Tarihi ve kültürel değerlerin izlerini taşıyan çok kıymetli bir coğrafyada yer alan Afyonkarahisar, 2019 yılında UNESCO tarafından, Gaziantep ve Hatay’ın ardından gastronomi alanında “Yaratıcı Şehirler Ağı”na dahil edildi. Çorbaları, et ve sebze yemekleri, pilavları ve tatlı çeşitleriyle çok zengin bir mutfağa sahip olan Afyonkarahisar’ın; Afyon kaymağı, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, kaymaklı ekmek kadayıfı, Afyonkarahisar patatesli ev ekmeği, Çay ilçesi vişnesi ve Şuhut keşkeği UNESCO’nun Coğrafi İşaretler Listesi’ne girmeyi başardı.
#GöceAntalya, sinerji anlamında iyidir ama Afyonkarahisar’ı görünce, daha yolumuz var dedim. Kentin valisinin, tüm kurumlarla ve iş adamları ile uyumu...Tek bir ses olmaları... İçimden, bu kente bir de on altı milyon yabancı turist gelse (?) uzaya çıkarlar herhalde dedim. Vefa tavan, orda kazanan orası için harcıyor parasını.
#Sinerjiİftar ve sahur sofraları hoşafsız olur mu? Hem sıvı hem de enerji ihtiyacımızı karşılayan bu geleneksel tat, aynı zamanda tatlı isteğimizi de bastırıyor. Hele bir de yanında pilav varsa kaşıklamaya doyum olmuyor. Yazarlarımız Sahrap Soysal ile beslenme ve diyet uzmanı Berrin Yiğit birbirinden leziz hoşaf tarifleri veriyor.
#Hoşaf TarifiYazın tüm kızgınlığıyla sürdüğü şu günlerde, buz gibi bir komposto ne güzel olur. Başlıkta gördüğünüz gibi komposta yazdım, çünkü ben çocukken yaşlılar ‘komposta’ derdi. Dilimize İtalyanca "composta" sözcüğünden geçmiş olduğunu öğrenince, onların doğrusunu söylediğini anladım.