İklim krizi, çevre kirliliği, ormansızlaşma, gelir adaletsizliği ve eğitimde fırsat eşitsizliği gibi problemler tüm dünya vatandaşları için yakıcı sorunlar... Bu sorunlar aynı zamanda sürdürülebilir kalkınmayı ve tedarik zincirini de tehdit ediyor. Tüm bunların üstesinden gelmek için Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaya konan 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi hem devletler hem şirketler hem de vatandaşlar için çok önemli bir yol haritası oluşturuyor.
#GazetehaberleriBugün bir araya gelen BM yetkilileri, hükümet ve sivil toplum temsilcileri ile şöhretler ve genç aktivistler, iddialı iklim eylemi konusunda halk ile hükümetler arasındaki kopukluğu gidermeyi amaçlayan Mission 1.5 kampanyasını başlattılar.
#Birleşmiş MilletlerUNDP Başkanı Achim Steiner, İstanbul’un UNDP’yi önemli birimlerini barındırdığını ve bölgesel bir kalkınma merkezine döndüğüne dikkat çekerek, 3.6 milyon Suriyeliyi ağırlayan Türkiye’nin tek başına muazzam bir yük taşıdığını ve Türk halkına hayranlık duyduğunu vurguladı.
#GazetehaberleriVodafone Türkiye, KAGİDER ve Soma Belediyesi işbirliğiyle hayata geçen “Önce Kadın” projesi, BM Kadının Statüsü Komisyonu’nda başarı hikâyesi olarak anlatıldı. Bu modelin mülteciler için 5 ilde hayata geçirilmesi konusunda fikir birliğine varıldığı öğrenildi.
#Vodafone Vakfı DirektörüTürkiye, İnsani Gelişme Endeksi’nde 188 ülke arasında 72’nci sırada. Bu sıra onu yüksek insani gelişme sahibi ülkelerin arasına sokuyor. Ama neden en yüksek insani gelişmeye sahip ülkeler arasında olmayalım? Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü (UNDP) Başkan Yardımcısı Cihan Sultanoğlu, ipucunun kadında olduğunu belirterek, “Kadın başarıyı getirir” diyor.
#İnsani Gelişme EndeksiDışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) İstanbul Bölgesel Merkezi'ne ilişkin, "Bu aslında uluslararası örgütlerin ve diğer ülkelerin de Türkiye'nin dış politikasına ve Türkiye'ye verdiği önemin bir göstergesidir. İstanbul, artık dünyada diplomatik merkezler açısından New York'tan sonra ikinci sıradadır" dedi.
#İstanbul“GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI VE ENERJİ VERİMLİLİĞİNİN ARTTIRILMASI” PROJESİ KAPSAMINDA KURULAN, GAP ENERJİ VERİMLİLİĞİ DANIŞMANLIK VE -KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ, KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ, VE BM KALKINMA PROGRAMI (UNDP) BAŞKANI HELEN CLARK’IN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
Al Gore, Kofi Annan, Beşir Esad, Aart De Geus, Tun Abdullah Badawi, Prof. Vito Tanzi, Prof. Paul Collier, Stephen Kinzer, Helen Clark gibi dünya liderlerini, devlet adamlarını, iş dünyasının küresel aktörlerini, akademisyenleri ve bürokratları 14-15 Mart’ta İstanbul’da ağırlayacak olan “Değişim Liderleri Zirvesi”nin hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor.
SABANCI Üniversitesi’nin Bankalar Caddesi’ndeki İstanbul Politikalar Merkezi’ndeyiz (IPM). Merkezin Direktörü Prof. Üstün Ergüder’in yanında eski UNDP Başkanı, şimdinin Brookings Institute Başkan Yardımcısı, Sabancı Üniversitesi Uluslararası Danışma Kurulu Üyesi Kemal Derviş var.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, dünyayı saran krizin, yakın zamanlardaki verilere göre yapılan tahminlerden bile kötü olduğunu, ancak güçlü teşvik paketleri ve uluslararası koordinasyon gibi önlemler sayesinde çözümlenebileceğini söyledi. Gelecek 6 ayın zor geçeceğini belirten Derviş, "Bir nükleer savaş yaşamıyoruz, bunun üstesinden gelebiliriz" dedi.
2001 krizinde Türkiye’ye ’kurtarıcı’ gibi gelip, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürüten UNDP Başkanı Kemal Derviş, "2001’de alınan abartılı kararların faydası şimdi görülüyor. Türkiye’nin şimdiki riski nispeten az görünüyor, Avrupa’daki durgunluktan az etkileneceği anlaşılıyor" dedi.
TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ aradı "19 Haziran’daki Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantımızda Anayasa Konvansiyonu’nu ele alacağımızı, UNDP Başkanı Kemal Derviş’in onur konuğu olarak ekonomiyi anlatacağını ilk sen yazmıştın, bazı şeyleri anlatmam lazım."