Salça yemeklerin olmazsa olmazı. Zeytinyağı ve peynirle de nefis bir kahvaltılık. Marketlerde hazır olarak çeşitli salçalar var. Ancak mevsim domatesiyle evde hazırlanan salçanın lezzeti bambaşka. Peki domates salçası nasıl yapılır? İşte kaynatmadan, güneşte, çiğden ve pişirerek evde domates salçası yapımının püf noktaları...
#Domates Salçası Nasıl YapılırŞifa kaynağı olarak da bilinen üzümün nasıl kurutulacağı merak edilen konular içerisinde geliyor. Farklı renkleri üzerinden ayrıca en sevilen meyve olarak da üzüm önem çıkar. Peki, üzüm nasıl kurutulur? Evde çekirdekli ve siyah üzümü fırında kurutma ipuçları üzerini tüm detaylar.
#Üzüm KurutmaKuru üzüm, hem yetişkin hem de çocuk sağlığı için faydalı bir besin. Mineral ve demir açısından zengin olan üzüm kuru veya yaş olarak tüketilebiliyor. Yazın lezzetli üzümlerini kurutarak kış aylarına taşıyabilirsiniz. Peki evde üzüm nasıl kurutulur? İşte güneşte ve fırında çekirdeksiz, salkım ve tane üzüm kurutmanın yolları...
#Üzüm Nasıl Kurutulurİncir, Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin içeriğiye tam bir sağlık deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Bu faydalı taze veya kuru olarak tüketilebiliyor. Yazın leziz incirlerini kurutarak daha uzun süre kullanabilirsiniz. Peki İncir nasıl kurutulur? İşte fırında, güneşte ve kaynatarak yaş incir kurutmanın püf noktaları...
#İncir Nasıl KurutulurSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The AliceSevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilEgzotik Doğu’nun bize armağanı tarçın, binlerce yıldır muhteşem kokusu ve tadıyla büyülüyor insanlığı. Mutfaktan yükselen tarçınlı bir kekin kokusu kadar ‘evde’ hissettiren çok az şey var... Dünyanın bu en popüler baharatının kullanım alanı sadece tatlılarla sınırlı sanıyorsanız tariflerimi mutlaka deneyin.
#Gülay Barbaros AltanBamya, yaz aylarında tezgahları renklendiriyor. Yüksek oranda lif, vitamin ve mineral içeren bamya ebegümecigiller familyasına ait. Yazın tazecik bamyalarını doğru şekilde kurutarak kış aylarında da tüketebilirsiniz. Peki bamya nasıl kurutulur? Bamya nasıl toplanır, konservesi nasıl yapılır? İşte güneşte, fırında, tepside büyük ve çiçek bamya kurutmanın yolları...
#Bamya Nasıl KurutulurMeyve verebilen ağaçlar insanların eski dönemlerden bu yana dikkatini çekmiş olan bir konu olmaktadır. Meyve ağaçlarının lezzetli meyveleri, yer aldıkları alanları daha ilgi çekici hale getirmiştir insanlar da bu ağaçlara yakın olan yerlere ikamet etmeye başlamışlardır. Önemli özelliklere sahip olan meyvelerden bir tanesi de kirazdır. Özellikle kirazın nasıl kurutulabileceği ve kurutma yöntemleri sık sık merak edilmektedir. Sizin için evde kirazın nasıl kurutulacağını ve saklanacağını, bununla birlikte kiraz sapının da nasıl kurutulabileceğini detayları ile derledik.
#KirazYenidünya kebabı, erik tavası, incir kavurması, elma kebabı... Meyve tatlılarla özdeşleştirilse de yemek kültürümüzün geçmişten bugüne gelen geleneksel tariflerinde kebaplarda, tencere yemeklerinde ve kavurmalarda sıklıkla kullanıldıklarını görürüz. Birlikte hem bu yemeklerimizi tanıyalım hem de şef Doğa Çitçi’nin tarifleriyle pişirelim.
#KebapElazığ’da köylerde yapılan ve kış aylarında çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye’nin dört bir yanına ün saldı. Bağ bozumu döneminde başlayan orcik, birlikte zahmetli ve sabır gerektiren aşamalardan geçiyor. Peki, orcik tam olarak nedir, nasıl yapılır?
#Orcik NedirSchisandra bitkisinin faydaları ve zararları birçok kişi tarafından oldukça merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Pek çok hastalığa iyi gelmesiyle bilinen zayıflığı tersine çevirip güç kuvvet verdiren Schisandra bitkisinin çok önemli özellikleri bulunuyor. Peki, Schisandra bitkisinin faydaları ve zararları nelerdir?
#SchisandraAhududu yaprağı çayı faydaları, özellikle hamilelik döneminde doğum sancısı çeken bireyler tarafından kullanılıyor. Kadın sağlığı için sıkça kullanılan bitkiler arasında yer alan Ahududu yaprağı, çay ve merhem olarak kullanılabilmektedir. Peki, Ahududu çayı nasıl yapılır? İşte, birçok faydası olduğu söylenen Ahududu yaprağı çayı ve bu bitki hakkında detaylı bilgiler
#Ahududu YaprağıEkim sonunda Nevşehir’deyseniz, bağbozumu bitmiş ve tüm üzümler toplanmışsa pekmez ve köftür yapma vaktidir. Ata topraklarındayım 29 Ekim’de. Dedemin babası, sekiz kardeşinin şehit olduğu Çanakkale Savaşı’ndan yaralı dönmüş memleketine, beşikteki oğlunu son bir görüp vefat etmiş
Sonbahar İstanbul’da yüzünü göstermeye eylülün ikinci yarısından sonra başlar. Ama asıl ekimden itibaren kentin kapısını çalar. Sonbaharın izlerini görebilmek için parklara, korulara gitmek gerekir. Çünkü caddelerde ve sokaklarda artık yapraklarını uçuracak pek ağaç kalmamıştır. Sonbahar İstanbul’u sarıya boyar, canlandırır. Yeni yaşamlara kapılar açılır.
Yazın sonu geldiğinde, güneşin kızgın ışıkları sarıya döndüğünde, Marmara Denizi kıyılarındaki bağlarda, bağbozumu telaşı yaşanır. Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte şenlik yerine döner. Sabahın alacakaranlığında başlayan bağbozumu, güneş yükselinceye kadar devam eder.