Her bayram sahnede sevenleriyle buluşan ‘Nostalji Kraliçesi’ Muazzez Ersoy rutinini bu yıl bozdu, Ramazan Bayramı’nı Bodrum’daki evinde karşıladı. Ünlü sanatçıyla geçmişten bugüne uzanan keyifli bir bayram sohbeti gerçekleştirdik.
#Muazzez ErsoyBarınaklar birçok zorlama dinamiğin olduğu, korku, stres ve mücadelenin kol gezdiği bir ortamdır. Birbirlerine olan uyumlarına bakılmaksızın bir arada yaşamaya zorlanan onlarca köpek, aynı alan içerisinde yemek, yatacak yer ve su için, yani hayatta kalabilmek için mücadele içerisinde...
#Can Dostlar‘Harbiye Açıkhava’ konserleri denince akla artık onun ismi geliyor. Geçen senelerde Açıkhava’da en çok konser veren isim olarak adını zirveye yazdırdı. Biletleri her seferinde tükendi. Hayranları şarkılarını bir ağızdan avaz avaz söyledi. Bu sene ona sahnede ‘Başkanlar Korosu’ eşlik ediyor. Yakında yeni şarkısı ‘Herhalde’yi çıkaracak olan Tan Taşçı ile olay yerinde, yani sahnesinde buluşuyoruz. Bodrum’da açacağı vegan restoranı, başarılarını, hayatını ve sırrını konuşuyoruz... Taşçı “Kendimizle savaşarak başarımızı diri tutacağız” diyor.
#TANNefes terapisinde buluşan bir grup kadın, depremin ardından ‘çocuklar üşümesin’ diye tığ ve şişe sarıldı. Emekli hemşireden yöneticiye, ressamdan bankacıya kadar her meslekten kadın, gece gündüz demeden battaniye, yelek, bere, atkı, patik ve oyuncak örüyor.
#ÇOCUKDepremin vurduğu şehirlerde halk hem afetin yarattığı travmayla başa çıkmaya çalışıyor hem de yakınlarını, evlerini, işlerini, kültürlerini ve geleceklerini kaybetmenin yasını tutuyor. Bölgede çalışan ruh sağlığı uzmanlarıyla konuştuk. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Ayten Zara halkın barınma, korunma, beslenme ihtiyaçlarının tümünün hızlı bir şekilde karşılanması gerektiğine dikkat çekti: “Ayakları üşüyen, karnı aç olan birine ‘Nasıl hissediyorsun’ diye sorsanız ‘Açım, üşüyorum!’ der.”
#DepremTürkiye'nin içi yanıyor. Deprem bölgesine destek ve yardım etmek isteyen milyonlarca vatandaş var. Ancak yardım ederken nelere dikkat edersek bu yardımlar daha fazla fayda sağlar? Konunun uzmanları anlattı...
#DepremBoş bir arazide bulduğu bebeğe sütannelik yapan ve Nisa Mihriban ismini veren hemşire Büşra Durmaz, dün sabah aldığı acı haberle kahroldu. Aniden rahatsızlanarak yoğun bakıma kaldırılan Nisa bebeğin beyin ölümünün gerçekleştiğini öğrenen Büşra hemşire acı haberle yıkıldı. Haberi almadan birkaç saat önce Hürriyet muhabirinin konuştuğu Büşra hemşire, “Nisa’yı evlatlık alacağım” demişti.
#Nisa MihribanTüm aileler akıllı, sorumluluk duygusu gelişmiş, büyüklerine saygılı, küçüklerini seven, sağlıklı, mutlu ve başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Ancak bu istek, anne-baba tutumlarına yeteri kadar yansıyor mu? Akran şiddeti, doğaya ve hayvanlara zarar verme, bağımlılık, çocuk suçluluğu gibi sorunlar giderek artarken uzmanlar “Vicdanlı çocuklar yetiştirmek her şeyden önemli” diyor.
#YazarÇocuktur, oynar da yorulur da… Ama yorulma, bazen tehlikeli hastalıkların habercisi olabiliyor! Kalp hastalığı da onlardan biri. Doğuştan kalp hastalıkları çocuklarda en sık rastlanan kalp hastalığı grubunu oluşturuyor. Dünyada her yıl 1 milyondan fazla bebek doğumsal kalp hastalığıyla dünyaya gözlerini açıyor. Yapılan çalışmalar doğumsal kalp hastalıklarının bir kısmının kalıtsal olduğunu gösterirken, çevresel faktörler de hastalığa zemin hazırlayabiliyor.
#ÇocukErzurum'da bir kargo şirketinde şoförlük yapan Hanifi Olgun’un kamyon kullanırken ayakları dondu. İlaç götürdüğü Iğdır'dan yola çıkarak, Ağrı üzerinden Erzurum'a geldiğini söyleyen Olgun, ‘Kamyonun kaloriferi açıktı. Buna rağmen camlar bile buz tutmuştu. Eve geldiğimde kamyondan inemedim. Çocuklarımdan yardım istedim. Ayaklarımın donduğunu görünce beni hastaneye götürdüler’ dedi.
#ErzurumErzurum'da bir kargo şirketinde şoförlük yapan Hanifi Olgun’un kamyon kullanırken ayakları dondu. İlaç götürdüğü Iğdır'dan yola çıkarak, Ağrı üzerinden Erzurum'a geldiğini söyleyen Olgun, ‘Kamyonun kaloriferi açıktı. Buna rağmen camlar bile buz tutmuştu. Eve geldiğimde kamyondan inemedim. Çocuklarımdan yardım istedim. Ayaklarımın donduğunu görünce beni hastaneye götürdüler’ dedi.
#ErzurumOkullar, çocukların daha sık hastalanması ve bu hastalıkları birbirlerine kolayca bulaştırmaları anlamına da geliyor. Sınıf ve okul ortamlarında uzun saatler boyunca bir arada bulunan kalabalık öğrenci grupları birçok enfeksiyonla karşı karşıya kalıyor. Özellikle okula ilk kez başlayan çocuklar okula başladıkları ilk yıl içinde yaklaşık 8 kez ateşli üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyor.
#Çocuk