Kahvaltıda, akşamüstü bir böreğin yanında, yemekten sonra veya soluklanmak için oturduğumuz esnaf taburesinde elimizin ilk gittiği içecek hep çay olur. İnce belli bardaktaki demli çaya olan tutkumuz tartışılmaz ancak dünyadan çay çeşitleri de artık hemen elimizin altında... Yazarımız, çay somelyesi Ebru Erke hem en nadide çay çeşitlerini anlattı hem de çayla birlikte yiyebileceğimiz lezzetli öneriler verdi.
#ÇayRamazanda gün içinde olabildiğince az acıkıp enerjik hissetmek için sahurda yediklerimiz önemli. Beslenme uzmanları bunun için besleyiciliği ve tok tutma özelliğiyle öne çıkan yumurtayı öneriyor. Çırpılmışı, omleti, çılbırı derken sofrayı her gün farklı bir yumurta çeşidiyle renklendirmek mümkün. Eğitmen şef Gizem Gedik’ten birbirinden nefis yumurtalı tarifler ve öneriler aldık.
#Beyazpeynir48 yaşındaki İlkokul mezunu Necla Akkuş, Beylerbeyi’nde pizza hamuru üreten bir atölyede iki yıl önce işe başladı. Pandemide batma noktasına gelen atölyeyi boş halde devralan Akkuş, şimdilerde ıspanaklı, havuçlu ve pancarlı pizza hamurlarıyla müşterilerinin gözdesi.
#PandemiBadem unu, hurma dolgusu, agave şurubu, Hindistan cevizi sütü… Artık sadece glütensiz, vegan, laktozsuz gibi beslenme hassasiyetleri olanlar değil, sağlığını ve gezegenini düşünen pek çok kişi tüketim alışkanlıklarını değiştiriyor. Pastacılık sektörü de bu durumdan nasibini alıyor. Alternatif malzemelerle hazırlanan, sağlıklı ama bir o kadar lezzetli pastaların devri çoktan başladı…
#Sağlıklı PastaBüyük marketler tam buğday, çavdar, kılçıksız buğday gibi un çeşitleri ile doludur. Ancak küçük marketler bu kadar fazla çeşidi barındırmaz. Adından da anlaşılacağı gibi çok amaçlı un ve ekmeklik unu rahatlıkla bulabilirsiniz. Peki ekmeklik un ile aralarındaki fark nedir?
#Tam Buğday UnuKetojenik beslenme, son dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de en popüler beslenme biçimlerinden biri haline geldi. Karbonhidrat tüketimini azaltıp proteinler ve yağlara ağırlık veren ketojenik beslenmeyi benimseyenlerin sayısı arttıkça, bu modele uygun tarifler ve malzemeler de sık sık gündeme geliyor. Söz konusu Türk mutfağı olunca ketojenik beslenmeye uygun hamur işleri de birçok kişinin merak konusu haline geliyor. Bugün sizin için ketojenik beslenenlerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği un çeşitlerini araştırdık. Bundan sonra hamur işi yaparken bu ipuçları size yol gösterecek.
#Ketojenik BeslenmeÜnlü ABD’li yazar Michael dört element ateş, su, hava ve toprağın yiyeceklerle ilişkisini incelediği “Cooked” belgeselinde bahsettiği gibi ekmeği sevmemizi sağlayan şeylerden biri de havadır. Ekmek yediğimizde daha çok hava yeriz aslında. Gözeneklerindeki hava sayesinde lezzetler damağın gerisindeki sinüs boşluklarına dolar ve yediğinizin tadını oradan alırsınız.
#Evde Ekmek YapımıUn bütün sessizliğiyle tezgahınızın üzerindeyken, eklediğiniz her damla su ona hayat katmaya başlar. Ateşin gücüyle pişmeye başladığında mis gibi kokusunu duyarsınız. İşte bu koku tıpkı bana hissettirdiği gibi milyonlarca insana kendini iyi hissettirir. Çünkü bu hayatın büyüsüdür!”
#KuşkonmazİBB, 40 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımına başladı. Dağıtım töreninde konuşan İmamoğlu, "Eşitlik duygusu ve adalet duygusunu, zedelemeden yükseltmeli ve en iyi seviyeye taşımalıyız. Eşit koşullarda çocuklarımıza eğitim imkanı sunmalıyız" dedi. İmamoğlu, "Üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız. Bu, bizim çocuklarımıza olan borcumuzdur, lütuf değildir. Hakkınız olanı, size veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
#İBBİstanbul’a turist olarak gidecekseniz, görülecekler listenizin ilk sıralarına Prens Adaları’nı yazın. Vapurla kolayca ulaşılabilen ve en çok ziyaret edilen Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada kentte yaşayanlara da ‘bir tatlı huzur’ yakalama ve çok uzaklaşmadan tatil yapabilme fırsatı sunuyor. Yaz boyu ziyaretçilerini morsalkımlar, mimozalar ve begonvillerle karşılayan adalardan önerilerimiz var.
#Uygar TAYLANYemyeşil doğası, taş evleri ve masmavi plajlarıyla Kuzey Ege’nin gözde adreslerinden biri olan Ayvalık’ın derinlikli ve çok katmanlı bir yemek kültürü var. Tam karşısındaki Midilli Adası ve Girit Adası’ndan gelen Türk ailelerin etkisiyle şekillenen yöre mutfağında özellikle mezeler öne çıkıyor. Bu yaz yolunuz Balıkesir’in bu güzel ilçesine düşerse en iyi lezzet durakları da listenizde olsun.
#AyvalıkEşsiz doğası ve tarihiyle Göcek gerçek bir dünya mirası. Özellikle de sırtını Antik Likya Kral Mezarları’na dayamış Bedri Rahmi Koyu ile. Ünlü ressam, yazar ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu 1974 yılında dostları, arkadaşlarıyla beraber çıktığı mavi yolculuklardan birinde asıl adı Taşyaka olan koya hayran olur.
#Müge AkgünBeslenmeyle ilgili bazı yanlışlar, yapılan tüm araştırmalara karşın doğru biliniyor; araştırmacılar ne derse desin akıllardan silinmiyor. İşte beslenme söz konusu olduğunda, dünyanın en önde gelen uzmanlarının "Yeter artık" dediği efsaneleşmiş yanlışlar.
#Sağlık