Paris’teki tahtakurusu görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. Havalimanında, otobüslerde, sokaklarda, her yerdeler. En son İngiltere’de de bir alarm verildi. Bu durum haliyle seyahat ederken hijyen meselesini de gündeme getirdi. Tatile çıkarken nasıl bir hazırlık yapmamız gerektiğini gezginlerimize sorduk.
#HijyenİZMİR'de, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, sık kullanılan ev aletlerinin mikrop yuvası olduğunu hatırlatarak özellikle uzaktan kumandaların çocuk sağlığı açısından ciddi risklere neden olabileceğini ifade etti. Kumanda tuşlarının yerinden çıkıp çocukların akciğerlerine kaçabildiğini anlatan Dr. Astarcıoğlu, bu durumun tekrarlayan zatürreye neden olabileceğini söyledi.
#Uzm. Dr. Görkem AstarcıoğluDağınıklığı toplamak, şüphesiz gün içinde bizi en çok oyalayan işlerden biri. Hatta en sonunda işin içinden çıkamayıp daha fazla çaba sarf etmemeyi seçtiğimiz de olur. Aslında evin belirli kısa sürede kolayca toparlayabilir, sonrasında bize kalan zamanın tadını çıkarabiliriz.
#Pratik BilgilerSelin Alara Örnek, 9’uncu sınıfta. Yazılım ve donanımını kendi yaptığı robotları, uluslararası platformlardan aldığı ödülleri var. Konuşmalar yapıyor, genç lider seçiliyor. Örnek “En büyük hayalim ışık hızından daha hızlı bir uzay aracı yapıp humanoid’lerimden birini karadeliğe göndermek” diyor.
#GazetehaberleriAkıllı saatlerin faydalarını say say bitmez. Daha hızlı bildirim ve çağrı takibinin yanı sıra kullanıcılara daha sağlıklı bir yaşam için teşvik eden akıllı saatler, artık analog olarak ifade edilen klasik saat modellerini solladı. Durum böyle olunca klasik saat üreten köklü şirketler de dümeni akıllı modellere doğru kırdı.
#Akıllı SaatDomuz gribine karşı dezenfekte çalışmaları yapılması amacıyla okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile birleştirilerek uzatılan tatil yarın sona ererken, Sağlık Bakanlığı, okullarda alınabilecek önlemler çerçevesinde sınıfların, öğretmen odalarının ve diğer odaların hava akımını sağlayacak şekilde sık sık havalandırılmasını önerdi.
Ben bu aralar evdeki uzaktan kumanda enflasyonuna takmış durumdayım. Televizyonu, uydu alıcısı, ses sistemi, DVD oynatıcısı derken baş ucumda 5 tane kumandayla oturuyorum. Yok biri sesi açıyor, öbürü kanal değiştiriyor, bir öteki filmi donduruyor, hele bir de kumandaları karıştırıp ayarları bozdun mu uğraş dur. Baktım ki olmayacak, şu işe bir çözüm bulayım diyerekten yakındaki tekno marketi bir arşınlayayım dedim. Meğerse yıllar önce bu işin çaresini bulmuşlar, adını da evrensel uzaktan kumanda koymuşlar.
Hafta sonları İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara’da biraz şehir dışına çıktığınızda semada küçük boyda uçaklar görebilirsiniz. Sayıları giderek artan sayıda meraklı hafta sonlarını açık havada bu model uçakları uçurarak değerlendiriyor. Üstelik bu model uçak tutkunları yarışlarda da birbirleriyle kıyasıya rekabet ediyor. Bu yıl Türkiye’de 12 model uçak yarışı düzenlendi.
Rekora giden sıcaklar klimayı gündem ürünü yapıp çıktı. Evlerinde klimalı hayat istemeyenler bile teslim oldu, klimacılara koştu. Çünkü yaşadığımız kapalı ortamlarda nemin yüzde 60-30, sıcaklığın 20-27 derece aralığında olması gerekiyor. Bu ideal rakamlar konfor bölgesi yaratıyor. Dışına çıkıldığında rahatsız edici oluyor. Konfor bölgeleri yaratmanın yolu da klima kullanmaktan geçiyor. İşte klima alırken ve kullanırken aklınızda bulunması gerekenler.