Ekol Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Mehmet Baz, küçük kesilerle ameliyat imkanı sunan ve üroloji, kadın hastalıkları, genel cerrahi, kulak burun boğaz cerrahileri başta olmak üzere birçok alanda kullanılabilen Da Vinci Robotik Cerrahi teknolojisini Ekol Hastanesi bünyesinde hastalarının hizmetine sunduklarını açıkladı.
#1Ürolojik şikâyetleri olan kişilerin doktora başvurmayı ihmal etmelerinin en önemli nedenleri utanma ve yakınmaları göz ardı etmeleridir. Dünyada erkeklerde en sık görülen kanser türlerinden olan prostat kanseri ve diğer ürolojik hastalıklarla ilgili olarak insanları bilinçlendirmek amacıyla ilan edilen ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinliklerin yapıldığı ‘Dünya Üroloji Haftası’ süresince, bu konularda şikayetleri olan bireyleri doktora başvurmaya teşvik etmek ve toplumda bilinç oluşturmak hedeflenmektedir.
#Ürolojik KanserlerÜroonkoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Yaşar Bedük, erkeklerde akciğer kanserinden sonra en sık görülen “prostat kanseri”nin erken teşhisi sayesinde “tam tedavi”nin mümkün olduğunu, bunun için de özellikle 50 yaş üzerinde yılda bir kez muayeneden geçirilmenin son derece önemli olduğunu bildirdi.
Uzaydaki astronotlara gerektiğinde ameliyat yapılabilmesi için geliştirilen ‘Da Vinci’ robotuyla yaklaşık 2 binden fazla operasyon yapan ABD’li 38 yaşındaki ünlü ‘illüzyonist’ cerrah Dr. Randy Fagin Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde prostat kanseri ameliyatına girdi.
Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yücel Bilen, Kovid-19'a yakalanma endişesiyle hastaneye başvuruda geç kalınmasının, özellikle idrarda kan ile kendini gösteren mesane ve böbrek kanserinde ileri evrede tanı konulmasına yol açtığını bildirdi.
#HaberERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÜROLOJİ ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYESİ DOÇ. DR. ABDULLAH DEMİRTAŞ, ERKEK ÜREME ORGANI TESTİSTE MEYDANA GELEN VE GEÇMEYEN AĞRISIZ ŞİŞLİKLERİN KANSER BELİRTİSİ OLDUĞUNU İFADE ETTİ. DOÇ. DR. DEMİRTAŞ, “ÜROLOJİ KLİNİK UYGULAMASINDA TEK TARAFLI TESTİSTE AĞRISIZ SERT KİTLE AKSİ İSPAT EDİLENE KADAR TÜMÖR OLARAK KABUL EDİLİR. BENZERİ BİR SERTLİK FARK EDİLDİĞİ ZAMAN VAKİT KAYBETMEDEN BİR ÜROLOJİ UZMANINA BAŞVURULMASI GEREKMEKTEDİR” DEDİ.