Tuzla risk durumu, Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde yaşanan depremin ardından bu bölgede yaşayan vatandaşların gündeminde yer alıyor. İstanbul’un Anadolu Yakası’nda bulunan Tuzla’nın coğrafi konum olarak Güney’inde Marmara Denizi bulunuyor. Özellikle 2010 yılından itibaren yoğun nüfus yapısı ve bina sayısıyla dikkat çeken ilçede fay hattı olup olmadığı merak ediliyor. İBB tarafından İstanbul’da bulunan 39 ilçenin risk durumu tahmini 2019 yılında hazırlandı. Peki Tuzla deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu? İşte, Tuzla risk durumu tahmini
#Tuzla Deprem Bölgesi Miİstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarından paylaştığı, bir bölümünde kendisinin görüntüsü de kullanılan; 'Tuzla'da çok şey değişti' isimli videosuna Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, yanıt verdi.
#BelediyeYaşadığımız 6 Şubat depremlerinden sonra birçoğumuz bazı önlemler almaya çalıştık. Şehir dışına taşınan da hızla oturduğu binayı kontrol ettiren de oldu. Deprem gerçeğiyle yaşamamız gerektiğini acı bir yolla hatırladık ama önlem almak yerine bazı bahanelerin arkasına sığınanlar da var. ‘Binamız yeni’, ‘Fay hattına uzağız’, ‘Alt kattayız, hemen kaçarız’... Uzmanlara depremle ilgili önlem alma konusunda bizi durduran cümleleri sorduk...
#6 Şubat DepremleriÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 24 TV ekranlarında açıklamalarda bulundu... Yarısı Bizden Kampanyası'na 77 bin 136 başvuru yapıldığını belirten Kurum, "İstanbul'da yüzyılın dönüşümü olacak. İstanbul'u korumak zorundayız. Dönüşümü egemenlik meselesi." ifadelerini kullandı.
#Murat KurumDeprem bölgesine gönderilmek üzere konteyner ev üretimi, İstanbul'daki fabrikalarda da sürüyor. İmalatçılar, ortalama 50 bin ile 100 bin TL arasında değişen konteyner evlerin fiyatlarının deprem öncesine göre yüzde 20-30 arasında arttığını belirtti. Konteyner ve prefabrik yapı firması yöneticisi Hakan Durmaz, "Konteynerlerde yüzde 20-30 arasında hammadde ve işçilik kaynaklı fiyat artışı oldu" dedi.
#Konteyner Evİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk tahminleri kitapçığı hazırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2019 yılında hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı ilçelerdeki deprem risk durumu ve nüfus bilgileri hakkında bilgi veriyor. Bu ilçeler arasında en çok merak edilenlerden biri de Pendik deprem risk haritası oldu. Peki, Pendik deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu? İBB İstanbul Pendik olası deprem riski raporu sorgulama bilgileri...
#Pendik Depremİstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliği ile 39 ilçe için olası depremde risk tahminleri kitapçığı hazırladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2019 yılında hazırlanan Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığı ilçelerdeki deprem risk durumu ve nüfus bilgileri hakkında bilgi veriyor. Bu ilçeler arasında en çok merak edilenlerden biri de Pendik deprem risk haritası oldu. Peki, Pendik deprem bölgesi mi, fay hattı geçiyor mu? İBB İstanbul Pendik olası deprem riski raporu sorgulama bilgileri...
#Pendik DepremSon dakika haberine göre; saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesi merkezli 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 7 saniye süren deprem büyük bir paniğe neden oldu. Gece uykusundan uyandıran deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara döküldü. Deprem Manisa, Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi çevre illerde de hissedilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de açıklamalar geldi. Depremde bir cami minaresi yıkıldı. Bakan Soylu 20 binada hasar oluştuğunu söyledi. Bakan Koca yaptığı açıklamada "Panik sebebiyle toplam 64 kişi etkilendi. 1'i ağır 7 kişinin tedavisi sürüyor" dedi. Depremde evinin balkonundan atlayan Efe Altay Saral (18) tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#İzmirSon dakika haberine göre; saat 03.29’da İzmir’in Buca ilçesi merkezli 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 7 saniye süren deprem büyük bir paniğe neden oldu. Gece uykusundan uyandıran deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara döküldü. Deprem Manisa, Balıkesir, Denizli ve Aydın gibi çevre illerde de hissedilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den de açıklamalar geldi. Deprem nedeniyle 3 kişi yaralandı, bir cami minaresi yıkıldı. Bakan Soylu 20 binada hasar oluştuğunu söyledi.
#İzmirİzmir bu gece 03.29'da 4.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Buca merkezli depremde ilimizde Konak'ta bir cami minaresi yıkılırken, 3 vatandaş panikle yüksekten atlayarak yaralandı. İzmir'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapı stoklarına dikkat çekerek "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz" dedi. Depremin ardından uzmanlar korkutan sarsıntıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kesinlikle Bayraklı ve Bornova Ovası'ndaki yapılaşma durdurulmalı. Öncelikli olarak buralar taşınmalı" ifadelerini kullandı.
#İçişleri Bakanı Süleyman Soyluİzmir bu gece 03.29'da 4.9 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. Buca merkezli depremde ilimizde Konak'ta bir cami minaresi yıkılırken, 3 vatandaş panikle yüksekten atlayarak yaralandı. İzmir'e giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapı stoklarına dikkat çekerek "Bu yapı stokunun bir an önce değişmesi lazım. Allah muhafaza böyle bir yapı stokunda İzmir'de beklenen bir depremle karşılaşırsak anlaşılıyor ki daha sıkıntılı bir süreçle karşı karşıya kalabiliriz" dedi. Depremin ardından uzmanlar korkutan sarsıntıya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Kesinlikle Bayraklı ve Bornova Ovası'ndaki yapılaşma durdurulmalı. Öncelikli olarak buralar taşınmalı" ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Şükrü Ersoy ise " İzmir’in her tarafında faylar var. Deprem aniden gelebiliyor. Yapısal stoğumuzu çok iyi hazırlamamız gerekiyor ve her an hazır olmak adına çalışmaları sürdürmemiz gerekiyor" dedi.
#DepremAFAD'ın en son paylaştığı verilere göre 2021’de 23 bin 753 deprem meydana geldi. 2022’de de sarsıntılar devam ediyor. Özellikle Marmara’da geçen ay önce Yalova sonra da Tekirdağ'da deprem oldu. Her iki depremin büyüklüğü orta şiddette olsa da konumları itibariyle akla hemen beklenen büyük Marmara depremini getirdi. Peki İstanbul'u da etkileyecek büyük deprem için süre kısaldı mı? Hangi ilçeler tehlike altında? Uzmanlarla konuştuk...
#DepremTürkiye çevresindeki denizler için yapılan bilimsel araştırmalar, son 3 bin yıl içinde kayda geçmiş en az 90 adet tsunami olduğunu ortaya koyuyor. Bu doğrultuda TBMM'de oluşturulan araştırma komisyonunun son raporunda da Türkiye’de deprem sonrasında oluşabilecek tsunami tehlikesine dikkat çekiliyor. Peki Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde kaç büyüklüğünde bir deprem tsunami felaketini getirir? En riskli alanlar nereler? Uzmanlar hurriyet.com.tr'ye anlattı...
#Marmara Depremiİzmir’de korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD’tan yapılan son dakika açıklamasına göre Kuşadası Körfezi yakınlarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İzmir kent merkezinden yoğun şekilde hissedildi. Paniğe neden olan sarsıntıyla birlikte vatandaşlar, evlerinden ve iş yerlerinden sokağa çıktı.
#İzmirİstanbul’un 1940’ta Rio de Janerio ile birlikte kaldığı finalde dünyanın en güzel şehri seçilmesinin üzerinden tam 70 yıl geçti. Kentteki yeşil oranı yüzde 25’lerden yüzde 2,5’lara düştü. İstanbul’un yeşilini, suyunu, gürültüsünü, yedi yıldır İl Çevre ve Orman Müdürü olan Prof. Mehmet Emin Birpınar ile, Boğaz’ın bir nehir gibi göründüğü tek nokta; Mihrabad Korusu’nda konuştuk.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Harp Akademileri'ndeki konferansında(12.4.2006), "İrtica çalışmaların siyasete, eğitime, devlete sızmaya çalıştığını', laikliğin ve ülkenin bölünmez bütünlüğünün her ne pahasına olursa olsun korunacağını' belirtmesi beklendiği gibi AKP'lileri rahatsız etti.