükkânlar pişiriyor? Jürimiz en beğendiği işletmeleri sıraladı.
#KokoreçRamazan ayı boyunca özenle kurulan iftar ve sahur sofralarına taşınan lezzetlerin kıymeti bir başka... Bu süreçte sağlığımızı koruyacak seçimler yaparken tattan vazgeçmemek önemli. Hele bir de o sofra yerel malzemelerle kurulmuşsa, örneğin Karacadağ pirinciyle yapılmış bir pilav masaya geliyorsa... Yazarımız Sahrap Soysal’a göre kullanılan ürünün hikâyesini anlamak en az pişirilen yemeğin tadı tuzu kadar mühim. Diyetisyen Berrin Yiğit ise “Kan şekerini dengede tutmak için kuruyemiş ve kuru meyvelerin gücünden faydalanmak, büyük öğünler yerine ara vererek az az yemek gerek” diyor.
#RamazanÖnümüzdeki salı, ramazanın ilk günü. Bu ramazanı da pandemiye paralel yaşayacağız. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini unutmamalı, oruç tutarken beslenme düzenimizi buna göre ayarlamalıyız. Özellikle gün boyu enerjimizin yüksek olması için sahurda iyi ve dengeli beslenmek önemli. Uzmanlardan sahur için menü tavsiyeleri ve sağlıklı beslenme tüyoları, şeflerden de besleyici, lezzetli ve pratik tariflerini istedik.
#RamazanGeçen hafta cennetin kapısını araladım. Cennet dediğim yer, Kastamonu’nun Daday ilçesindeki ‘İksir Resort’tu. Onlar resort diyorlar ama ben ‘çiftlik’ tanımını daha çok yakıştırıyorum. Bir de Kastamonu’nun mutfağı var ki, bu kadar zengin ve güzel olup da şöhretten uzak olanı hiç görmedim.
#GURMEYüzlerce yıllık birikim, devasa bir külliyat, kuşaktan kuşağa aktarılan pratikler... Türkiye’nin lezzet hazinesi, kimilerine göre yeryüzünün en zengin birkaç mutfağından biri, pek çoğumuza göre de en güzeli. Peki bütün bu güzeller içinde en güzel 100 hangileri? Artık tereddüde gerek yok: Gastronomi düzeyi tartışılmayacak büyük bir heyet bunları sizin için belirledi.
#Türkiye'nin En Lezzetli 100 YemeğiUZMAN DİYETİSYEN ŞEFİKA AYDIN SELÇUK, 40 YAŞINDAN SONRA METABOLİZMANIN YAVAŞLADIĞINI BELİRTEREK, İLERİ YAŞTA KİLO KORUMA NASIL OLABİLİR, NELER YAPILMALI? KONUSUNDA DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU. SELÇUK, “METABOLİZMAYA SİZİN KONTROLÜNÜZDE YAPABİLECEĞİNİZ EN BÜYÜK DESTEK SPOR YAPMAK VE DENGELİ BESLENMEKTİR” DİYE KONUŞTU.