Turşu Tarifleri haberleri sayfasında Turşu Tarifleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 67 Turşu Tarifleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Turşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuSoğan turşusu, özellikle hamburger yapımında tercih ediliyor. Ayrıca diğer bildiğimiz turşulardan da biraz farklı. Bazı turşular 2-3 haftada yemeye hazır hale gelirken, soğan turşusu daha hızlı olgunlaşabiliyor. Farklı bir alternatif arıyorsanız, bu turşuya da bir şans verebilirsiniz. Soğan turşusu yapım aşamalarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Soğan Turşusu TarifiKapya biberle turşu kurmaya ne dersiniz? Yağlı kırmızı biber turşusu, diğer turşuların aksine kıra sürede tüketime hazır hale geliyor. Mevsimin leziz biberleriyle hazırlayabileceğiniz bu nefis turşuyu her yemeğin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Kırmızı biber turşusu tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Kırmızı Biber TurşusuTurşu denince aklımıza genelde, salatalık, biber, domates, lahana gibi geleneksel lezzetler geliyor ama aslında birçok farklı malzemeyle, envaiçeşit turşular yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de soğan. Kırmızı soğandan da arpacık soğandan da çok nefis turşular yapılabiliyor. Peki soğan turşusu nasıl yapılır, soğan turşusunun püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Soğan Turşusu Nasıl YapılırTurşular, kış sofralarının olmazsa olmazı. Salatalık, lahana biber ve daha farklı çeşit turşular hem lezzet hem de şifa kaynağı. Farklı seçenek arayanlar için acur turşusu tarifini de derledik. Kıvamını kaybetmeyen, nefis acur turşusunu denemek isterseniz, tüm yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Acur TurşusuSoğan turşusu, özellikle hamburger yapımında tercih ediliyor. Ayrıca diğer bildiğimiz turşulardan da biraz farklı. Bazı turşular 2-3 haftada yemeye hazır hale gelirken, soğan turşusu daha hızlı olgunlaşabiliyor. Farklı bir alternatif arıyorsanız, bu turşuya da bir şans verebilirsiniz. Soğan turşusu yapım aşamalarını sizler için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Soğan Turşusu TarifiKapya biberle turşu kurmaya ne dersiniz? Yağlı kırmızı biber turşusu, diğer turşuların aksine kıra sürede tüketime hazır hale geliyor. Mevsimin leziz biberleriyle hazırlayabileceğiniz bu nefis turşuyu her yemeğin yanında keyifle tüketebilirsiniz. Kırmızı biber turşusu tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Kırmızı Biber TurşusuKoronavirüs nedeniyle faydalı içeceklere talebin artmasıyla Adana’da faaliyet gösteren bir firma, turşu suyu üretmeye ve şişeleyerek marketlerde satış yapmaya başladı. Avrupa’dan da talep gelen ürün için firmanın yönetim kurulu başkanı Selahaddin Nas, “Yıllık üretim olarak 2 bin ton hedefliyorduk ama birçok zincir mağazadan çok güzel geri dönüşler aldık. Bu hedefi büyük ihtimal ilk 6 ayda geçeceğiz” dedi.
#Turşu SuyuGeleneksel mutfak kültürümüzde önemli bir yeri olan ve sofralardan eksik olmayan turşunun usulüne uygun yapıldığında kanserden korumada da etkili olduğunu dile getiren Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, ev yapımı sağlıklı ve lezzetli turşu yapımının püf noktalarını anlattı.
#TurşuTurşunun özellikle de Türk mutfağında önemli bir yeri vardır. Kışa hazırlık olarak neredeyse her evde bir turşu telaşı yaşanır. Bu denli sevilen turşu genellikle beyaz lahana, salatalık, biber olarak karşımıza çıkar. Ancak öyle çeşitleri vardır ki, yiyenleri hayrete düşürür. Biz de sizler için birbirinden ilginç turşu tariflerini derledik...
#TurşuTurşu denince aklımıza genelde, salatalık, biber, domates, lahana gibi geleneksel lezzetler geliyor ama aslında birçok farklı malzemeyle, envaiçeşit turşular yapabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi de soğan. Kırmızı soğandan da arpacık soğandan da çok nefis turşular yapılabiliyor. Peki soğan turşusu nasıl yapılır, soğan turşusunun püf noktaları nelerdir? İşte tüm merak ettikleriniz…
#Soğan Turşusu Nasıl YapılırYumuşacık bir ekmek, pişerken içi sulu sulu kalmış bir köfte ve köfteden rol çalmayacak miktarda sosla yapılmış, dışarıda yediklerimizi aratmayacak bir burger için ne lazım? Banko Burger’in sahibi ve şefi Bora Bozankaya’ya sorduk. Sadece ekmek ve köfteyle kalmadık, patates kızartması, karamelize soğan ve burger sosunun lezzetine lezzet katacak öneriler de aldık.
#Burger EkmeğiCanlı müzik geceleriyle de bilinen Suadiye’deki Folks Kitchen&Cocktail ‘Cadde içindeki bir bahçe’ havasıyla özellikle gençler arasında yemek buluşmaları için de popüler. Uzakdoğu lezzetleri açısından zengin menüsünde, başlangıçlarındaki edamame çeşitleri pek beğeniliyor... Pizza, makarna ve salata seçenekleri de sunan mekânın özellikle kokteylleri öne çıkıyor.
#SuadiyeGelecek hafta beni zorlu ve bir o kadar eğlenceli bir görev bekliyor. ‘Disco Soup’ adlı bu etkinliğin önemi, tarife göre malzeme alınması değil, elimizdeki malzemelere göre tarif oluşturulması. Gıda israfını önlemeye odaklanan ‘Disco Soup’ta artakalan malzemelerle neler hazırlayacağım, sizlerle de paylaşmak istedim.
#Disco SoupSoğan mutfağımızın en mütevazı sebzesi. Oysa tek başına sırf üzerine kırılan yumurtasıyla bile davetlere çıkabilir ya da özenle hazırlanmış bir tartın içinde misafir ağırlayabilir. Yeterince nazik davranırsanız asırlık sofistike tariflerinden lezzetinin derin kimyasına tadanı şaşırtan bir başrol oyuncusudur aslında...
#Soğan DolmasıŞef Duran Özdemir’le Slow Food Aşçılar Birliği’nin düzenlediği bir davette, Kapadokya’da tanıştık. Coğrafyasını tanıyan, o toprakta yetişenleri çok iyi kullanmakla kalmayıp bunu anlatmayı da görev edinen bir şef o.... İstanbul’da bir araya geldik, birlikte mutfağa girip geleneksel tekniklerle vegan lezzetleri buluşturduk. Tariflerimizi kendi mutfağınızda denemenizi çok isterim...
#VeganGeçen hafta paketlisinden daha leziz, üstelik içinde ne olduğundan emin olduğumuz marshmallow gibi tatlıları evde nasıl yapabileceğimizi anlatmıştım. Burgeri nasıl yaptığımı da sordunuz... İşte yumuşacık, sütlü ekmeği, hardalla tatlandırılmış köftesi ve mantarlı, karamelize soğanlı sosuyla, çocuklarınıza dışarıdakileri aratmayacak burger tarifim...
#MarshmallowSöz konusu sarma olunca konuya Tokat yaprağından girilir. Yani yörenin Narince üzümlerinin incecik, damarsız, pişince ağızda dağılan körpe yapraklarından... Ancak ülkemizde asmanın yanı sıra kiraz, dut, fasulye, ayva gibi sebze meyvelerin yapraklarının ya da lahana, pazı gibi sebzelerin sarmaları da başlı başına bir dünya yaratıyor. Anadolu’nun geneline baktığımızda, doğadan toplanan çeşitli yabani otların yapraklarıyla da farklı sarmalar yapıldığını görüyoruz...
#Sarma