Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde denizde fenalaşan dalgıcı, suya atlayan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Kurtardı.Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde 1 Mart Üsküdar Faciası sebebiyle anla töreni düzenlendi. Törene Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve Karamürselbey Eğitim Merkezi Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik'de katıldı. Bu sırada deniz altına iki dalgıç çelenk bırakmak istedi. Ancak dalgıçlardan birisi denizin içinde fenalaştı. Bayan dalgıç Şenay Ertorun’un fenalaştığını fark eden Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, hemen kravatını çıkartarak denize atladı. Başkanın denize atlaması, iskelede bulunan herkesi şaşkına çevirdi. Yüzerek dalgıcın yanına ulaşan başkan İsmail Yıldırım, fenalaşan dalgıcı kıyıya çıkarttı. Başkanın hareketi törene katılanlardan alkış topladı. Başkan Yıldırım’a kıyıya çıkınca hemen battaniye verildi. Dalgıç ise tedavi altına alındı. Tüm bu anlar kameralara saniye saniye yansıdı.
#HtvgundemMimar Sinan Üniversitesi mezunu Atilla Oral, yayıncılık yaparken, Özgür Kocaeli gazetesinde tarih makaleleri de kaleme almış, yıllardır topladığı belgeleri sık sık kamuoyunun bilgisine sunmuş. Atatürk ve İktisadi Kalkınma, Kurtuluş Savaşı’nı belgelerle, bugüne dek hiç yayımlanmamış fotoğraflarla anlatan Kuvai Milliye, Türk denizciliğinde en büyük kaybın yaşandığı, 400-500 kişinin hayatını kaybettiği Üsküdar Faciası, toplam 10 kitabı bulunan Oral’ın çalışmalarından birkaçı.
İZMİT Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde, içinde çoğunluğu öğrenci 600’e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi’nden hareket ettikten kısa süre sonra aniden patlayan fırtınaya yakalanarak batan ’Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden 387 kişi, yarın acı olayın 53’üncü yıldönümünde İzmit, Gölcük ve Karamürsel’de düzenlecek törenlerle anılacak.
İZMİT Körfezi'nde 1 Mart 1958'de, İzmit İskelesi'nden hareket ettikten kısa süre sonra aniden patlayan fırtınaya yakalanarak batan ‘Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden çoğunluğu lise öğrencisi 387 kişi, İzmit, Gölcük ve Karamürsel'de düzenlenen hüzünlü törenlerle anıldı.
İZMİT Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde aniden çıkan fırtınaya yakalandıktan sonra ikiye bölünerek batan, çoğunluğunu o tarihte sadece İzmit'te lise olduğu için diğer ilçelerden buraya gelen öğrencilerin oluşturduğu 387 kişinin hayatını kaybettiği ‘Üsküdar’ adlı vapurdaki şehitler, İzmit, Gölcük ve Karamürsel'de düzenlenen törenlerle anıldı.
Dileyen için bir tarih, isteyen için bir görsel şölen, arzulayan için politik bir toplam, Yamada Torajiro imzalı ‘Resimli Türkiye Gözlemleri’. Güzel, içten, ve tarihsel değerde. Geçmişin pek çok değerinin izini sürmek için de başvuru kaynağı.
#Japon Aynasında Türkiye GözlemleriToplumsal olaylarda, siyasi liderlerin programlarında en önde görmeye alışmıştık onu... Tam 28 yıl boyunca gece, gündüz demeden haber neredeyse oradaydı. Soma’daki maden faciasından sonra ani bir kararla emekli olup İzmir’e yerleşmişti. Bugün sadece Hürriyet’in değil, belki de tüm basın camiasının en sevdiği ağabeyi Sefa Özkaya’ya, henüz hayatının baharında, 54 yaşında veda ettik.
#Sefa ÖzkayaÜSKÜDAR Kısıklı Mahallesi'nde bulunan Abdullah Ağa Camii'nin minaresindeki 259 yıllık güneş saatine badana yapıldığı ortaya çıktı. Tarih araştırmacısı Mehmet Dilbaz, "İstanbul için klasik hale gelen bir restorasyon faciası ile burada karşı karşıyayız" dedi
#Abdullah Ağa CamiiO olayların başlangıcı, Fatih’in 3 Mayıs 1481’de Gebze Sahrası’ndaki zamansız ölümdür. 15. ve 16. asırlarda bilimin, teknolojinin gelişimini tayin eden en önemli faktör hükümdarın kişiliği ve kendi ilgi ve bilgisidir. Türk İmparatorluğu Batı’da Avrupa’nın eşiğinde en önemli Rönesans adamını bu sayede yitirdi. Timur’dan sonraki taht kavgalarıyla da Orta Asya’daki parlak Rönesans, o Rönesans’ın ve bilimin temsilcisi Uluğ Bey’in ortadan kaldırılmasıyla sona erdi.
#Yazar- Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz kazalarından "Üsküdar vapuru faciası"ndan tahta parçasına sarılarak hayata tutunmayı başaran Savaşkan, 58 yıl geçmesine rağmen olayın izlerini hala hafızasından silemiyor- 75 yaşındaki Savaşkan:- "3,5 saat denizde mücadele ettim"- "İnsan unutamıyor, imkansız bir şey. Gel geç bir şey değildi. Kanımıza, canımıza, her şeyimize işledi o olay. Onun için Titanik filmini hiç seyretmem ben. Kendimi de o Titanik'teki yaşlı kadına benzetirim. Şimdi, şu anda, ben oyum"
Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin (TFMD) 30’uncusunu düzenlediği "Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması"nın sonuçları açıklandı. Hürriyet 10 ödül kazanırken, AFP foto muhabiri Bülent Kılıç’ın 2014 yılında Soma’da yaşanan maden kazasında çektiği kare "Yılın Basın Fotoğrafı" ödülünü aldı.
#ÖdülİZMİT Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde, içinde çoğu öğrenci 600’e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi’nden hareket ettikten kısa süre sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan ’Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybeden 387 kişi, İzmit, Gölcük ve Karamürsel’de anıldı.