Eğitimin aksaması üzerine gündeme gelen üniversitelere yaz okulu olacak mı sorusu, son günlerde araştırılan konular arasında yer almaya devam ediyor. Eğitim gördükleri üniversitelerden uzak kalan birçok öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı’nda alınan yaz okulu kararının kendilerini ilgilendirip ilgilendirmediğini merak ediyor. Peki, üniversitelere yaz okulu olacak mı? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Yaz Okulu Ne ZamanBilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, evden eğitimin uzatıldığını belirterek, "Bilim Kurulu'nun önerisiyle önümüzdeki süreci bir süre daha uzatıyoruz. 30 Nisan tarihi ortak kararla ortaya konuldu" dedi. Bakan Koca ise 60 yaş üzeri iki hastanın iyileşerek taburcu edildiğini açıklarken, "Erken dönemde ilk vakalarımızdan olan iki hastamızın bilgisini vermek istiyorum. 65 yaşında bir erkek hastamız taburcu oldu. Diğeri 60 yaşında başka bir erkek hastamız taburcu oldular. 7 gün sonra taburcu oldu" ifadelerini kullandı.
#KoronavirüsYabancı üniversitelere başvuru tarihlerinin başladığı günlerdeyiz. Başvurulardan önce ne yapmalı, okulların beklentisi ne, kabulü kolaylaştıracak ipuçları neler?Eğitim danışmanlığı firması Admittance Education’ın sahipleri Yeşim Erez ve Oya Christie-Miller kardeşlere danıştık...
#EĞİTİMSınavları atlatan üniversite adaylarının önünde son bir zorlu süreç daha var: Tercih dönemi. 2.5 milyon aday, 23-29 Temmuz’da tercihlerini yapacak. Doğru tercihin ilk adımı, yerleştirme kılavuzunu iyi anlamak. İşte uzmanlardan liste hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlere dair ipuçları.
#ÜniversiteHürriyet Ankara’nın, üniversitelerle kenti buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 10’uncu oturum adresi Başkent Üniversitesi oldu. Eskişehir Yolu üzerindeki hızlı gelişmeyle birlikte trafik sorununa dikkat çeken Rektör Ali Haberal, “Bu yoğun trafik sorununun çözümünde toplu taşımanın ön planda tutulması gerekir” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan “Ankademi: Şehir ve üniversite” yazı dizisinin 6’ncı oturumu, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde (AYBÜ) gerçekleşti. Üniversite kampüsünün, kente örnek olabilecek projelerinde de bahseden Rektör Metin Doğan, “İnsanların yürüyeceği bölgeye araç trafiğini sokmadık. Üniversite inşasında önce bina mimarisini seçtik sonra yerleşim planını yaptık” dedi.
#AnkademiHürriyet Ankara’nın üniversitelerle kenti konuştuğu “Ankademi: Şehir ve Üniversite” projesinin üçüncü durağı Gazi Üniversitesi oldu. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Zafer Savaş Şahin, Hürriyet Ankara ekibiyle birlikte Gazi Üniversitesi’nde akademisyenlerle kenti ve üniversiteyi masaya yatırdı.
#Gazi ÜniversitesiTıp, hukuk, işletme size göre değilse, yeteneğinizin farklı olduğuna inanıyor ve buna göre bir eğitim almak istiyorsanız sizin için de birçok seçenek var. Uzmanlara göre özel yetenek sınavlarında ve sonrasında başarılı olmak için işi sevmek ve çok çalışmak gerekiyor.
#LysMerkezi yerleştirme sonunda boş kalan ve kayıt hakkı kazanan adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan kontenjanlar yeni adayları bekliyor. ODTÜ, Boğaziçi ve Hacettepe gibi Türkiye’nin en yüksek puanla öğrenci alan üniversitelerinde 4 yıllık lisans bölümlerine bile yerleşme şansı var. Bunun için tek yapılması gereken 18-25 Eylül arası başvuruda bulunmak.
#LysSınav sonuç kâğıdını doğru okumak ve tercihte bulunmak, sınav kadar zor. Hangi bölüme, hangi puanla yerleşeceğini, üniversitelerin imkânlarını, özel şartları bilmeden, ölü tercih yapmadan bir seçimde bulunmak için sınav kâğıdınızdaki bilgilerin ne anlama geldiğini iyi bilmeniz gerekir. Tercih yaparken izlemeniz gereken 7 adım var. Bu adımları dikkatle atın ve listenizi kontrol edin.
#Sınav