Tuzun Zararları haberleri sayfasında Tuzun Zararları hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 54 Tuzun Zararları haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Tuz, vücudumuz için gerekliliği tartışmasız bir besin ama yeterince tüketildiğinde… Özellikle ülkemiz tuz tüketiminde oldukça yüksek bir orana sahip. Yapılan yeni bir araştırmaya göre ise yemeklere tuz eklemenin böbrek hastalığına yakalanma olasılığını yüzde 11'e kadar artırdığı ortaya çıktı. Peki tuz neden sağlığımızı etkiliyor? Günlük tuz tüketim miktarı ne kadar olmalı? İşte detaylar…
#SağlıkYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkAşırı tuz tüketimine dikkat çeken uzmanlar böbrekleri korumak için günde 5-6 gramın üzerinde tuz tüketmemek gerektiğini ifade ediyor. Kronik böbrek yetmezliği hakkında önemli bilgiler veren Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Altındal, kaşıntının da bu hastalığın habercisi olduğunu ifade etti.
#Böbrek Hastalığıİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yalçın, sağlıklı olduğu belirtilen Himalaya ve kaya tuzunun sanıldığı gibi sofra tuzundan daha yararlı olmadığı konusunda uyardı, "Himalaya tuzlarında sodyum klorür dışında başka mineraller de bulunur. Bir kısmında radyoaktif etki olduğu için bu tuzlar, kanserojen olabilmektedir" dedi.
#Himalaya TuzuDünya Sağlık Örgütü, bir kişinin günlük tuz tüketiminin 5 gram ve altında olmasını önermesine karşın Türkiye’de günlük tuz tüketimi ortalama 18 gram civarındadır. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#Tuz Ne Kadar TüketilmeliTuz genel olarak sodyum ve klordan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Lezzetli yemeklerimizin olmazsa olmazıdır. Peki, bu kadar hayatımıza işleyen tuzu ne kadar iyi tanıyoruz? Diyetisyen Gülhan Koca, 12-18 Mart Tuza Dikkat Haftası'nda konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#SağlıkABD’li bilim adamı James Dinicolantonio “The Salt Fix” kitabında tuzun hayati önemi olduğu konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Sadece lezzetli yemeklerin değil sağlıklı bir hayatın da tadı tuzdan geçiyor. Peki, sağlığımız açısından böylesine önem taşıyan bir besin maddesi hakkında bildiklerimizin ne kadar doğru?
#Tuzun ZararlarıTürkiye'de, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yürütülen çalışmalar sayesinde kişi başına tüketilen tuz miktarının azaldığı ve geçen yıl tuzdan 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Sağlıklı yaşam için bir kişinin günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması lazım ancak bizde 18 gram tüketiliyordu. Devletin yaptığı kampanya ile bu miktar 15 grama düşürüldü. Bunun sonucunda da geçen yıl 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandı. Bu rakam, Türkiye'de diyalize giren 62 bin kişinin masrafını karşıladı"
#TuzTuz çok kısa sürede bağımlılık yapabilen ancak aslında dışarıdan almamıza gerek olmayan bir mineraldir. Az tüketildiğinde sodyum eksikliğine neden olarak baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü yapsa da genellikle fazla tüketiminden sorunlar yaşanır. Böbrek fonksiyonlarını bozan,
#TuzTuz, vücudumuz için gerekliliği tartışmasız bir besin ama yeterince tüketildiğinde… Özellikle ülkemiz tuz tüketiminde oldukça yüksek bir orana sahip. Yapılan yeni bir araştırmaya göre ise yemeklere tuz eklemenin böbrek hastalığına yakalanma olasılığını yüzde 11'e kadar artırdığı ortaya çıktı. Peki tuz neden sağlığımızı etkiliyor? Günlük tuz tüketim miktarı ne kadar olmalı? İşte detaylar…
#SağlıkYapılan araştırmaya göre bir yemeği hazırlandıktan sonra tuz eklemek, kadınlarda 1.5, erkeklerde ise 2.28 sene ömürde kısalmaya neden oluyor. Peki günlük ne kadar tuz tüketmek gerekiyor? Ekstradan yumurta, salata ve domatese atılan tuz ne gibi sorunlara neden oluyor? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkAşırı tuz tüketimine dikkat çeken uzmanlar böbrekleri korumak için günde 5-6 gramın üzerinde tuz tüketmemek gerektiğini ifade ediyor. Kronik böbrek yetmezliği hakkında önemli bilgiler veren Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mahmut Altındal, kaşıntının da bu hastalığın habercisi olduğunu ifade etti.
#Böbrek Hastalığıİç Hastalıkları Uzmanı Dr. Arzu Yalçın, sağlıklı olduğu belirtilen Himalaya ve kaya tuzunun sanıldığı gibi sofra tuzundan daha yararlı olmadığı konusunda uyardı, "Himalaya tuzlarında sodyum klorür dışında başka mineraller de bulunur. Bir kısmında radyoaktif etki olduğu için bu tuzlar, kanserojen olabilmektedir" dedi.
#Himalaya TuzuDünya Sağlık Örgütü, bir kişinin günlük tuz tüketiminin 5 gram ve altında olmasını önermesine karşın Türkiye’de günlük tuz tüketimi ortalama 18 gram civarındadır. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Enes Murat Atasoyu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
#Tuz Ne Kadar TüketilmeliTuz genel olarak sodyum ve klordan oluşan kimyasal bir bileşiktir. Hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Lezzetli yemeklerimizin olmazsa olmazıdır. Peki, bu kadar hayatımıza işleyen tuzu ne kadar iyi tanıyoruz? Diyetisyen Gülhan Koca, 12-18 Mart Tuza Dikkat Haftası'nda konuyla ilgili önemli bilgiler verdi.
#SağlıkABD’li bilim adamı James Dinicolantonio “The Salt Fix” kitabında tuzun hayati önemi olduğu konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Sadece lezzetli yemeklerin değil sağlıklı bir hayatın da tadı tuzdan geçiyor. Peki, sağlığımız açısından böylesine önem taşıyan bir besin maddesi hakkında bildiklerimizin ne kadar doğru?
#Tuzun ZararlarıTürkiye'de, çeşitli kurum ve kuruluşlarca yürütülen çalışmalar sayesinde kişi başına tüketilen tuz miktarının azaldığı ve geçen yıl tuzdan 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi. Türk Böbrek Vakfı Başkanı Erk: "Sağlıklı yaşam için bir kişinin günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması lazım ancak bizde 18 gram tüketiliyordu. Devletin yaptığı kampanya ile bu miktar 15 grama düşürüldü. Bunun sonucunda da geçen yıl 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandı. Bu rakam, Türkiye'de diyalize giren 62 bin kişinin masrafını karşıladı"
#TuzTuz çok kısa sürede bağımlılık yapabilen ancak aslında dışarıdan almamıza gerek olmayan bir mineraldir. Az tüketildiğinde sodyum eksikliğine neden olarak baş dönmesi, tansiyon düşüklüğü yapsa da genellikle fazla tüketiminden sorunlar yaşanır. Böbrek fonksiyonlarını bozan,
#TuzTürkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) bilim danışmanı, göl uzmanı emekli öğretim görevlisi Dr. Erol Kesici, Türkiye'de son dönemde birçok belediyenin kamyonlarla doğal göllere kar taşıdığını belirterek, karla mücadelede kullanılan kimyasallar ve tuzun su kaynaklarını zehirlediğini söyledi.
#AntalyaMikroplastiğin en çok deniz tuzunda bulunduğunu belirten ve zararları ile ilgili bilgi veren Uzman Diyetisyen Eda Balcı, “Verdiği zarar yıllar içinde ancak anlaşılabilir. En çok karaciğer, böbrek ve dalakta birikir” diyerek olası risklere dikkat çekti.
#Uzman Diyetisyen Eda Balcı