Karamelize soğana pekmez katabilir, dilediğimiz eti çektirerek iyi bir tuz ve karabiberle enfes köfteler hazırlayabiliriz. Peynirli sosa renk vermek için zerdeçal kullanabilir, Bergama tulumuyla tadını derinleştirebiliriz. Banko Burger’in kurucu şefi Bora Bozankaya’dan evde burger yapımında ustalaşmak isteyenler için öneriler topladık. Şef Sinan Büdeyri’den de hem klasik hem vegan burgerin tariflerini aldık.
#BurgerKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşDaha 18 yaşındayken Heidelberg’de küçük bir döner büfesiyle iş hayatına atılan Şahin Karaaslan, ardından marketçiliğe yöneldi ve kısa sürede REWE marketler zincirinin 4 şubesinin sahibi oldu. REWE şube sayısını 8’e çıkarmayı hedefleyen Karaaslan, dört yıl önce de bakliyattan hazır yemeklere, çerezden zeytinyağına kadar 250’den fazla ürün yelpazesine sahip kendi gıda markası ‘delikatessa’yı kurdu. Başarılı iş insanı, tüm delikatessa ürünleri ile Alman gıda toptancısı REWE’nin raflarına girmeyi başardı.
#REWETurşu; yemeklerin yanında çok sık ve çok sevilerek tüketilen bir besindir. Bununla beraber birden fazla türü bulunan turşu, aynı şekilde insan vücudu adına çok yararlı bir besin olarak tanımlanır. Turşu; kalori açısından oldukça az değerlere sahip olup, mineraller ve vitaminler bakımından çok zengindir. Peki diyette turşu yenir mi? Diyetteyken lahana, salatalık ve biber turşusu tüketilir mi tüm detayları ile derledik.
#DiyetTereyağında pişmiş, salçalı bir kuru fasulye kış günlerinde sofralarımızın vazgeçilmezi. Sucuk, pastırma, dumanı tüten pirinç pilavı ve kütür kütür turşu çeşitleri de onun en güzel eşlikçileri. Jürimiz Türkiye’nin dört bir yanından, kuru fasulyesinin lezzetiyle öne çıkan mekânları seçti…
#KurufasulyeZayi olan tarımsal ürünleri ekonomiye kazandırmak ve ürünlerin katma değerli olarak pazara ulaşmasını sağlamak, ilçedeki kadınların sürekli gelir kazanabilecekleri bir iş modeli üretmek amacıyla Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kuruldu. Kooperatif çatısı altında gizli kadın emeğini değerlendirmek istediklerini söyleyen Gürsu Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Sümeyye Işık, “Bu potansiyeli ekonomiye kazandırmak istiyoruz. Böylece hem ilçe tarımı, hem ülkemiz kazanacak, hem de kadınlarımızın yaşam koşulları iyileşmiş olacak” dedi.
#Serhat TezcanOrdu'nun Perşembe ilçesinde, baba mesleği olan turşuculuğu sürdüren Yasin Öztürk, yumurtadan balığa, sebze ve meyvelere kadar 128 çeşit turşu üretiyor. Öztürk'ün çeşit çeşit turşuları, müdavimlerinden yoğun rağbet görüyor.
#TurşuANTALYA'da restoran işleten 58 yaşındaki Mustafa Hazar, çam kozalağı, çıra, yumurta, balık ve ahtapot başta olmak üzere 226 çeşit turşu kurdu. Rusların ahtapot turşusunun müdavimi olduğunu belirten Hazar, “Ruslar, bu turşuya bayılıyor. 10 litresini 200 TL'ye alıyor" dedi.
#Ahtapot TurşusuYaz aylarıyla birlikte Başkent’in sosyal hayatının attığı mekanlar da, dışarı taşındı. Kışın soğuk ve kasvetli görüntüsü bahar ve yaz aylarıyla birlikte yeşil ve rengarenk bir hale dönüştü. Bahçe ve teraslarında hizmet vermeye başlayan kafeler ve restoranlar, kimi zaman Ankara manzarasını kimi zaman da yeşillikler içindeki bahçesini müşterilerine sunuyor.
Masayı donatan meze çeşitleri uzun bir meyhane gecesinin habercisidir. Sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılan mezenin hası mutlaka günlük yapılır. İçkinin özellikle de rakının en yakın arkadaşı olan mezelerin tazeliği ve lezzeti bir meyhanenin şanındandır. Soğuk meze ayrı bir hüner gerektirir.