Teorik ve uygulamalı ders, Sağlık Bakanlığı'nın üniversiteler için yaptığı açıklamanın ardından gündeme geldi. Üniversiteler için uygulamalı derslerin başlamasına yönelik YÖK'e görüş bildirildi. Milyonlarca öğrencinin merak ettiği üniversitelerde teorik eğitim, derslerin anlatılarak ve bilgiye dayanan kısımlarının gösterilerek gerçekleşmesi anlamına geliyor. Uygulamalı eğitimde ise öğrenciler dersleri laboratuvar ve uygulama alanlarında işleyebiliyor. İşte, uygulamalı eğitim nedir sorusunun yanıtına yönelik bilgiler.
#Uygulamalı Eğitim NedirÖZYES (Özel Yetenek Sınavı), Türkiye'deki bazı üniversitelerde belirli bölümlere öğrenci alımı için uygulanan bir sınav sistemidir. Özellikle sanat, spor, müzik, güzel sanatlar, mimarlık ve benzeri alanlarda eğitim veren fakültelere başvuru yapmak isteyen öğrenciler için gereklidir. Bu sınav, adayların ilgili alandaki yeteneklerini değerlendirmek amacıyla yapılır ve genellikle üniversiteler tarafından ayrı olarak düzenlenir.
#Özyes2024 YKS sonuçları açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. İlgi gören bölümlerden biri de İlk ve Acil Yardım Paramedik taban puanları oldu. Paramedik taban puanları 2024|| YÖK Atlas İlk ve Acil Yardım Başarı Sıralaması- Paramedik kaç yıl, hangi bölüm?
#Paramedik Taban PuanlarıOtizm Spektrum Bozukluğu (OSB) olan bireyler için anlayış ve destek gereksiniminin önemli bir hatırlatıcısı olan Dünya Otizm Farkındalık Gününü, her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 Nisan’da kutluyoruz. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2007 yılında belirlenen bu gün, OSB hakkında farkındalık yaratmayı ve OSB olan çocuklar için daha kapsayıcı bir toplum oluşturmayı amaçlıyor.
#Konuk YazarAdalet Bölümü taban puan ve başarı sıralaması ile merak ediliyor. YKS sınavı ile birlikte üniversitelerin taban puanları ve başarı sıralamaları adayların gündeminde yer almaya başladı. ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıkladı. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki, Adalet Bölümü nedir, taban puanları kaç? İşte, Adalet Bölümü başarı sıralamaları, taban puanları ve kontenjanları 2022...
#Adalet BölümüAmerika’da 43 bin öğrenci, 800 öğretmen ve 500’ün üzerine okulda uygulanan ‘Games for Change’ Eğitim Programı İstanbul’da tanıtıldı. 20 yıl önce bir grup oyun tasarımcısı ile eğitimci tarafından oluşturulan ve uzun zamandır sınıflarda kullanılan programın öğretici yanının eğlenceden daha ağır bastığı belirtiliyor.
#AmerikaAmerika’da 43 bin öğrenci, 800 öğretmen ve 500’ün üzerine okulda uygulanan ‘Games for Change’ Eğitim Programı İstanbul’da tanıtıldı. 20 yıl önce bir grup oyun tasarımcısı ile eğitimci tarafından oluşturulan ve uzun zamandır sınıflarda kullanılan programın öğretici yanının eğlenceden daha ağır bastığı belirtiliyor.
#AmerikaVodafone, yedi yıl önce başlattığı “Yarını Kodlayanlar” projesini depremin hemen ardından bölgedeki çocukların her anlamda desteklenmesi için “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek” adıyla 11 ile taşıyor. İlk adımı Adıyaman olan yeni çalışmanın çocukların psikososyal ihtiyaçlarını karşılamaya da odaklandığını söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Konteyner teknoloji sınıfları ve gezici eğitim çadırlarıyla toplam 100 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz” diyor.
#VodafoneÜniversitelerde bahar dönemi vize sınavları yaklaşırken uzaktan eğitime devam ediliyor. Üniversitelerde onlşne ve yüz yüze eğitim kararlarının devamlığı öğrencilerin gündeminde yer alıyor. Kahramanmaraş depremi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin bahar döneminde uzaktan eğitime (online) geçeceğini bildirmişti. Uygulamalı dersler ise yüz yüze yapılacaktı. Yurtların da boşaltılmasıyla birlikte, üniversiteler açılacak mı, son durum nedir? Üniversiteler online mı , yüz yüze mi olacak merak konusu oldu. Alınan karar sonrası üniversitelerde yüz yüze eğitim için öğrencilerin beklentileri artarken, YÖK'ten açıklama geldi. YÖK, hibrit eğitim seçeneğini de gündeme getirerek nisan ayını işaret gösterdi. Peki, nisanda üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler...
#ÜniversitelerÜlke olarak acımız büyük. Şüphesiz afetler risk ve belirsizlikle birlikte toplumsal yapıyı da derinden sarsıyor. Afet sosyolojisi alanında çalışmalar yapan Prof. Dr. Veysel Bozkurt, “Afetlerin yarattığı yıkımın azaltılması için toplumsal hafızayı canlı tutmalıyız” diyor.
#BursaHibrit eğitim sistemi YÖK açıklamasıyla birlikte gündemde yer aldı. Hibrit eğitim sistemi üniversiteler ile ilgili alınan kararlar sonrası öğrenciler tarafından merak konusu oldu. YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklamasında, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek." ifadelerine yer verdi. Peki hibrit eğitim nedir? Hibrit eğitim modeli nasıl uygulanır? İşte üniversitelerde hibrit eğitim sitemi ile ilgili detaylar...
#Hibrit EğitimBilgisayar programcılığı ön lisans bölümü tercih döneminde oldukça fazla tercih edilmektedir. Bilgisayar programcılığı da tercih edilen o ön lisans bölümlerinden sadece bir tanesidir. Dikey geçiş sınavı da imkanı bulunan bu bölümde pek çok yenilik de bulunmaktadır. Peki, Bilgisayar programcılığı nedir, ne iş yapar? İşte, o bölüm hakkında detaylar
#BilgisayarBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinYüksekokul ve fakülte farklı kavramlar olarak bilinmektedir. İkisinin arasındaki fark ise çoğu zaman birbirine karıştırılmaktadır. Yüksekokul ve fakülte arasındaki fark nedir? Fakülte ile yüksekokul farkı nedir? Siz de fakülte ile yüksekokulun arasında ne gibi farklar olduğunu öğrenmek isteyebilirsiniz. Yüksekokul ve fakültenin neden farklı olduğunu tüm detayları ile derledik.
Attığı her adım, paylaştığı her fotoğraf sosyal medyada gündem oluyor. Şöhreti ülke sınırlarını aştı; İspanya’da, Latin Amerika’da hayranları var… Akın Akınözü’yle buluştuk, Berkeley’deki matematik eğitiminden oyunculuğa uzanan serüvenini, aşkı ve hayatının bilinmeyenlerini konuştuk: “Övgü de yergi kadar tehlikelidir. Mesafeli duruşumun arkasında biraz da bu yatıyor olabilir. Kendimle ilgili hislerimi dışarıdan gelen yorumlara göre şekillendirmiyorum.”
#Akın AkınözüÇağın bilgi ve becerilerine sahip yarınlarımız olan yavrularımız, yakın gelecekte eğitim ve öğretimdeki hızlı dönüşüme şahit olacak. Önümüzdeki yıllar, hayat tarzımızı salgın hastalıkla birlikte çok farklı bir yapıya dönüştürmeye aday gibi görünüyor. Elektrik-elektronik ve bilişim alanındaki gelişmelere paralel olarak iletişimde de baş döndürücü bir ilerleme gözleniyor. Yapay zeka ve robotik gibi üst düzey sayısal teknolojilerin kullanılması ve yayılması, toplum hayatında önemli değişiklikler meydana getirmektedir.
#Prof. Dr. Hüseyin Toros KimdirYükseköğretim için UNESCO’nun bir tanımlamasında “sosyal gelişmede, ekonomik büyümede, rekabet edebilirlikte, küresel kimliğin şekillenmesi ve korunmasında, barış kültürünün desteklenmesinde yükseköğretim yeri doldurulamaz bir kurumdur” deniliyor.
#PROF. DR. EROL ÖZVAR KİMDİR?2 yıldan beri okullarına gidemiyorlar. Çevrimiçi eğitimle verim alamadıklarını söylüyorlar. Hepsi arkadaşlarını, okulunu çok özlüyor, kampüse dönmek için sabırsızlanıyor. Birçok üniversite öğrencisi ‘Ya tekrar okullar kapanırsa’ diye endişe de duyuyor. Peki okullar açılınca her şey güllük gülistanlık mı olacak? Yüksek ev ve yurt kiraları, geçim sıkıntısı, adaptasyon stresi sardı şimdi de çoğunu...
#GazetehaberleriYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Bu bölümler arasında en çok araştırılanlardan biri de adayların tercih etmek istediği Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümü. Peki, Ormancılık ve Orman Ürünleri taban puanları nedir? İşte, Ormancılık ve Orman Ürünleri taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021.
#Ormancılık Ve Orman ÜrünleriYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Aşçılık taban puanları kaç? İşte Aşçılık taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Aşçılık Taban PuanlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Tarım Ekonomisi taban puanları kaç? İşte Tarım Ekonomisi taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Tarım Ekonomisi Taban PuanlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Bilgisayar Programcılığı taban puanları kaç? İşte Bilgisayar Programcılığı taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Bilgisayar Programcılığı Taban PuanlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki, İnşaat Mühendisliği taban puanları kaç? İşte, İnşaat Mühendisliği taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#İnşaat MühendisliğiYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Radyo Televizyon Programcılığı taban puanları kaç? Radyo Televizyon Programcılığı taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Radyo Televizyon ProgramcılığıYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Paramedik (İlk ve Acil Yardım) taban puanları kaç? İşte Paramedik (İlk ve Acil Yardım) taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Paramedik Taban PuanlarıYükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçlarını açıklandı. Sonuçların duyurulmasıyla birlikte tercihler de 5-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Tercih yapacak üniversite adayları eğitim almak istedikleri bölümlerin taban puanlarını araştırıyor. Peki Grafik Tasarımı taban puanları kaç? İşte Grafik Tasarımı taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları 2021...
#Grafik Tasarımı Taban Puanları