Güncelleme Tarihi:
Taze fasulye, anne sütünü artıran sebzelerden biridir. Sindirim sistemini de düzenleyen bu besinin kalorisi oldukça düşüktür.
Taze fasulye diğer yandan vücut direncini artırır, kalp ve böbrekleri güçlendirir.
İşte sağlığımıza birçok faydası olan bu sebze ile hazılanan zeytinyağlı taze fasulye yemeği tarifi...
1 kilo taze fasulye
3 adet orta boy domates
1 adet büyük kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Taze fasulyelerin uçlarını temizleyip yıkadıktan sonra uzunlamasına doğrayın.
Tencereye zeytinyağını koyun.
Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin.
Biraz kavurduktan sonra salçayı ilave edin, birkaç dakika daha çevirin.
Taze fasulyeleri ekleyin, üzerine doğranmış domatesleri koyun.
Tüm bu malzemeleri birkaç dakika kavurduktan sonra, malzemelerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.
Tuzu da ilave edip 30-40 dakika pişirin.
ilk1000adim.com uzman görüşleri, tarifler, fırsatlar ve ipuçlarıyla annelerin yanında.
Yeşil yapraklı sebzeler de anne sütünü artırır. Bu nedenle salatalarınızda maydanoz, roka gibi yeşillikleri katabilirsiniz. Anne sütünü artıran bir diğer sebze olan semizotunun salatasını da yapabilirsiniz. İşte tarifi...
1 bağ semizotu
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz ve zeytinyağı
Hazırlanışı
Semizotu yapraklarını iyice yıkayıp kuruttuktan sonra geniş bir kaseye alın. Ayrı bir yerde yoğurdu iyice karıştırın. İçine rendelenmiş sarımsak, arzu ettiğiniz kadar tuz ve zeytinyağı ekleyin. Bu karışımı semizotuyla buluşturup güzelce karıştırın.
Uzmanlara göre anne sütünü artıran içecekler arasında kayısı hoşafı ve vişne kompostosu da yer alıyor. Bu iki içeceği de evde hazırlayabilirsiniz. İşte tarifleri...
½ kilo kayısı
1 litre su
2 çay bardağı toz şeker
3-4 adet karanfil
Tencereye suyu koyun.
Kayısı ve karanfilleri ilave edin.
Ocağın altını açın, su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
30 dakika bu şekilde piştikten ve kayısılar yumuşadıktan sonra şekeri ilave edin.
5 dakika kadar kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Oda ısısına geldiğinde buzdolabına koyun.
Soğuk soğuk için.
1 litre su
½ kilo vişne
1 su bardağı toz şeker
1-2 adet çubuk tarçın
Vişlerin saplarını ayıklayıp ayıkladıktan sonra tencereye alın.
Üzerlerine toz şekeri dökün.
Suyu ilave ettikten sonra ocakta şeker eriyinceye kadar pişirin.
Tarçını da ekleyip vişneler yumuşadığında ocağı kapatın.
Soğuduktan sonra içine buz ilave ederek içebilirsiniz.